ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

«Τα παράπονά σας στον εκδότη»

Τι ειπώθηκε σε άτυπη συνέλευση εργαζομένων του Δημοκρατικού Τύπου για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημέρωση για "άτυπη συνέλευση των εργαζομένων του Δημοκρατικού Τύπου" (εφημερίδες «δημοκρατία», Εστία, Espresso) για το θέμα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία. Στo ενημερωτικό mail που έχει την υπογραφή "Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου" αναφέρεται:..

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές έγινε μια άτυπη συνέλευση των εργαζομένων του Δημοκρατικού Τύπου ( Δημοκρατία - Εσπρέσσο - Εστία)  για το θέμα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία - ξανά.
Από την περασμένη Παρασκευή η εταιρία άρχισε να πληρώνει σιγά-σιγά τους εργαζόμενους στις τρεις εφημερίδες αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν πληρωθεί όλοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι τώρα κατεβλήθη ο μισθός Φεβρουαρίου, όπερ σημαίνει ότι σε λίγο συμπληρώνονται πέντε μήνες καθυστερήσεων ενώ όπου νάναι  θα πρέπει να καταβληθεί και το επίδομα αδείας!
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν πολλές απόψεις συναδέλφων που βρίσκονται σε απόγνωση, έχοντας προ πολλού ξεπεράσει τα όρια τους. Κάποιος τόνισε ότι η επιχείρηση δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους της παρότι οι ίδιοι έχουν βάλει επανειλλημένα πλάτη, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες εποχές και την κρίση στον Τύπο, δουλεύοντας αδιάκοπα κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες ουδόλως έχουν επηρεάσει το προϊόν της εργασίας τους.
Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε άλλος συνάδελφος, μέσω της τεράστιας καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων,  η επιχείρηση έχει κάνει εσωτερικό δανεισμό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ! Και όλα αυτά σε μια εποχή που οι κυκλοφορίες των εφημερίδων του ομίλου είναι αξιοπρεπέστατες - η Δημοκρατία είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση δεύτερη σε κυκλοφορία και η Εσπρέσο τρίτη, παρά τον "πόλεμο του Πρακτορείου"!
Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να κάνουν λόγο για ΑΠΕΡΓΙΑ!
Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κατά τη χθεσινή συνέλευση δεν είχε πολλά πράγματα να πει, πέρα από το ότι θα μεταφέρει τα παράπονα στον εκδότη, Γιάννη Φιλιππάκη.  
Την ίδια ώρα κανείς από τα διευθυντικά στελέχη δεν παραβρέθηκε στη συγκέντρωση. Κοττάκης και Ελευθερόγλου - παλιοί δημοσιογράφοι και οι δύο - δεν εμφανίστηκαν ούτε όμως και ο Ριζούλης, παλιός υλατζής και ο ίδιος.
Σε ότι αφορά την Ένωση Συντακτών, ούτε λόγος να γίνεται. Η κυρία Αντωνιάδου το μόνο που ξέρει είναι να ζητά την ψήφο μας (τώρα και για τον ΕΔΟΕΑΠ). 
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου