ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Πώς ο Κόκκαλης κατέβηκε ξανά από το… βουνό

Στην γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας «Η επιστροφή των Τζεντάι», ο στόλος των επαναστατών εξαπολύει ολοκληρωτική επίθεση με σκοπό να καταστρέψει τον εγκέφαλο του καθεστώτος. Στη ζωή, τα πράγματα δεν είναι αλλιώς. Συνήθως οι Τζεντάι επιστρέφουν για να κερδίσουν.
Η επιστροφή της οικογένειας Κόκκαλη στα..  επιχειρηματικά δρώμενα μπορεί να μην φαίνεται ηρωική, παραμένει όμως ενδιαφέρουσα και προϊδεάζει για συναρπαστική συνέχεια. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, λίγο πριν από τα ογδοηκοστά γενέθλιά του, καθοδηγεί τους γιους του που έχουν μπει για τα καλά στις business. Αυτός γνωρίζει σε βάθος το πολιτικό παιχνίδι που κρύβουν οι δουλειές με το κράτος. Ξέρει καλά ότι ακόμα και όταν οι μεγάλες δουλειές δεν αφορούν κρατικές προμήθειες, χρειάζονται κυβερνητική συμπαράσταση. Μπορούν να γίνουν δουλειές χωρίς κρατική αρωγή, αλλά δεν θα είναι μεγάλες.
Ο Κόκκαλης, λοιπόν, αφού διέγραψε μεγάλη τροχιά στα επιχειρηματικά πράγματα, και ενώ πολλοί νόμιζαν ότι αποσύρθηκε, είναι και πάλι εδώ. Είναι πιο ισχυρός από ποτέ και έτοιμος να παίξει το παιχνίδι που ξέρει: το αθέατο επιχειρηματικό και πολιτικό παιχνίδι εξουσίας. Κρυφό χαρτί του οι στενές φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο.
- απόσπασμα από κείμενο που υπογράφει ο Πέτρος Καράς στο protagon.gr (oλόκληρο ΕΔΩ)