ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Παν. Δυτ. Αττικής: «Δώσε θάρρος του χωριάτη» ή καλοτάξιδο;

Το κείμενο που ακολουθεί είναι μακροσκελές, όσο πάνω – κάτω και οι ελπίδες μου ανακατωμένες με τους φόβους μου για την έκβαση του εγχειρήματος που ονομάζεται Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Όταν έστειλα το κείμενο στην σύνταξη της εφημερίδας, μου τηλεφώνησε ανήσυχος ο υπέρτατος άρχοντας της εφημερίδας – τουλάχιστον τον παλιό καλό καιρό της έντυπης δημοσιογραφίας- ο..
υλατζής και μου είπε επί λέξει: Ζήτα συγγνώμη και για το εύρος του κειμένου και για τις όποιες παραλείψεις του. Τα υπόλοιπα, είναι δικιά μου δουλειά.
Συγγνώμη, λοιπόν, μετά την παρότρυνση του υλατζή, αλλά και σύμφωνα με το εξαιρετικό κείμενο που δημοσίευσε πρόσφατα η εφημερίδα με τίτλο «Η επανάσταση της ευγένειας».
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελεί το προϊόν ενοποίησης δυο ΤΕΙ: αυτό είναι πράγματι πρωτότυπο για την εκπαιδευτική διαδρομή της χώρας.
Είναι πρωτότυπο γιατί:
1) η δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που είναι η απόρροια της συνένωσης δύο τεχνολογικών ιδρυμάτων, πραγματοποιείται για πρώτη φορά.
2) Το παρελθόν των ΤΕΙ δεν είναι και το πλέον αθώο στην εκπαιδευτική ιστορία της χώρας: Ας όψεται, η καταστρατήγηση -με σωρεία μεταβατικών διατάξεων, νόμων και υπουργικών αποφάσεων- του πνεύματος και του γράμματος ιδρυτικού Νόμου για τα ΤΕΙ, γεγονός που αναγνωρίζεται και από τη σχετική ανάρτηση της σελίδας του ΤΕΙ Αθήνας.
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει στην ΕφΣυν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τέως σύμβουλος του ΑΣΕΠ Μιχάλης Κονιόρδος, ΕΔΩ