ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Ο εκδότης που θησαύρισε πουλώντας χαρτί

Το φτηνό δημοσιογραφικό χαρτί επέτρεπε σε εφημερίδες και περιοδικά να τυπώνουν μεγάλα τιράζ, στο ύψος που τους αναλογούσε βάσει της κυκλοφορίας τους, αφού δεν τους ενδιέφερε αν υπήρχαν πολλές επιστροφές. Μάλιστα, λέγεται ότι εκδότης δημοφιλούς περιοδικού (που είχε και εφημερίδα) θησαύρισε και πλημμύρισε από λίρες.. τυπώνοντας πολλά τεύχη τα οποία, αφού κυκλοφορούσαν και επιστρέφονταν απούλητα σε μεγάλους αριθμούς, τα πουλούσε για χαρτοπολτό με μεγαλύτερη τιμή από όσο είχε αγοράσει το χαρτί εκτύπωσης χωρίς φόρο!
Και μια που αναφερόμαστε στο χαρτί που πάει για ανακύκλωση, να προσθέσουμε μια ακόμα πληροφορία: η μεγαλύτερη αγορά στην οποία προωθείτο το χαρτί των επιστροφών είναι η κινεζική. Η οποία για άγνωστο λόγο περιόρισε δραστικά τις εισαγωγές, ίσως για κάποιο διάστημα, και αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τους χαρτέμπορους που αγοράζουν τις επιστροφές των εντύπων και τις μεταπωλούν για να γίνουν ανακυκλωμένο χαρτί. Και αν οι έμποροι έχουν πρόβλημα στη διάθεση, αυτό το πρόβλημα μπορεί να μετακυληθεί στις εφημερίδες και στα περιοδικά.
- από εκτενές ρεπορτάζ στο harddog-sport (oλόκληρο ΕΔΩ)