ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τι και ποιόν να πιστέψεις;

- Τι λέει η ΕΣΗΕΑ για το θέμα Τόπα 
-  Υπ. Υποδομών: Εχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση

«H υπηρεσία Τύπου του υπ. Υποδομών ανακοίνωσε στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ Αχιλλέα Τόπα ότι εφεξής δεν πρόκειται να ενημερώνεται για τις δράσεις του Υπουργείου με εντολή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη". Αυτό έγραψε στο tweet o Αρης Πορτοσάλτε προκαλώντας.. αντιδράσεις.
Το υπουργείο Υποδομών εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για fake news:
"Σχετικά με ερώτημα που τίθεται από δημοσιογράφους για ανύπαρκτο θέμα, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: Πρόκειται για ένα ακόμη Fake News από συγκεκριμένα άτομα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ότι δήθεν αποκλείονται από την ενημέρωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Δε συμβαίνει και δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο, έχουν πάρει μόνοι τους διαζύγιο από την αντικειμενική ενημέρωση".
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Τόπας σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει:
"Λίγο μετά τις 18.00 με κάλεσε η επικεφαλής του γραφείου τύπου του υπουργείου υποδομών Ντίνα Καράτζιου και μου ανέφερε πως με εντολή του κου Σπίρτζη δε θα λαμβάνω εφεξής ενημέρωση για τα πεπραγμένα του υπουργείου. Όταν τη ρώτησα για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, δεν μου απάντησε ουσιαστικά, μου είπε πως έχει αυτή την εντολή από τον Χρήστο Σπίρτζη. Αμέσως μετά η κα Καράτζιου κάλεσε τα γραφεία τύπου τουλάχιστον 2 ΔΕΚΟ που εποπτεύονται από το υπουργείο και τους ζήτησε να σταματήσουν να με ενημερώνουν με εντολή του υπουργού.
Ενημέρωσα, όπως όφειλα τη διεύθυνση του ΣΚΑΪ προφορικά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή.
Όταν η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κάλεσε την κα Καράτζιου και της ζήτησε εξηγήσεις, εκείνη της απάντησε πως ο υπουργός έδωσε εντολή να μην ενημερωθώ μόνο για τη μετεγκατάσταση της ΥΠΑ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Πριν λίγο το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να μην λαμβάνω ενημέρωση".
Ανακοινωση έβγαλε και η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) όπου αναφέρεται:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει στον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ότι η ενημέρωση των πολιτών δεν μπορεί να συνδεθεί με το Μέσο Ενημέρωσης στο οποίο εργάζεται κάθε συνάδελφος. Υπενθυμίζουμε ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο της κριτικής. Και τα Μέσα Ενημέρωσης και η Εξουσία θα πρέπει να την ανέχονται. Κατά συνέπεια, ο πολιτικός κόσμος οφείλει να δέχεται την κριτική, την αντίθετη άποψη και αν πιστεύει ότι θίγεται να απαντά τεκμηριωμένα.
Ζητάμε συνεπώς την άμεση ανάκληση της απόφασης του κυρίου Υπουργού να αποκλείσει από την κάλυψη των δράσεων του Υπουργείου τον συνάδελφο δημοσιογράφο του Τ/Σ «ΣΚΑΙ» Αχιλλέα Τόπα, ο οποίος τυγχάνει διαπιστευμένος στο συγκεκριμένο Υπουργείο.