ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Φιλόδοξα σχέδια για τα media του Β. Μαρινάκη

Ενεργοποιώντας ένα φιλόδοξο σχέδιο η Alter Ego Media ( Βήμα, Νέα και in.gr,) του Βαγγέλη Μαρινάκη, επιχειρεί ανοιγματα στην παγκόσμια εκδοτική και δημοσιογραφική κοινότητα.
Οπως αναφέρει το vima.gr ήδη η Alter Ego ανακηρύχθηκε τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ενωσης Εφημερίδων (WNA - IFRA, World Newspapers Association), της μεγαλύτερης εκδοτικής ένωσης.. του πλανήτη.
Η WNA έχει ως ευρωπαϊκή έδρα τη Φρανκφούρτη. Τα μέλη της ξεπερνούν τις 18.000 εφημερίδες και περιοδικά σε 120 χώρες, μεταξύ των οποίων και ένα δίκτυο από ογδόντα ενώσεις εκδοτών σε όλες τις ηπείρους.
Παράλληλα, η Alter Ego έγινε δεκτή ως συνδεδεμένο μέλος στην Ενωση Ευρωπαίων Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA - European Newspaper Publishers Assosiation) με έδρα τις Βρυξέλλες.
Εως τώρα στην ENPA μετείχαν μόνο οργανώσεις εκδοτών από ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Ενώσεις Εκδοτών Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Βελγίου (γαλλόφωνου), Λουξεμβούργου, Πολωνίας, Σερβίας και Βουλγαρίας.
Τον προσεχή Μάιο, στο ετήσιο συνέδριο της Ενωσης, προγραμματίζεται να τροποποιηθεί έπειτα από πρόταση του απερχομένου ΔΣ το καταστατικό της ώστε να επιτρέπεται η εισδοχή εταιρειών, και η Alter Ego να γίνει τακτικό μέλος. Τον δρόμο της αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί εκδοτικοί όμιλοι.  
Εξάλλου «Το Βήμα» και «Τα Νέα» ανανέωσαν την πολυετή συνεργασία τους με τo δημοσιογραφικό δίκτυο Project Syndicate.
Η συνεργασία αυτή αφορά την ανταλλαγή περιεχομένου (άρθρων, ερευνών, ρεπορτάζ και αφιερωμάτων) σε αποκλειστική βάση ανάμεσα σε περισσοτέρους από πεντακόσιους εκδοτικούς οργανισμούς σε 156 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα εκδοτικών ανταλλαγών θα συνεχιστεί και ήδη «Το Βήμα» και «Τα Νέα» βρίσκονται σε συνομιλίες για την αποκλειστική συνεργασία με μερικές ακόμη από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά της Ευρώπης και της Αμερικής.