ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ποια Eurostat; Τώρα έχουμε εκλογές!

Από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο κλήθηκαν σήμερα τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να συζητήσουν το μείζον ζήτημα της κατάταξης του Οργανισμού στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης από τη Eurostat. Τα μέλη του ΔΣ Νίκος Καρούτζος και Άντζυ Σταθάτου (φωτογραφία), Κωνσταντίνος Δαυλός και Μαριάννα Βασιλάκου σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
"Καθημερινά επιβεβαιώνονται οι χειρότεροί μας φόβοι. Ότι κάποιοι συνδικαλιστές..
ενδιαφέρονται μόνο για ρουσφέτια κι εκλογομαγειρέματα!..
Σήμερα κληθήκαμε από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο να συζητήσουμε το μείζον για τον ΕΔΟΕΑΠ ζήτημα της κατάταξης του Οργανισμού στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης από τη Eurostat. Λάβαμε υποσχέσεις ότι η κυβέρνηση είναι μαζί μας. Ωστόσο ο κ. υφυπουργός δεν απάντησε στο ερώτημα τι θα συμβεί μέχρι το τέλος του μήνα, δεδομένου ότι στα prior actions του Μνημονίου αναφέρεται ότι σε περίπτωση που η Eurostat κατατάξει τον ΕΔΟΕΑΠ στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να ληφθούν «τα κατάλληλα μέτρα» σε διαβούλευση με τους θεσμούς. Επίσης, άφησε ασχολίαστη την παρατήρηση ότι στο κείμενο της Eurostat αναφέρεται πως το Υπουργείο Εργασίας εγκρίνει τις μειώσεις συντάξεων, πράγμα που δεν ισχύει. Το ζήτημα που εγείρεται είναι ποιος έδωσε αυτές τις ανακριβείς πληροφορίες στην Eurostat .
 Κι ενώ αναμέναμε ότι θα συζητήσουμε εκτενώς για το σοβαρότατο θέμα της Eurostat και πως θα το αντιμετωπίσουμε, αποκαλύφθηκε ο πραγματικός σκοπός της συνάντησης. Και δεν ήταν άλλος από το αίτημα κάποιων Ενώσεων να μεταφερθούν οι εκλογές. Έτσι, επειδή κάποιοι δεν προλαβαίνουν να κάνουν τα «μαγειρέματά» τους! Και παίρνουν και στον λαιμό τους τον υφυπουργό κ. Πετρόπουλο , τον οποίο οι ίδιοι μπορεί και να είχαν συμβουλέψει να στείλει στον ΕΔΟΕΑΠ την επιστολή της 2ας Μαΐου με την οποία υπενθυμίζει ότι η θητεία του παρόντος Συμβουλίου λήγει στις 17 του μήνα και πρέπει να γίνουν εκλογές.
Τώρα πάλι, έπεισαν τον κ. Υφυπουργό να ζητάει αυθαίρετα παράταση των εκλογών και να φαίνεται ανακόλουθος. Τη μία να λέει «εκλογές τώρα» και την άλλη «μην βιάζεστε»! Γι’ αυτούς τους συνδικαλιστές  «σωτήρες», καμία σημασία δεν έχει ότι υπάρχει κίνδυνος να μην λάβει ο ΕΔΟΕΑΠ νομιμοποίηση από τις τράπεζες και να προκύψει πρόβλημα στις πληρωμές μετά την 16η Ιουνίου. Να μην μπορούν δηλαδή να πληρωθούν συντάξεις, νοσηλείες, μισθοί. Και τι έγινε; Πάνω απ’ όλα τα μικροπολιτικά συμφέροντα!
Ίσως τελικά και η ίδια η νομιμότητα να αποτελεί ανούσια λεπτομέρεια! Πώς να εξηγήσουμε αλλιώς ότι ακούσαμε έκπληκτοι από τον υφυπουργό την… πρόταση να ψηφίσουν ακόμη και όσοι δεν μετείχαν στην απογραφή ή δεν έχουν σταλεί γι αυτούς μισθοδοτικές καταστάσεις από τον ΕΦΚΑ! Πως;«Με απλή υπεύθυνη δήλωση ότι είναι μέλη του ΕΔΟΕΑΠ» !!!
Αν ο κ. Υφυπουργός θεωρεί ότι έκανε λάθος με την επιστολή του προς τον ΕΔΟΕΑΠ για τη διενέργεια εκλογών δεν έχει παρά να παρέμβει νομοθετικά αφού του το ζητούν οι Ενώσεις και να δώσει παράταση με τροπολογία. Το είχαμε ζητήσει κι εμείς άλλωστε, αλλά αντ’ αυτού λάβαμε την «απανταχούσα» ότι η θητεία μας λήγει.
Εμείς ευπειθέστατα υπακούμε στις εντολές του νόμου και πρώτο και κύριο μέλημά μας είναι να μην μπει σε περιπέτειες ο Οργανισμός από πολιτικούς πειρασμούς και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες. Και οι Ενώσεις μας οφείλουν πρώτα και κύρια να περιφρουρήσουν την αυτοτέλεια του Οργανισμού. Ίσως κάποτε το καταλάβουν!"