ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Δυο διευθυντές, από «Κόκκινο» κι «Αυγή», τα ‘βάλαν με τον Περικλή...

...τον αέρα να του πάρουν και ό,τι θέλουνε να κάνουν

Ο αρθρογράφος της Εφημερίδας των Συντακτων Περικλής Κοροβέσης απαντάει στις επιστολές που έστειλαν στον διευθυντή της Κολοκοτρώνη 8, οι διευθυντές του ρ/σ Στο ΚΟΚΚΙΝΟ Ν. Σβέρκος και της ΑΥΓΗΣ Α. Τσέκερης («συζήτηση σε επίπεδο διευθυντών, όπως λέμε σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή»). Οι δύο διευθυντές είχαν απαντήσει σε σημείωμα του Κοροβέση που υποστήριζε πως η «Aυγή» έγινε φτηνιάρικο προπαγανδιστικό όργανο..

Εφημερίδες με ανεπαρκείς διευθυντές -"Τι θα πει το αφεντικό..."

Και υμείς άδομεν

Γιατί αλήθεια πέφτουν τόσο θεαματικά οι κυκλοφορίες των εφημερίδων; Πέρυσι τέτοια εποχή τα ημερήσια φύλλα πουλούσαν κατα μέσον όρο 65.000 καθε μέρα και τωρα το νούμερο αυτο αγγίζει τις 50.000 με το ζόρι! Καταστροφή. Τι κι αν "επωλήθη η Μακεδονία" ή επήλθε «ιστορική συμφωνία στις Πρέσπες», τι κι αν το πρόσφατο Eurogroup "ήταν βατερλό για το

Ο Σταύρος Καπάκος πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), που αναδείχθηκε κατά τις αρχαιρεσίες της 13ης,14ης και 15ης Ιουνίου 2018 για την εκλογή των μελών του Δ.Σ. του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και μετά τον ορισμό του εκπροσώπου των εργοδοτών, συγκροτήθηκε σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 , σε Σώμα με την ακόλουθη σύνθεση: ..

Ο λαγός έχει ήδη αρχίσει να τρέχει…

Η σημειολογεία της κόκκινης γραβάτας

του Γεωργάκη Ολύμπιου Β’

Τη φόρεσε την κόκκινη γραβάτα ο Πρωθυπουργός, όπως είχε υποσχεθεί. Η σημειολογία της, μάλιστα, είναι διττή.
Κατ’ αρχάς πρόκειται για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία, από εκεί εξ άλλου ξεκίνησε το πράγμα,..

Ντροπή σας! Εσείς δώσατε τη φωτογραφία στα Παραπολιτικά

To παρασκήνιο της διαγραφής Μίχαλου από τη ΝΔ

Ηταν το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των Παραπολιτκών φωτογραφία από την Αίγλη Ζαππείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την..

Πολάκης σε Αυτιά: Βρε ξεφτίλισμα της δημοσιογραφίας!..

Επίθεση στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Γιώργο Αυτιά, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο facebook.
Συγκεκριμένα, ο Π. Πολάκης αναδημοσίευσε μια παλαιότερη ανάρτησή του για τον Γ. Αυτιά και μια ανάρτηση του left.gr, συμπληρώνοντας:
«Αυτιά, “γίγαντα” της πρωινής ζώνης των περήφανων γηρατειών,..

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ τις απειλές εναντίον του ΣΚΑΪ

Aνακοίνωση:
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τις απειλές που εκτόξευσε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ» και των συναδέλφων δημοσιογράφων.
Υπενθυμίζουμε ότι στο δημοκρατικό πολίτευμα η Δημοσιογραφία είναι..

Η απεργία στην 24MEDIA και η έκπληξη της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη ενημερώθηκε για την ανακοίνωση  του ομίλου «24MEDIA» και οφείλει να τονίσει ότι:
Η προκηρυχθείσα από την ΕΣΗΕΑ 24ωρη απεργία στο «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7» δεν κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ούτε παράνομη, ούτε καταχρηστική ως προς τα αιτήματά της αλλά μόνο παράνομη για..

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Στην Ελλάδα του 2018, υπάρχει ακόμη Δικαιοσύνη

Ηριάννα: ΑΘΩΑ,
Περικλής: ΑΘΩΟΣ

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Με το που άκουσα την απόφαση, με το που άκουσα την αθωωτική απόφαση, με το που άκουσα την ομόφωνη αθωωτική απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή, μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι:..

Στον γύψο ο Μπάμπης...

Δεμένο με ένα μπλε επίδεσμο είχε το δεξί χέρι του ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στην
πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ...
Ο «σχολιαστής» του καναλιού του Φαλήρου μας ενημέρωσε ότι μέχρι πρότινος φορούσε γύψο, ενώ αποκάλυψε και τι τον οδήγησε στην επιλογή του μπλε επιδέσμου. Τα ρούχα του.
Γιατί ως γνωστόν, ο επίδεσμος..

Ν. Παππάς: Βγάζουμε τα «καπέλα» από τις εφημερίδες

Δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προκηρύξεις των ανοικτών διεθνών ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την υλοποίηση των έργων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων με γραμμωτό κώδικα (barcode)» και «Ψηφιακός Μετασχηματισμός..

«Περάστε έξω παρακαλώ!» - Νέες απολύσεις στα media

Εκτός Ραδιοφώνου 24/7 και η Γιώτα Μιχαλοπούλου

Στις τελευταίες απολύσεις στο Ραδιόφωνο 24/7 του όμιλου Μάρη, την 24ωρη απεργία και την παραίτηση του εκπροσώπου των εργαζομένων Δημήτρη Σούλτα (δείτε ΕΔΩ) ήρθε να προστεθεί μία ακόμη: αυτή της δημοσιογράφου Γιώτας Μιχαλοπούλου που
κρατούσε το μεσημεριανό ενημερωτικό μαγκαζίνο..

Φιάσκο(;) με την προμήθεια οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ

Σε φιάσκο αναμένεται να οδηγηθεί ο μεγάλος διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορά στην προμήθεια πολλών αυτοκινήτων καθώς όπως αναφέρει το movenews.gr κάποιοι από το Σώμα φαίνεται πως οδηγούν σε… μονόδρομο τον εν λόγο διαγωνισμό.
Ειδικότερα την Πέμπτη το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου απεστάλη ως εξαιρετικά επείγον έγγραφο από το Αρχηγείο της Ελληνικής..

Εφημερίδες: ο «χάρτινος» κίνδυνος

Μία και σήμερα έμειναν για να μπει η νέα τιμή στο δημοσιογραφικό χαρτί. Η αύξηση που έρχεται από την 1η Ιουλίου προσθέτει στο κόστος έκδοσης εφημερίδων και περιοδικών ένα ακόμα βάρος –φυσικά σε καμιά περίπτωση τόσο επικίνδυνο όσο η καταβαράθρωση που γνώρισαν οι κυκλοφορίες των εντύπων.
Η αύξηση μπορεί να μην είναι προς το παρόν πολύ μεγάλη –τουλάχιστον όχι τόση ώστε οι εκδότες να την..

Νέα προσφυγή για την εισφορά του 2% στον ΕΔΟΕΑΠ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε για την εργοδοτική εισφορά του 2% και η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου από κοινού με άλλες τέσσερις ενώσεις, την Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ), τον Σύνδεσμο Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ), την Ένωση Εκδοτών..

Η ΕΟΔ για τις επιθέσεις εναντίον ΜΜΕ και δημοσιογράφων

Το πρωί της Τρίτης 26 Ιουνίου ένα φορτηγάκι εσκεμμένα, έπεσε πάνω στην είσοδο των γραφείων της μεγαλύτερης ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf στο Άμστερνταμ. Η ολλανδική αστυνομία δήλωσε μέσω twitter, ότι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί .
Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους, ανάλογο περιστατικό εκδηλώθηκε την περασμένη..

Διάλειμμα για πίτσες

Οι ηγέτες των 28 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα στη δημιουργία κοινών κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο και επεξεργασίας των αιτήσεών τους και να περιορίσουν την ελευθερία κίνησης των μεταναστών από τη μια χώρα στην άλλη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που πρόβαλαν η Ιταλία και..

Πέντε oι νεκροί από επίθεση ενόπλου στα γραφεία εφημερίδας

Πέντε είναι οι νεκροί από την επίθεση ενόπλου στην αίθουσα συνταξης της εφημερίδας Capital Gazette στην Αννάπολις, την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.
Επρόκειτο για μια «στοχευμένη επίθεση εναντίον της Κάπιταλ Γκαζέτ», είπε αξιωματικός της αστυνομίας στην Αννάπολις, προσθέτοντας πως η εφημερίδα είχε δεχθεί απειλές μέσω ιστότοπων ..

Συνώνυμο της δημοσιογραφικής αγυρτείας

Δεν ενθουσίασε ιδιαίτερα τον ΣΚΑΪ η αθωωτική απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή και για τον λόγο αυτό το κανάλι του Φαλήρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αποφάσισε να εκπέμψει τη δική του εικονική πραγματικότητα, με επεισόδια, φωτιές και σπασίματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που στον ΣΚΑΪ παραδίδουν μαθήματα «δημιουργικής» δημοσιογραφίας,..

Πόσο κόστισε ο καφές του Ν. Παππά στην Αίγλη

Τηλεοπτικές άδειες: Η ρύθμιση που έγινε, η μάχη που κερδήθηκε και τα 500 εκατ. υπέρ του Δημοσίου

Τα κοινωνικά δίκτυα επέλεξε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς προκειμένου να μιλήσει «αδιαμεσολάβητα» για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Αναλυτικά η ανάρτηση του Ν. Παππά στο fb:
Αγαπητοί φίλοι,..

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Online το ελληνικό Εsquire

Από σήμερα βγήκε οnline σε digital μορφή το ελληνικό Εsquire. Ο Θοδωρής Κανελλόπουλος
(Managing Editor της Attica Media Group S.A.) έγραψε σχετικά στο fb
Αισθάνομαι λίγο περήφανος σήμερα. Από την πρώτη μέρα που πέρασα την πόρτα της Imako για να δουλέψω στο ελληνικό Esquire πέρασαν 9 χρόνια. Μέχρι τότε..

Τα βρόντηξε ο Σούλτας - Παραιτήθηκε από το Ραδιόφωνο 24/7

Στην ψάθα μπορεί να πεθάνω, αναξιοπρεπής και ζήτουλας όμως δεν θα γίνω ποτέ

Παραιτήθηκε από το «Ραδιόφωνο 24/7» ο Δημήτρης Σούλτας όπου ήταν και εκπρόσωπος των εργαζομένων. Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για προσβλητική συμπεριφορά και για συμβάσεις των 160 ευρώ και για ληστρικούς όρους στις συμβάσεις που υπογράφουν οι εργαζόμενοι. Επίσης καταγγέλλει τους «πρόθυμους» οι οποίοι, όπως λέει, ενώ προσπαθείς..

Η ανηψιά δίνει 12,5 μονάδες διαφορά στον θείο

Η ανηψιά (Σία) δίνει 12,5 μονάδες διαφορά στον θείο (Κυριάκο) και λέει το φοβερό, πάμε τώρα να ξεφτιλίσουμε (!!!) την δημοσκόπηση...
Καλά, της ξέφυγε. Αλλά, όχι κι έτσι. Το κατάλαβε, βεβαια, και το διόρθωσε.
Είπε την σωστή λέξη  (να ξεφυλλίσουμε).
Οσον αφορά την δημοσκόπηση,..

Χαμηλές κυκλοφορίες για τα κυριακάτικα

Συγκριτικοί πίνακες

Στα ίδια (χαμηλά) επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα κυμάνθηκαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων που στις 24/6/2018 πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 200.590 φύλλα. Κάποιοι είπαν πως έφταιξε (ξανά) η κακοκαιρία και ότι ο κόσμος δεν πήγε στα περίπτερα να αγοράσει την εφημερίδα του...
Στην  πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε και..

Αρθρογράφος στα ΝΕΑ ο Α. Καρακούσης

«O κ. Τσίπρας ήρθε για να μείνει». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου του διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ, Αντώνη Καρακούση, που δημοσιεύτηκε στην (ομόσταβλη) εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.
Στο άρθρο του ο Καρακούσης - που πολλοί θεωρούν ότι διαφοροποιείται από την «γραμμή της AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Μαρινάκη- αναλύει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος .
Βέβαια ο Καρακούσης λέει πως ο Τσίπρας «ήρθε για να μείνει»..

Aθώοι ομόφωνα η Ηριάννα και ο Περικλής

Aθώοι ομόφωνα κρίθηκαν με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Ηριάννα και ο Περικλής οι οποίοι κατηγορούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας χωρίς αναστολή.
Το δικαστήριο έκρινε πως δεν μπορεί να ελέγξει την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα..

Αθώοι οι δύο δημοσιογράφοι του «Αγγελιοφόρου»

Κατηγορούνταν για ψευδορκία μετά από μήνυση της εργοδοσίας...

Αθωώθηκαν δύο επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της ψευδορκίας μάρτυρα, κατόπιν μήνυσης της εργοδοσίας του «Αγγελιοφόρου». Συγκεκριμένα ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν χτες, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, από το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο..

Απειλές για εμπάργκο στην ΕΡΤ

Στο στόχαστρο έχει βάλει η ΝΔ την ΕΡΤ, «το Syriza Channel της Αγίας Παρασκευής» όπως την αποκαλούν. Χθες καλούσε «την κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενους της να συνειδητοποιήσουν ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσια τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και δεν είναι... ΣΥΡΙΖΑ-Channel λειτουργώντας ως φερέφωνο του Μαξίμου.» (δείτε ΕΔΩ). Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης συνέχισε..

Η δική σου, κοντινή Ηριάννα

 Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

ΜEΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ χλομιάζει η γλώσσα η δημοσιογραφική, τρικλίζουν τα φωνήεντα και τα σύμφωνα, λιποθυμάνε οι φράσεις, οι προτάσεις, οι παράγραφοι. Μερικές φορές, όσο φλύαρος παπαρδέλας και να είσαι, κουβέντα δεν μπορείς να βγάλεις. Μερικές φορές, σηκώνεις τα χέρια ψηλά και παρακαλάς το Θεό να τα πει αυτός για σένα…
THIS IS the place gentlemen,..

Μπαζάρ Βίλας

Πάει και αυτή. Τώρα μπορούμε να διαλαλήσουμε σαν πωλητές σε λαϊκή αγορά: «Δώσαμε! Δώσαμε! Άδειασε ο πάγκος». Πουλήθηκε, λοιπόν, και η βίλα Κωστόπουλου στη Φιλοθέη. Όπως τα 2-3 τελευταία χρόνια πουλήθηκαν, από όσα διαβάζουμε, η βίλα του Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, της Λιάνη στην Εκάλη, του Τσέλιου στη Μύκονο, του Λιάτσου στον Ωρωπό, του Μοσκώφ στον Πλαταμώνα, του Παπαντωνίου στη Σύρο,..

Απολύσεις συνοδεύουν τις αλλαγές στο BHMAgazino

Το περιοδικό θα ενσωματωθεί στο πολιτιστικό ένθετο του «Βήματος» -  Αναδιατάξεις στην Alter Ego

Τίτλοι τέλους για ένα από τα πιο έγκυρα περιοδικά που είχαν απομείνει στον ελληνικό Τύπο και είχε καταφέρει παρά την τρικυμία του ΔΟΛ να επιβιώσει διατηρώντας όσο ήταν δυνατόν ψηλά την ποιότητά του. Σχετικά γράφει..

Η συγγνώμη του Γ. Παπαχρήστου

Συγγνώμη ζήτησε (τηλεφωνικά) ο σχολιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος από τον συντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρη Κουκλουμπέρη (τον μπέρδεψε με άλλον λέει) για το  χθεσινό του σχόλιο στα ΝΕΑ. Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπαχρήστος με αφορμή τη συνέντευξη Ραγκούση (δείτε ΕΔΩ) αποκαλούσε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) την Εφ Συν ενώ προέβη και σε απαξιωτικά σχόλια για τον..

Κυνική ομολογία Λαζαρίδη; "Η διαπλοκή έπαιξε τα ρέστα της"

ΒΙΝΤΕΟ

Χτες, στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel, ο Γιώργος Χριστοφορίδης έβγαλε βίντεο από το περιφερειακό κανάλι της Κεντρικής Μακεδονίας, Aτlas TV, όπου ο Γ. Λαζαρίδης σχολιάζει (στις 18/6) τις παραιτήσεις από τους ΑΝΕΛ και λέει ότι «το σύστημα της διαπλοκής έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στην υπόθεση αυτή». Μόλις 8 μέρες πριν παραιτηθεί ο ίδιος!..

Tο ίδιο πρωτοσέλιδο με εκείνο του 7-1 επί της Βραζιλίας

Σοκαρισμένοι οι Γερμανοί δεν έχουν λόγια να περιγράψουν τον αποκλεισμό τους από το Μουντιάλ και φαίνεται ξεκάθαρα από το πρωτοσέλιδο της Bild, η οποία χρησιμοποίηση τον ίδιο τίτλο με εκείνον του επικού 7-1 κόντρα στη Βραζιλία. «Χωρίς λόγια» είχε γράψει στο πρωτοσέλιδό της η Bild μετά το ιστορικό 7-1 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό..

Η διαδικασία για έκδοση νέας ταυτότητας μέλους της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε συνέχεια της από 15-5-18 ανακοίνωσής του περί της αντικατάστασης των παλαιών δημοσιογραφικών ταυτοτήτων και της εκδόσεως νέων για όλα τα μέλη, ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας και ενημερώνει τους συναδέλφους ότι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία της Ενώσεως Συντακτών από την Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018 και..

Τι τρέχει με τον Α. Καρακούση στο ΒΗΜΑ;

Kλείνει ή επεκτείνεται το BHMAgazino; 
 
Ανατρέχοντας στο Διαδίκτυο βρήκαμε δύο ειδήσεις που αφορουν το περιοδικό της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και τον διευθυντή της. Οι δύο ειδήσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους, δεν συγκλίνουν πουθενά. Συγκεκριμένα:
  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλείνει το BHMΑgazino - ακυρώνει τις..

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

24MEDIA για την απεργία: Μας υπονομεύουν

Aνακοίνωση έβγαλε η 24MEDIA αναφορικά με την απεργία στο Ραδιόφωνο 24/7. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για υπονόμευση «από ανθρώπους σίγουρα εκτός της 24MEDIA, για ιδιοτελείς σκοπούς και ανταγωνιστικά συμφέροντα, λόγω της δυναμικής του Ομίλου που αυξάνεται διαρκώς».
Δεν υπάρχει όμως αναφορά στις απολύσεις που οδήγησαν στην σημερινή 24ωρη απεργία παρά μόνο ότι «στη συνέλευση εργαζομένων..

Στα… τέσσερα η σύγκρουση

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στα… τέσσερα η σύγκρουση» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το άγριο μπάχαλο στο πολιτικό σκηνικό με σκληρές μάχες κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας κυκλοφορεί το «ΠΟΝΤΙΚΙ» το πρωί της Πέμπτης.
Μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Βλέπουν «Ιουλιανά», λένε όχι σε εκλογές - Υπό την εποπτεία των δανειστών..

Η LIFO ζητά δημοσιογράφους για την ομάδα της

We are hiring! - Ζητάμε δημοσιογράφους για την ομάδα της LIFO. Με αυτό τον τρόπο η ιστοσελίδα γνωστοποιεί ότι κάνει προσλήψεις αναφέροντας ότι «νέες θέσεις έχουν δημιουργηθεί στο τμήμα ειδήσεων του LIFO.gr» το οποίο  θα στελεχωθεί «με δημιουργικούς και έμπειρους συνεργάτες».
Η θέση είναι για πλήρη απασχόληση και άμεση πρόσληψη δημοσιογράφων.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για..

Κ. Μίχαλος: Ψυχραιμία κύριε Μητσοτάκη

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ΝΔ για τη διαγραφή ήρθε και η απάντηση από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σε υψηλούς τόνους, διευκρινίζει ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ συμμετέχει ex officio και χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή ως «αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική».  «Kατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν, αναφέρει ο Κ. Μίχαλος, ότι έχω συναντήσεις και επαφές με..

Ανακύκλωση διευθυντών στα κανάλια

Ο Στράτος Μπαλής φεύγει, ο Κώστας Τσιακανίκας έρχεται - Ο Δανέζης για το δελτίο του Epsilon

Αλλαγές διευθυντών ειδήσεων και ενημέρωσης στα κανάλια με τα ίδια πρόσωπα να ανακυκλώνονται σε επιτελικές θέσεις Τελικά ο Κωστής Τσιακανίκας αναλαμβάνει διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΝΤ1 από την ερχόμενη Δευτέρα..

Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών»

Με την υπογραφή του «Έθνους» απάντησαν «οι... συνομώτες» της Θεσσαλονίκης και του ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης) στις κατηγορίες του Μεγάρου Μαξίμου περί «αποστασίας». «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», ανέφεραν χθες πηγές του Μαξίμου, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση..

Αντώναρος για διαγραφή Μίχαλου: Ντροπή!

Για συμμορία Μητσοτάκηδων, Σαμαράδων, Αδώνιδων και Αυγενάκηδων κάνει λογο ο πρώην υπουργός της ΝΔ επί Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμή την διαγραφή του Κ. Μίχαλου από τη ΝΔ. Σε ανάρτησή του στο fb αναφέρεται σε «οργανωτές πολιτικής ανωμαλίας στην οποία έχουν μακρά προσωπική εμπειρία»..

Γιατί ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Μίχαλο του ΕΒΕΑ

Oι «αιρετικές» δηλώσεις και η φωτογραφία των Παραπολιτικών

Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν "Δούρειοι Ίπποι" είπε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος και διέγραψαν τον προεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο για... φιλοσυριζαϊσμό! Αναλυτικά από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη..

Η ΝΔ και «το Syriza Channel της Αγίας Παρασκευής»

Για την ΕΡΤ και το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων έβγαλε μακροσκελή ανακοίνωση το γραφείο τύπου της ΝΔ (Κ. Ζούλας και λοιποί) όπου αναφέρονται στην ΕΡΤ ως «το Syriza Channel της Αγίας Παρασκευής».
Η ΝΔ καλεί «την κυβέρνηση και τους παρατρεχάμενους της να συνειδητοποιήσουν ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσια τηλεόραση που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες και δεν είναι..

Τσιόδρας: Δεν πρόκειται να μετάσχουμε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς δεν πρόκειται να μετάσχουμε  σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχουμε ξεκαθαρίσει, ως εκ τούτου αν χάσει τη δεδηλωμένη ο κ. Τσίπρας τότε η λύση είναι να πάμε σε εκλογές. Δεν υπάρχει ζήτημα από κανέναν βουλευτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ να στηρίξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ξεκαθάρισε  ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, μιλώντας..

ΕΣΡ: Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες - Aπέρριψαν τον Βρυώνη

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε τη λίστα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που λαμβάνουν τηλεοπτική άδεια γενικής στόχευσης εθνικής εμβέλειας. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ τελικά θα χορηγηθούν πέντε άδειες, καθώς ο φάκελος της «Τηλεοπτική Ελληνική» του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη απορρίφθηκε.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «το ΕΣΡ απορρίπτει την με αριθμό πρωτοκόλλου 3488/22.06.2018 αίτηση της εταιρείας..

Κρεμάλες, κουτάλες και αποστασίες

Όταν είμαστε όλοι ύποπτοι για προδοσία και έτοιμοι για το ικρίωμα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης*

ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ποτέ μου σε κανένα κόμμα. Σε νεολαία ήμουνα, στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, και όταν μεγάλωσα κάπως και μπορούσα να το συζητήσω με το ΚΚΕ Εσωτερικού, πήγε το ΚΚΕ Εσωτερικού και μετασχηματίσθηκε σε αυτό το πατσαβούρι το ΕΑΡ. Κι εγώ πήγα σπίτι μου. Θα μπορούσα να ακολουθήσω κάποιους..

Εχει ταλέντο σε αυτά ο Γ. Παπαχρήστος

Γ. Παπαχρήστος - Δ. Κουκλουμπέρης
Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) αποκαλεί την Εφημερίδα των Συντακτών ο σχολιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος, ενώ επιτίθεται και κατά του συντάκτη της Δημήτρη Κουκλουμπέρη χαρακτηρίζοντάς τον «ο τάχα μου δήθεν δημοσιογράφος».
Αφορμή για το σχόλιο Παπαχρήστου η συνέντευξη..

Με αγνοούν στην ΕΣΗΕΑ, δεν ρωτήθηκα για τίποτε

Τι αναφέρει η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα Espresso

Από την εκπρόσωπο των εργαζομένων της εφημερίδας Espresso, Έλενα Σολωμού, λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Πριν δυο ημέρες πληροφορήθηκα από τα sites πως η ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε τριμερή με το υπουργείο Εργασίας για τα..