ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

«Tον συντάκτη μού τον έστειλε Μητσοτάκης»

Όταν «ο πρόεδρος ενοχλείται»

Σήμερα βοά η πιάτσα ότι η δημοσιογραφία του non paper έγινε καθεστώς , ειδικά σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και ειδικότερα από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνεργάτες του επιδιώκουν τον προληπτικό έλεγχο όσων γράφονται και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν, με άγαρμπες επεμβάσεις στη δημοσιογραφική εργασία.Ένα πολυπρόσωπο επιτελείο συντάσσει κείμενα τα οποία στέλνει σε..
ΜΜΕ για να δημοσιευθούν αυτούσια και συχνά αυτό… φαίνεται. Συμβαίνει συνεργάτες του να μεταφέρουν ότι  «ο πρόεδρος ενοχλήθηκε» για κάτι που γράφτηκε- χωρίς την… έγκρισή τους. Όταν δεν μεταφέρει την «ενόχλησή» του ο ίδιος -όπως ξέρουμε από συγκεκριμένες περιπτώσεις. Και ο Σαμαράς έκανε παρεμβάσεις και πριν και ως πρωθυπουργός και τώρα. Αλλά περισσότερο για να… τσακωθεί όταν δεν του άρεσε κάτι. Αντίθετα ο Καραμανλής δεν σήκωνε ποτέ τηλέφωνο – ό,τι και αν του έγραφαν. Όπως δεν το σηκώνει ο Τσίπρας.
Από όσα λέγονται το χειρότερο είναι ότι η σημερινή ΝΔ -υποκαθιστώντας την πολιτική με την επικοινωνία- επιδιώκει- σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ- να καλύπτουν το ρεπορτάζ που την αφορά πολιτικοί συντάκτες με φιλικές διαθέσεις απέναντι στον επικεφαλής της. Συγκεκριμένος εκδότης, όταν ρωτήθηκε γιατί η αντιδεξιά εφημερίδα του αντιμετωπίζει ευνοϊκά τον Μητσοτάκη, απάντησε: «Γιατί τον συντάκτη μου τον έστειλε Μητσοτάκης»!
Έτσι διαμορφώνεται ένα ιδιόμορφο τραστ, υπό τη διεύθυνση της Πειραιώς και σε κάποιες εφημερίδες οι συντάκτες δεν γράφουν ποτέ όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της ΝΔ. Ουσιαστικά τα συγκαλύπτουν, ή δεν τους επιτρέπεται να τα γράψουν. Αυτό σημαίνει χειραγώγηση και στην ουσία η ίδια η ΝΔ «γράφει» κάποιες εφημερίδες και μεγάλο τμήμα του Διαδικτύου.
Από την κυβερνητική παράταξη δεν κάνουν το ίδιο; Θα το ήθελαν, αλλά οι Συριζαίοι ούτε γι’ αυτό δεν είναι ικανοί. Προσπαθούν να συναγωνιστούν τους επαγγελματίες της ΝΔ αλλά είναι ερασιτέχνες και… υστερούν σε πόρους. Μερικές φορές καρφώνονται μόνοι τους, αν κριθεί από μια υπόθεση υπουργικής παρέμβασης που έφτασε πρόσφατα στην ΕΣΗΕΑ.
- από εκτενές κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro