ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Εμφάνιση Μπογδάνου στην Alter Ego του Μαρινάκη

Εμφάνιση Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Συγγρού στις εγκαταστάσεις της Alter Ego («Το Βήμα» και «Τα Νέα»), σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο δημοσιογράφος λέγεται ότι πραγματοποίησε ραντεβού με τους υπεύθυνους των sites και πιθανότατα συζήτησε το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στο..

Τα γραβατωμένα πρωτοσέλιδα

Η γραβάτα που φόρεσε χθες –πανηγυρικά!– ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σέντρα ακριβείας για να καρφώσουν στα δίχτυα των σελίδων οι διευθυντές, οι υλατζήδες και οι σκιτσογράφοι τους τίτλους και τις γελοιογραφήσεις τους. Πέντε από τις εφημερίδες (οι τρεις ημερήσιες, οι δύο εβδομαδιαίες) που είναι σήμερα κρεμασμένες στα περίπτερα παίζουν με τη..

Ξανά πρωτοσέλιδο ο διευθυντής του «Φιλελεύθερου»

Ξανά με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λάμψια ασχολείται η κυριακάτικη εφημερίδα Documento. Μετά από δύο δημοσιεύματα  για τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας «Τα Νέα» και σημερινό διευθυντή της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» περί «αργομισθίας του στο δημόσιο» και «λίστας Λαγκάρντ», το Documento επανέρχεται:
Αυτή την Κυριακή έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Παναγιώτης Λάμψιας - Ο απλός δημοσιογράφος

Χρήστος Γραμματίδης: στο “Μαζί” κρύβεται η αξιοπρέπεια

Το μήνυμα από έναν γνωστό μας άγνωστο 

Η είδηση του θανάτου του Χρήστου Γραμματίδη δυστυχώς ήταν προαναγγελμένη.
Ο ίδιος την περιέγραφε σχεδόν καθημερινά με τα ποστ στο Facebook.
36 ετών, αντιμετώπισε τον καρκίνο του με αξιοπρέπεια, με χιούμορ, με το καυστικό στιλ που είχε και πριν

Το κανάλι SBC και η σπουδή της Digea για το «μαύρο»

Ο τηλεοπτικός σταθμός «SBC», από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έχει σταματήσει να εκπέμπει, καθώς η εταιρεία Digea A.E, αποφάσισε την αφαίρεσή του από την πλατφόρμα της, επικαλούμενη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
H εταιρεία του καναλιού «SBC» με ανακοίνωσή της διευκρινίζει τα εξής:
Η υπ αρ. 62/2018 απόφαση του Ε.Σ.Ρ., σε κανένα σημείο της δεν «διατάσσει» την διακοπή του σήματος μας και μάλιστα δεν ορίζει..

Κυβερνητικό - εργοδοτικό ρεσάλτο στον ΕΔΟΕΑΠ

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή για τον ΕΔΟΕΑΠ: Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα

Οι πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των δέκα εκλεγμένων μελών στο 11μελές ΔΣ του «νέου» ΕΔΟΕΑΠ αποτέλεσαν μία ακόμη πράξη στο διαρκές έγκλημα σε βάρος των ασφαλισμένων στα ΜΜΕ. Πρωταγωνιστές παραμένουν οι ίδιοι, τα συνδικαλιστικά κυβερνητικά φερέφωνα και οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί που έκαναν και έδωσαν τα πάντα.

Κουβέντα για την ταμπακέρα από τη Ν.Δ.

Η εφημερίδα «δημοκρατία» απάντησε στις κατηγορίες «κύκλων της ΝΔ» για fake news με αφορμή το πρωτοσέλιδό της με τον τίτλο «Περίεργη στροφή της ΝΔ για το Σκοπιανό / Θολώνει τα νερά η Σπυράκη» (δείτε ΕΔΩ).
Αναλυτικά η απάντηση της «δημοκρατίας»: 
Τι δεν καταλαβαίνει η Ν.Δ. και κατηγορεί μέσω κύκλων με χθεσινή «διαρροή» για fake news (ψευδείς ειδήσεις) τη «δημοκρατία», ενώ..

