ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

«Δεν άρεσε στον Κυριάκο αυτό»

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο άρχων του Νεομητσοτακισμού

Πριν από καιρό κάποιος έγραψε ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ο άνθρωπος που πήρε τον Κυριάκο από αμήχανο πολιτικό γόνο και τον έκανε αρχηγό της ΝΔ. Την επόμενη ένας από τους συνεργάτες του Μητσοτάκη διαμαρτυρήθηκε: «Δεν άρεσε στον Κυριάκο αυτό».
Στην πραγματικότητα δεν άρεσε.. στους υπολοίπους της ομάδας. Έτσι όμως έστρεψε τον δημοσιογράφο κατά του Μητσοτάκη.
Ο Θεοδωρικάκος αμφισβητήθηκε, πιέσθηκε -με την τοποθέτηση «ανταγωνιστών» δίπλα του- αλλά πανέξυπνος καθώς είναι επιβίωσε. Σήμερα είναι ο επίσημος… κατασκευαστής του Κυριάκου Μητσοτάκη που βλέπουμε. Δεν αποφασίζει μόνο για τη σκηνοθεσία της δημόσιας παρουσίας του, για τις κινήσεις και τις ομιλίες του, αλλά και για τις πολιτικές θέσεις που παίρνει. Ενίοτε τις παρουσιάζει ο ίδιος -κατ’ ευθείαν από το πρωτότυπο.

Όσοι νομίζουν ότι είναι απλά -αμειβόμενος- τεχνικός σύμβουλος κάνουν λάθος. Είναι ο πιο κεντρικός πολιτικός παράγων της ΝΔ δίπλα στον Μητσοτάκη και ενίοτε πάνω από αυτόν. Δίνει συνεντεύξεις σα να είναι ο βασικός εκφραστής του κόμματος. Κανείς άλλος επικοινωνιακός σύμβουλος κόμματος ή πολιτικού αρχηγού δεν το κάνει. Περιορίζονται σε συμβουλές στο παρασκήνιο. Ο Θεοδωρικάκος είναι στο προσκήνιο για να συμπληρώνει, να διορθώσει και κυρίως να επιβεβαιώσει όσα έχει πει ο Μητσοτάκης- τα οποία προηγουμένως του έγραψε ο ίδιος.
(...)
Αν ζούσε στη Σοβιετική Ένωση -όπως μάλλον θα ήθελε κάποτε- θα ήταν ο Σουσλόφ. Είναι ο απόλυτος θεωρητικός της ΝΔ. «Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να πάρει την εξουσία». Προβλέπει ότι  ο Μητσοτάκης θα πάρει ισχυρή λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει τη χώρα» και ευλογεί τα γένια του: «Η ΝΔ με τον Κυριάκο  έχει ακολουθήσει σωστή στρατηγική». Τη δική του.
(...)
Αντιμετωπίζει τον Μητσοτάκη σα να είναι ο μάνατζερ που βρήκε καινούργιο ταλέντο και εξομολογείται ότι  τον… ξεχώρισε από τους άλλους πολιτικούς. «Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ» λέει και… επιβαρύνει τη θέση του απέναντι στους κομματικούς και τις φράξιες της ΝΔ. Από τον θρόνο που έχει σήμερα κάνει ένα λάθος, συνηθισμένο για τον παλιό πολιτικό χώρο του: Δεν αντιλαμβάνεται ότι όταν τον καθοδηγεί σε όλα, γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος. Ο πρώτος που θα πληρώσει, αν δεν πετύχει το πείραμα, θα είναι ίδιος…

- από κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro (ολόκληρο ΕΔΩ)