ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Σε κίνδυνο οι εφημερίδες (και) λόγω αύξησης τιμής του χαρτιού

«Καμπανάκι» για την αύξηση της τιμής του δημοσιογραφικού χαρτιού μετά την μεγάλη νευρικότητα που παρατηρείται στην παγκόσμια αγορά με την συνεχή άνοδο των τιμών και ταυτόχρονη μείωση της παραγωγής.
Εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας έχουν εξαγγείλει ήδη σημαντικές αυξήσεις στο δημοσιογραφικό χαρτί, ενώ και εγχώριες εκδοτικές και τυπογραφικές μονάδες έχουν ενημερώσει τους πελάτες τους για.. αυξήσεις από 1ης Ιουλίου ενώ είναι γνωστό ότι οι ελληνικές εκδοτικές και τυπογραφικές επιχειρήσεις κάθε είδους (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία) τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της εκτίναξης του κόστους παραγωγής, έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει.
Τριάντα βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνίων και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά σχετικά με τα μέτρα που «πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του πληττόμενου κλάδου των εκδοτικών επιχειρήσεων καθώς επίσης και αν διαθέτει ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση του λεγόμενου παραδοσιακού τύπου».
Στην ερώτηση επισημαίνεται πως «μεγάλα τμήματα του πληθυσμού εξακολουθούν να εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία. Κατά συνέπεια, είναι απολύτως απαραίτητη η εκπόνηση πολιτικών ενίσχυσης του παραδοσιακού τύπου. Είναι ζήτημα πλουραλισμού και δημοκρατίας. Σε διαφορετική περίπτωση η εξαφάνιση ενός ιστορικού κλάδου θα είναι γεγονός».