Μιλώντας για την Οικονομία με τα παιδιά μου

Τι περιουσία έχει σήμερα ένας τραπεζικός λογαριασμός του ενός ευρώ με επιτόκιο 5% την χρονιά γέννησης του Χριστού; Πώς ανακαλύφθηκε ο (νέος) κόσμος; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε Νότια (στην Αίγυπτο), ενώ κυνηγούσε τον Δαρείο Ανατολικά; Είναι το νόμισμα εμπόρευμα; Γιατί τα πεζοδρόμια έχουν νεραντζιές και οι αυλές λεμονιές; Γιατί ορισμένοι είναι και με τους μετανάστες και με την προσφυγιά, ενώ θα έπρεπε να είναι μόνο με τους πρώτους;  Έχουν χιούμορ οι οικονομολόγοι; Θα έχουν (κοινωνικά) δικαιώματα τα ρομπότ;
Είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν τα παιδιά στο βιβλίο του δημοσιογράφου..

Ποιος θα αναλάβει το δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά την αποχώρηση  του Παναγιώτη Στάθη

Παρελθόν αποτελεί από το Star ο Παναγιώτης Στάθης, ο οποίος αποχώρησε από το σταθμό μετά από 20 χρόνια συνεργασίας.
Τη θέση του δημοσιογράφου που παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κάθε Σαββατοκύριακο αναλαμβάνει η Κατερίνα Παναγοπούλου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ..

Με δύο εξώφυλλα η Αυγή - Διαλέγετε και παίρνετε!

Mε δύο εξώφυλλα κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα ΑΥΓΗ. To ένα αναφέρεται στα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης που το τερμάτισαν και είδαν πανωλεθρία πριν καν τελειώσει το Eurogroup και παραθέτει τα πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας» του «Ελεύθερου Τύπου» και του «Φιλελεύθερου».
Το άλλο με φωτογραφία του Τσίπρα που φοράει την κόκκινη γραβάτα έχει τίτλο «Εισιτήριο για τη νέα εποχή» και αναφέρεται στα..

Τι σημαίνουν οι αποφάσεις για το χρέος, σε απλά ελληνικά

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Οι αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος κατά κανόνα περιβάλλονται με δυσνόητους τεχνικούς όρους και περίπλοκες έννοιες, με αποτέλεσμα ο μέσος πολίτης να μην μπορεί να κατανοήσει το περιεχόμενό τους.
Το money-money.gr δίνει απαντήσεις, με απλή γλώσα, σε 12 βασικά ερωτήματα.
1. Τι σημαίνει στην πράξη η

Ποιος ήταν ο «κουμπάρος»;..

Ούτε για γαμπρός να πήγαινε. Με την ιεροτελεστία του δεσίματος της γραβάτας, σε πρώτο πλάνο. Και βεβαίως, τον... κουμπάρο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, «κουμπάρος» σε αυτήν την... ιδιαίτερη περίσταση έγινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Έδεσε την γραβάτα, έβγαλε την αναμνηστική φωτογραφία, μόνο που δεν τον… ξύρισε κιόλας!..
****
Μπορεί και να μην είναι τόσο..

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Άγρια καζούρα για την τζιπάρα

…δέχεται δημοσιογράφος τηλεοπτικού σταθμού

Δίνουν και παίρνουν τα πειράγματα των συναδέλφων του στο κανάλι για το αυτοκίνητο τέρας που οδηγά! Κι αυτό διότι η τζιπάρα του δημοσιογράφου όσο όγκο έχει τόσα κυβικά της λείπουν!
Πρόκειται για ένα θηριώδες 4Χ4 με… καρδιά όμως μικρού παιδιού! Μόλις 1.400 cc είναι το ογκοδέστατο όχημα… Ακριβώς για να μην

Με δυο πρωτοσέλιδα η ΕφΣυν

Oι βραδινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή απετέλεσαν άλλη μία μεγάλη νύχτα των εφημερίδων γεμάτη αγωνία για τους χρόνους της έκδοσης. Πολλά από τα φύλλα της Παρασκευής δεν είχαν, όταν πατήθηκε το κουμπί των πιεστηρίων, την απόφαση του Γιούρογκρουπ στο Λουξεμβούργο για το ελληνικό χρέος, αλλά κάποιες άλλες την πρόβαλαν δυνατά στα πρωτοσέλιδά τους με τα στοιχεία της συμφωνίας, τα οποία στα..

