ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ν. Τσαγκρής: Θα προσέφευγα στην ΕΣΗΕΑ για το "ρεπορτάζ" των ΝΕΩΝ

"Σε στρατόπεδο κρύβουν τους «8» - Ολο το απόρρητο σχέδιο που περιλαμβάνει τους ελεύθερους σκοπευτές, τους δοκιμαστές φαγητών, τους ειδικούς ψυχολόγους και τα μέτρα ασφαλείας στην επιχείρηση «πακέτο» της Αγκυρας". Αυτός είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο που αναφέρεται στους 8 τούρκους στρατιωτικούς. To συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο προκαλεί αντιδράσεις σε συνδυασμό με τους φόβους που εκφράζονται..
ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα επιχειρήσουν να απαγάγουν ή να δολοφονήσουν τους οκτώ. Θυμίζουμε ότι ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, απείλησε την περασμένη Τρίτη (05/06) ευθέως την Ελλάδα ότι η Άγκυρα θα απαγάγει τους οκτώ στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.
«Μπορεί η Ελλάδα να μην τους εξέδωσε ή, ακόμη, να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες. Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε», είπε ο Μποζνταγ.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τον πρωτoσέλιδο τίτλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, παραθέτουμε χαρακτηριστικό σχόλιο του Νίκου Τσαγκρή από το fb :
 «Θα μπορούσες να το πεις και εσχάτη προδοσία. (Προσωπικά, εάν δούλευα στα ΝΕΑ, θα προσέφευγα στην ΕΣΗΕΑ κατά του εκδότη, του διευθυντή και του συντάκτη του ατιμωτικού αυτού (για τους εργαζόμενους στην ιστορική εφημερίδα) πρακτορικού "ρεπορτάζ")».
Είναι γεγονός πως ο πρωτοσέλιδος  τίτλος προκάλεσε από την πρώτη στιγμή σε όλους όσοι το είδαν αυτονόητους συνειρμούς και αρνητικά σχόλια σαν το παραπάνω. Αυτό καθεαυτό το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι «ήπιο» ως προς τις «αποκαλύψεις» του ωστόσο το ολό στήσιμο είναι αυτό που προκαλεί και ευλόγως αντιδράσεις.