ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

«Ο Φρουζής διέταζε κι ο Άδωνης εκτελούσε»

«Σε παρακαλώ να παρακολουθείς εκ του σύνεγγυς, καθημερινά και προσωπικά, την εξέλιξη των ανωτέρω θεμάτων, δεδομένου ότι αφορούν στο άμεσα επόμενο διάστημα και από αυτά κρίνονται σχεδόν τα πάντα» φέρεται να παραγγέλνει στον εντολοδόχο υπουργό Υγείας ο εντολέας, Κων/νος Φρουζής.
Με μία προσωπική επιστολή που δικαιολογεί πλήρως τον τίτλο της "Personal note for MoH", τον Οκτώβριο του 2013, ο Κωνσταντίνος Φρουζής απευθυνόταν σε α' ενικό, με έκδηλη και..
αδικαιολόγητη αμεσότητα, στον τότε υπουργό Υγείας, δίνοντας την εντύπωση πως λειτουργεί ως προϊστάμενος του.
Όπως αποκάλυψε την Κυριακή το Documento, υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακευτικής λειτουργούσαν ως νομοπαρασκευαστική επιτροπή, φτάνοντας στο σημείο να παραθέτουν μέχρι και την οικονομική διάσταση των μέτρων που προωθούνταν στον υπουργό. Η νομοπαρασκευαστική διαδικασία ξεκίνησε -με βάση τα στοιχεία που έχουν φτάσει στη Βουλή- το Σεπτέμβρη του 2013 και ολοκληρώθηκε ένα μήνα αργότερα, με τον τότε αντιπρόεδρο της Novartis να συνοψίζει τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις σε μία προσωπική του επιστολή στον Άδωνη Γεωργιάδη.
Το προσωπικό ύφος με το οποίο απευθύνεται ο Φρουζής στον Γεωργιάδη παραπέμπει στην κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος, Αικατερίνης Κελέση, σύμφωνα με την οποία η οικειότητα τους ήταν τέτοια που συνομιλούσαν μέσω προσωπικών e-mail.
- από ρεπορτάζ του Αγγελου Προβολισιάνου στην εφημερίδα Documento (ολόκληρο ΕΔΩ)


Σημ 1: Σχετικό ρεπορτάζ είχε και στο φύλλο του Σαββάτου η εφημερίδα «δημοκρατία» που σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, συναγωνίζεται σε αποκαλύψεις το Documento.
Η φωτογραφία Φρουζή - Γεωργιάδη είναι από την «δημοκρατία».  

 Σημ 2: Σχετικό ρεπορτάζ έχει και η Εφημερίδα των Συντακτών (το υπογράφουν η Ντάνι Βέργου και η Αντα Ψαρρά) που και αυτή το τελευταίο διάστημα προχωρά σε αποκαλύψεις για το  σκάνδαλο της Novartis / ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