Οι δημοσιογράφοι άφησαν το Eurogroup για το Μουντιάλ

Πολύωρες ήταν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup του Λουξεμβούργου, με τους δημοσιογράφους να βρίσκονται επί ποδός για αρκετές ώρες αναμένοντας «λευκό καπνό», για το ελληνικό χρέος.
Μεγάλα… θύματα της πολύωρης αναμονής ήταν οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία θυμίζει παρόμοια Eurogroup του πρώτου εξαμήνου..

«Συγχαρητήρια συντρόφοι»

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης το αποτέλεσμα των χθεσινών μαραθωνίων διαπραγματεύσεων στο Eurogroup και την απόφαση για το χρέος.
Ο επικεφαλής του DiEM25 και πρώην υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε μέσω Twitter κάνοντας λόγο για επέκταση της χρεοκοπίας.
Συγκεκριμένα σημείωσε τα εξής:

Μαζί με το Εθνος της Κυριακής το περιοδικό People

Μαζί με την εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» θα κυκλοφορεί από την 1η Ιουλίου το περιοδικό «People». Τα τελευταία πέντε χρόνια το περιοδικό της Olive Media είχε επιτυχημένη συνεργασία με την κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η οποία ολοκληρώθηκε. Τώρα στο Θέμα, όπως ακούγεται, προς αντικατάσταση του People ετοιμάζεται άλλο περιοδικό που θα επιμελείται η συντακτική ομάδα της εφημερίδας.
****
Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος..

«Ο Τσίπρας τώρα θα πρέπει να φορέσει γραβάτα»

Τι γράφει ο διεθνής Τύπος για την ιστορική συμφωνία στο Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή την επίτευξη μιας συμφωνίας για να τερματιστούν οκτώ χρόνια οικονομικής κρίσης, σκληρών πολιτικών λιτότητας και προγραμμάτων στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας. Η..

«Ύβρεις και απειλές Μελισσανίδη κατά Νίκου Μανεσιώτη για το πρωτοσέλιδο της F&M Voice»

Αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη ο επιχειρηματίας

Aπό το FMVoice.gr και τον Ν. Μανεσιώτη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία όπως αυτή δημοσιεύτηκε και στο σάιτ fmvoice.gr:
Τη συνηθισμένη μέθοδο του εκφοβισμού επέλεξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης προκειμένου να «απαντήσει» στην «F&M Voice» για το πρωτοσέλιδό της,..

Να επανακτήσουν οι εφημερίδες τη θέση και το κύρος τους ως διαφημιστικά μέσα

Η ΕΙΗΕΑ, στο πλαίσιο της πλήρους επαναδραστηριοποίησής της, συναντήθηκε – εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Χατζηνικολάου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Φιλιππάκη- τόσο με την Ένωση Διαφημιστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΕΔΕΕ) όσο και με τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).
Η προσπάθεια της Ενώσεως είναι να επανακτήσουν οι εφημερίδες..

Εσωτερικά θέματα...

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της εφημερίδας ESPRESSO Ελενα Σολωμού έστειλε απάντηση για την άτυπη συνάντηση σχετικά για το θέμα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία και για τα όσα ισχυρίζονται "Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου" (δείτε ΕΔΩ). Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος αναφέρει:
Στην συγκεκριμένη, συνάντηση μέρους συντακτών και συνεργατών των εκδόσεων,..

