ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ο Μαρινάκης και το καλό σενάριο για το MEGA

Άγνωστες παραμένουν σε αυτήν τη φάση οι προθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη για το MEGA. Βεβαίως στην τελευταία του δημόσια τοποθέτηση που ήταν στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του καναλιού είχε δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει το κανάλι, ενώ είχε προβλέψει ότι ο νόμος Παππά θα καταπέσει στο ΣτΕ.
Από τότε όμως έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι..
ο επιχειρηματίας, είναι αυτός που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του σταθμού (βλ. Digea κ.ά) για να παραμένει ανοιχτό.
Με άγνωστες λοιπόν τις προθέσεις Μαρινάκη (αυτήν τη στιγμή) και εν αναμονή της απόφασης τους ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ή πιο σωστά, ανεξάρτητα από την απόφαση, το μόνο ευνοϊκό σενάριο για το MEGA είναι ένα σήμα από το Ακυρωτικό Δικαστήριο να μην κλείσει το κανάλι, προκειμένου να διεκδικήσει μία από τις θεματικές άδειες που θα προκηρυχθούν τους επόμενους μήνες.
Μια εξέλιξη όμως που κανένας δεν επιθυμεί, με εξαίρεση τους εργαζόμενους του καναλιού.
Είναι σαφές με όλους τους τρόπους ότι οι καναλάρχες δεν θέλουν το MEGA ανοιχτό, διότι απλούστατα τους κόβει από την έτσι κι αλλιώς πενιχρή διαφημιστική πίττα, χωρίς να έχει επενδύσει σε πρόγραμμα, μόνο και μόνο με τις επαναλήψεις και χωρίς φυσικά να καταβάλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές!
Αν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο και το MEGA πάρει νέα παράταση ζωής, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιδράσουν και μάλιστα δυναμικά και συντονισμένα οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων τηλεοπτικών σταθμών. Αφού εκτός όλων των άλλων που περιγράφονται πιο πάνω και ειδικά αν ο Νόμος Παππά δεν ακυρωθεί (που είναι και το πιθανότερο σενάριο), η συνέχιση της λειτουργίας του MEGA θα είναι σαν να τον ακυρώνει στην πράξη!
- πηγή: enimerosi24