ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αποδοκιμάζουν την προσβλητική συμπεριφορά Καλφαγιάννη

Mε έκπληξη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έλαβε γνώση της καταγγελίας της δημοσιογράφου Μαίρης Πολλάλη για το χθεσινό επεισόδιο, στα στούντιο της ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ (δείτε ΕΔΩ).
Σύμφωνα με την καταγγελία της Μαίρης Πολλάλη κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωινής εκπομπής..
«Πρώτη Είδηση», την οποία παρουσιάζει μαζί με τον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο και ενώ υπήρχε διακοπή για διαφημίσεις, ο Π. Καλφαγιάννης εισέβαλε στο στούντιο και, παρουσία των καλεσμένων, επιτέθηκε στην κυρία Πολλάλη, απαιτώντας να μάθει γιατί «έκοψε» τον Λ. Μενεγάκη, όταν μιλούσε για το «μαύρο» της ΕΡΤ. Όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος, την κατηγόρησε για «πολύ μεγάλη εμπάθεια» και προβαίνοντας σε χαρακτηρισμούς όπως «ποια είσαι εσύ που θα κάνεις αυτό που θέλεις εδώ μέσα» και απειλές όπως «πολύ σε έχουμε ανεχτεί εδώ μέσα», «ετοιμάζω χαρτιά για σένα», «σε γράφω στα μαύρα μου κατάστιχα, δεν παίρνω τίποτα πίσω» κ.α., συνέχισε τις απειλές και τους εκφοβισμούς προς τη συνάδελφο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τη συμπεριφορά του Π. Καλφαγιάννη και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι:
  • Αποδοκιμάζει κάθε είδους επιθετική και αμετροεπή συμπεριφορά, που δεν συνάδει με τον πολιτισμό που επιθυμούμε να υπάρχει στους χώρους εργασίας.
  • Τα γεγονότα αυτά, πλήττουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα και το κύρος της ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ θα υπερασπιστεί την ελευθερία του δημοσιογραφικού έργου από αυτόκλητους τιμητές.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του αγωνιστικότερο όλων, τιμητή των πάντων και να θίγει με τέτοιο αλαζονικό  τρόπο τη δημοσιογραφική εργασία καθώς και την λειτουργία της Ενημέρωσης του Δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Είναι ένας ρόλος που δεν του έχει δοθεί από κανέναν. Δεν γνωρίζουμε από πού αντλεί την επηρμένη συμπεριφορά του. Ζητούμε από τη Διοίκηση της ΕΡΤ να προστατέψει την άσκηση του δημοσιογραφικού έργου από τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές.
 ****
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ  ΕΡΤ:
"Η 11η Ιουνίου είναι μια μαύρη επέτειος για τη δημοκρατία, την πολυφωνία και την Ραδιοτηλεόραση. Σηματοδοτεί την ανάγκη η κοινωνία να περιφρουρεί τα δημόσια αγαθά και να διεκδικεί λόγο και ρόλο στην ποιότητα και το περιεχόμενο τους. Είναι για όλους εμάς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ μια ευκαιρία για αναστοχασμό, απολογισμό, αυτοκριτική.  Είναι ημέρα μνήμης και τιμής ενός αγώνα με νικηφόρο αποτέλεσμα για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όποιες επιλογές και αν έκαναν στην δίχρονη διαδρομή του.
Όμως, καμία συναισθηματική φόρτιση δε δικαιολογεί την εισβολή σε εργασιακό χώρο και μάλιστα με απειλές ή και τραμπουκισμούς κατά εργαζομένων. Όσα διαδραματίστηκαν στο πλατώ της εκπομπής ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ πλήγωσαν και ευτέλισαν την επέτειο. Είναι αδιανόητο, μάλιστα, να γίνονται στο όνομα του αγώνα της διετίας και όσων συμμετείχαν σ’ αυτόν.
Καλούμε την διοίκηση της ΕΡΤ να διερευνήσει το περιστατικό και να διασφαλίσει, ως οφείλει, ομαλές εργασιακές συνθήκες για όλους. Να λάβει, επίσης, μέτρα ώστε να μην συμπεριφέρεται κανείς ως ιδιοκτήτης της ΕΡΤ. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.
Παραμένουμε σταθεροί στις επιδιώξεις μας για:
- Mία ΕΡΤ ανεξάρτητη, απαλλαγμένη από την πελατειακή λογική εξυπηρέτησης των συνδικαλιστικών ηγεσιών.
– Μία ΕΡΤ απαλλαγμένη από τον “ομφάλιο λώρο” πρόσδεσής της στην εκάστοτε εξουσία ή/και σε αντιμαχόμενες μερίδες της.
– Μία ΕΡΤ διάφανη, ανοιχτή στην κοινωνία , τη διαρκή κριτική και τον έλεγχό της.
– Μια ΕΡΤ ανεξάρτητη, ποιοτική και γι’ αυτό ισχυρή και δημοφιλή.
Νίκος Κορόβηλας  – Μαρία  Γεωργίου"