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Πεσμένες οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων ελέω... Μίνωα

Σταθερά πρώτη η Καθημερινή - Συγκριτικοί πίνακες

Μειωμένες ήταν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων που στις 17/6/2018 πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 201.470 φύλλα (14.320 λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή). Κάποιοι είπαν πως έφταιγε ο Μίνωας  - η κακοκαιρία που σάρωσε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όλη τη χώρα και ότι ο κόσμος δεν..

Καλωσήρθες στην Αμερική...

Δριμύτατη κριτική στην πολιτική Τραμπ ασκεί το αμερικανικό περιοδικό TIME για την «πρακτική» διαχωρισμού των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους και συγκεκριμένα με το εξώφυλλό του με ένα άκρως ειρωνικό και σαφέστατο τίτλο, «Καλωσήρθες στην Αμερική».
Σε ένα κόκκινο φόντο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται όρθιος να κοιτά το μικρό κοριτσάκι από την Ονδούρα, το οποίο σταμάτησαν μαζί με τη μητέρα της στα σύνορα..

Νέα σκληρή επίθεση ΝΔ κατά της εφημερίδας «δημοκρατία»

Νέο επεισόδιο στην σφοδρή αντιπαράθεση της εφημερίδας «δημοκρατία» με το κόμμα της ΝΔ και ειδικά με την έμπειρη δημοσιογράφο αλλά άπειρη εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη (δείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ). Αφορμή για την νέα κόντρα το σημερινό πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «Περίεργη στροφή της ΝΔ για το Σκοπιανό / Θολώνει τα νερά η Σπυράκη».
Η ΝΔ (κύκλοι της)  επ' αυτού έβγαλε μια σκληρή ανακοίνωση κατά της εφημερίδας..

«Εκδότη δεν σε κάνουν τα χρήματα...»

Από τον αναγνώστη Σ.Σ. λάβαμε και δημοσιεύουμε:

"Εκδότη δεν σε κάνουν τα χρήματα
Το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ κύριε Μαρινάκη δεν προέρχονται απο παρθενογένεση, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής δημοσιογραφικής πορείας δεκαετιών απο επαγγελματίες που είχαν και έχουν αρχές και ποιότητα στη δουλειά τους είτε κάποιος συμφωνεί με τα γραφόμενά τους είτε διαφωνεί.
Ο κ. Τάσος Μπάρλας όπως και δεκάδες άλλοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί με δεκαετίες προϋπηρεσίας κράτησαν με προσωπικό και επαγγελματικό κόστος ανοικτό το «μαγαζί»..

Αυτός ο κόσμος (μας) καταρρέει

• Ελεύθερος υπό όρους ο Μπαρμπαρούσης, ο βαρύμαγκας, που κρυβότανε και τον συλλάβανε!
• Αν είχε πετάξει μια μολότοφ ή προκηρύξεις, αν είχε πάει στη Βαρκελώνη έστω θα προφυλακιζότανε
• Είπαμε όμως η δικαιοσύνη έχει λειτουργούς τύπου Καραφλού και μας καραφλιάζει με κάποιες αποφάσεις της!
• Άλλωστε τι ήθελε να κάνει ο Μπαρμπαρούσης και όσοι τον..

«Τα παράπονά σας στον εκδότη»

Τι ειπώθηκε σε άτυπη συνέλευση εργαζομένων του Δημοκρατικού Τύπου για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ενημέρωση για "άτυπη συνέλευση των εργαζομένων του Δημοκρατικού Τύπου" (εφημερίδες «δημοκρατία», Εστία, Espresso) για το θέμα των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία. Στo ενημερωτικό mail που έχει την υπογραφή "Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου" αναφέρεται:..

Σύγκρουση για το ποιος κάνει κουμάντο στα media Μαρινάκη

Οι πρώτες συγκρούσεις για το web TV που στήνουν στα υπόγεια της Aletr Ego στη Συγγρού είναι γεγονός! Οι διαφωνίες, αλλά κυρίως οι κόντρες για το ποιος κάνει κουμάντο στο νέο project απειλούν τη συνοχή της ομάδας… Αφορμή για τους καβγάδες τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα.
****
Αν το Μακεδονικό είναι αιτία απόλυσης στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα»..

