ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

«Ύβρεις και απειλές Μελισσανίδη κατά Νίκου Μανεσιώτη για το πρωτοσέλιδο της F&M Voice»

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη ο επιχειρηματίας

Aπό το FMVoice.gr και τον Ν. Μανεσιώτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία όπως αυτή δημοσιεύτηκε και στο σάιτ fmvoice.gr:
Τη συνηθισμένη μέθοδο του εκφοβισμού επέλεξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης προκειμένου να «απαντήσει» στην «F&M Voice» για το πρωτοσέλιδό της,..
που αποκαλύπτει το πρέσινγκ που δέχεται η Aegean Marine Petroleum από την αμερικανική Δικαιοσύνη και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.
Ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Μανεσιώτης, έγινε αποδέκτης ύβρεων και απειλών από τον επιχειρηματία. Σε τηλεφωνική κλήση από απόκρυψη, ο Δ. Μελισσανίδης με χυδαίες και πεζοδρομιακές εκφράσεις, που δεν θεωρούμε σκόπιμο να αναπαράγουμε, απείλησε τον Νίκο Μανεσιώτη ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, "θα του τινάξει το σπίτι στον αέρα".
Η δημοσιογραφική έρευνα δεν φιμώνεται με ύβρεις και απειλές. Άλλωστε, η "F&M Voice" μπορεί να ανέδειξε το θέμα σε πρωτοσέλιδο, ως όφειλε λόγω της σημασίας του, αλλά δεν είναι το μόνο μέσο του πλανήτη που το δημοσίευσε. Αλήθεια, με αντίστοιχο τρόπο «απάντησε» ο Μελισσανίδης στους Financial Times;
Με δεδομένο, λοιπόν, ότι το περιεχόμενο του ρεπορτάζ είναι πλήρως αληθές, καλούμε τον επιχειρηματία, αν έχει οτιδήποτε να διαψεύσει ή να απαντήσει, να το κάνει στο φως, μέσω του site ή της εφημερίδας μας και όχι στο σκοτάδι, με μεθόδους που παραπέμπουν σε υπόκοσμο.
Εννοείται ότι ο Ν. Μανεσιώτης έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό στις Αρχές και σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ παράλληλα θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας, την προστασία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της FMVoice, ειδικότερα.

 Η απάντηση Μελισσανίδη

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Δια της δικηγόρου του, ο επιχειρηματίας απέστειλε στην FMVoice την ακόλουθη δήλωση:
"Ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης πληροφορήθηκε με έκπληξη το δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας με τίτλο «Ύβρεις και απειλές Μελισσανίδη κατά Νίκου Μανεσιώτη για το πρωτοσέλιδο της F&M Voice» και δηλώνει ότι αγνοεί παντελώς το περιστατικό, με το οποίο δεν συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
Η πληρεξουσία δικηγόρος του, Έλλη Ρίζου".