ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Το Sputnik άνοιξε γραφείο και ιστοσελίδα στην Ελλάδα

Το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik άνοιξε το γραφείο του στην Αθήνα. Πρόκειται για το 23ο κατά σειρά γραφείο του Sputnik στο εξωτερικό και το μοναδικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας που λειτουργεί στην ελληνική γλώσσα.
«Όπως λένε, η Ελλάδα έχει τα πάντα. Όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιο μέσο ενημέρωσης που να προβάλλει τις διεθνείς εξελίξεις, τις απόψεις και τα δεδομένα που δεν.. ανήκουν στο ευρωπαϊκό mainstream. Το φτιάξαμε. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους δημοσιογράφους μας και τους συγχαίρω για την έναρξη της λειτουργίας του Sputnik στα ελληνικά», δήλωσε η αρχισυντάκτρια του Sputnik Μαργκαρίτα Σιμονιάν.
«Αυτό είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του πρόσφατου αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έπρεπε από καιρό να συμπληρωθούν με ένα σοβαρό project στον τομέα της ενημέρωσης», επεσήμανε από την πλευρά του ο υφυπουργός επικοινωνιών και μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας Αλεξέι Βόλιν.
Άλλωστε, μία πρόσφατη έρευνα του Sputnik έδειξε ότι οι Έλληνες σε ποσοστό 81% ενδιαφέρονται να λαμβάνουν όσο το δυνατόν πιο πολύπλευρες πληροφορίες για τις εξελίξεις στη χώρα τους αλλά και στον κόσμο.
Η διευθύντρια του Sputnik στην Ελλάδα, Ρεγγίνα Χόχλοβα, με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας της ιστοσελίδας δήλωσε: «Ξεκινήσαμε αυτό το project για να παρουσιάσουμε στους Έλληνες όλο το φάσμα των σημαντικότερων γεγονότων του κόσμου, καθώς και για να προβάλλουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις που συμβαίνουν στην Ελλάδα. Στην ομάδα μας έχουμε Έλληνες δημοσιογράφους που γνωρίζουν πώς να παράγουν ειδήσεις υψηλού επιπέδου. Ελπίζουμε πως το Sputnik στην Ελλάδα θα θέσει νέα δεδομένα στη δημοσιογραφία».
Το Sputnik είναι ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία διεθνώς και συμπεριλαμβάνει εθνικές και περιφερειακές multimedia ιστοσελίδες σε 33 γλώσσες του κόσμου, καθώς επίσης και αναλογικό και ψηφιακό ραδιόφωνο στα ρωσικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά σε 80 πόλεις του κόσμου και στο Ίντερνετ. Οι υπηρεσίες ειδήσεων του Sputnik επί 24ωρης βάσης παρέχουν πληροφορίες στα αγγλικά, αραβικά, ισπανικά και κινέζικα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου. Ο αριθμός των χρηστών των ενημερωτικών υπηρεσιών του Sputnik ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια. Στα 23 γραφεία του Sputnik σε όλο τον κόσμο από το Τόκιο ως το Μοντεβιδέο εργάζονται πάνω από 1.000 άτομα δεκάδων εθνικοτήτων. Το Sputnik συμπεριλαμβάνεται στον ενημερωτικό όμιλο «Rossiya Segodnya» η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Μόσχα.