ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Οταν οι συντάκτες ψήφιζαν για το πρωτοσέλιδο

Από αναγνώστη του μπλογκ και σχετικά με την προφυλάκιση του εκδότη Δημήτρη Ρίζου (δείτε ΕΔΩ) λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

"Εργάσθηκα στον "Ελεύθερο Τύπο" απο τον Νοέμβριο του 1991 εως τον Μάιο του 1994 - στην μετά Βουδούρη εποχή. Υπο την πενταμελή διεύθυνση Ρίζου, Κύρτσου, Μουλίνου, Μυγδάλη, Ταμπάκη, τότε που υπήρχε..
ψηφοφορία - επαναστατικό - στην βραδυνή σύσκεψη για το πρώτο θέμα της εφημερίδας. Εζησα την αποθέωση της δημοσιογραφίας και το υπέροχο κλίμα σε μια εφημερίδα πρώτη σε κυκλοφορία για πάρα πολλά χρόνια.
Ο Δημήτρης Ρίζος ήταν ένας rock τύπος που εμφανιζόταν με ενα ταπεινό αυτοκίνητο χαμογελαστός και αεράτος μετα τις 6 το απόγευμα. Αληθινός σταρ! Ουδέποτε μίλησε άσχημα σε συντάκτη, κανείς δεν άκουσε ποτέ τις φωνές του,σε κανέναν δεν έκανε παρατήρηση, πάντα ήταν διαθέσιμος να ακούσει το πρόβλημα που υπήρχε
Ενοιωσα ντροπή διαβάζοντας την είδηση περί προφυλάκισής του στην μακρινή από την Αθήνα Κω! Για χρέος 15.000 ευρώ. Πού ηταν οι πλούσιοι φίλοι του που άφησαν έναν 83χρονο ασθενή στην κακή του μοιρα; Η Ενωσις Συντακτων δεν θα μπορούσε να δώσει ως δάνειο αυτά τα λεφτά για να γλιτώσει την περιπέτεια ενας καλός άνθρωπος που έκανε λάθη στις επιχειρήσεις του; Τοσο πολύ αλλοίωσε συνειδήσεις και χαρακτήρες αυτό το Μνημόνιο;"