ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Οταν τα «Παραπολιτικά» πολιτεύονται

Aντικυβερνητική αφίσα  κυκλοφόρησε η εφημερίδα

Σε μια περίεργη πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Τύπου, προχώρησε η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Μαζί με το φύλλο του Σαββάτου οι αναγνώστες έπαιρναν και μια αφίσα διαστάσεων 60Χ40 που αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!
Στην αφίσα που τιτλοφορείται, «Σήμερα όλοι είναι στις καρέκλες τους ψηφίζοντας ναι σε όλα» αποτυπώνονται:.. ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να λέει «Θα παραιτηθώ αν είναι να υπογράψω μνημόνια», ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος να δηλώνει «Θα παραιτηθώ για το όνομα της Μακεδονίας», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να λέει «Θα παραιτηθώ για το αφορολόγητο» και ο Γιώργος Κατρούγκαλος να λέει «Θα παραιτηθώ αν στο πολυνομοσχέδιο υπάρχουν μειώσεις συντάξεων»!
Και είναι παράξενο, διότι η αφίσα δεν φέρει την υπογραφή – όπως θα ήταν φυσικό, ενός κόμματος στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του προβολής, για παράδειγμα της ΝΔ, αλλά έχει την υπογραφή της εφημερίδας «Παραπολιτικά»! Προκαλώντας ετσι εύλογα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της πρωτοβουλίας, δεδομένου ότι οι εφημεριδες δεν πολιτεύονται για να μοιράζουν αφίσες με την υπογραφή τους! Γράφουν άρθρα με τις απόψεις τους και κάνουν ρεπορτάζ! Οι πολιτικές αφίσες είναι δουλειά των κομμάτων.
Τέλος για την ακρίβεια του ρεπορτάζ να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει υπάρξει αντίστοιχη πρωτοβουλία, αλλά ήταν μεμονωμένη περίπτωση και προερχόταν από περιθωριακό φύλλο! Ακόμα όμως και οι κομματικές εφημερίδες δεν έχουν διανείμει ποτέ αφίσες με σχετικό περιεχόμενο, παρά μόνο με ιστορικά πρόσωπα ή με ιστορικά στιγμιότυπα.


 - πηγή: enimerosi24.gr