Εφάπαξ παροχή σε 702 άνεργους και εν επισχέσει εργαζόμενους

Με νέα απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου ενισχύονται οικονομικά με εφάπαξ παροχή ύψους 1.000 ευρώ για τον καθένα, 702 ανέργοι, πρώην εργαζόμενοι και εργαζόμενοι σε επίσχεση, των εξής εννιά επιχειρήσεων:
• «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ» (ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ), 144 άτομα
• «ΕΥΡΩΠΗ Πρακτορείο Διανομής Τύπου Α.Ε.»,..

Οριστικό το «λουκέτο» στο αμαξοστάσιο του Ελληνικoύ

Με μία επιστολή της διοίκησης προς διευθυντές και υποδιευθυντές ανακοινώθηκε χθες το «λουκέτο» στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.
Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς όλων των παροπλισμένων λεωφορείων στο Θριάσιο Πεδίο τα οποία φορτώνονται μαζί με τα συστήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου προκειμένου να..

Σύλληψη στη Βουλή για ακάλυπτες επιταγές

Mία γυναίκα συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν επεχείρησε να εισέλθει στη Βουλή, έχοντας άδεια από το γραφείο του αντιπροέδρου και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού. Η γυναίκα που είχε καταδίκη για ακάλυπτες επιταγές, εντοπίσθηκε από το σύστημα Police On-line και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.
 ****
 Με βαρύ κατηγορητήριο..

Εκείνη στο Λονδίνο και στις πισίνες της κι εκείνος στη φυλακή

Είναι 10 Ιουνίου και η Αθήνα φλέγεται στον πρώτο καύσωνα της, με τα τσιμέντα και την άσφαλτο να βρυχώνται αχνίζοντας πως θα ρευστοποιηθούν και θα αυτοκαταργηθούν! Στην πόλη-θάλαμο καυτών αερίων, η υπέρκομψη, αγαπημένη γυναίκα μιας κοσμικής Αθήνας πληγωμένης αλλά αντιστρεφόμενης, η Πέγκυ Ρίζου, με άψογες αναλογίες και σώμα αγαλματένιο, κόβει ανάσες στο facebook της. Με λεζάντα..

Τράγκας über alles!

Δεν έχει υπάρξει ξανά μεταπολιτευτικά τέτοια κυβέρνηση εθνομηδενιστών, τέτοια κυβέρνηση δικτατορική, τέτοια  κυβέρνηση αυταρχική , κυβέρνηση πολιτικής μειοδοσίας, κυβέρνηση προδοτών, κυβέρνηση προτεκτοράτο της Γερμανίας..
Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοιος Πρόεδρος Δημοκρατίας erga omnes! Οι εθνομηδενιστές δίνουν βραχονησίδες ξεπουλάνε..

Οταν οι συντάκτες ψήφιζαν για το πρωτοσέλιδο

Από αναγνώστη του μπλογκ και σχετικά με την προφυλάκιση του εκδότη Δημήτρη Ρίζου (δείτε ΕΔΩ) λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

"Εργάσθηκα στον "Ελεύθερο Τύπο" απο τον Νοέμβριο του 1991 εως τον Μάιο του 1994 - στην μετά Βουδούρη εποχή. Υπο την πενταμελή διεύθυνση Ρίζου, Κύρτσου, Μουλίνου, Μυγδάλη, Ταμπάκη, τότε που υπήρχε..

Μεγάλη η απήχηση των καινοτόμων εφαρμογών της ΕΡΤ

Με ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση γίνονται αποδεκτές από το κοινό οι καινοτόμες εφαρμογές υβριδικής τηλεόρασης και εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η ΕΡΤ με αφορμή το Μουντιάλ.
Παρά το γεγονός ότι το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα διεξαγωγής του, τα διαδικτυακά προϊόντα της σημειώνουν το… ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.
Ειδικότερα:
•    Η μετάδοση των αγώνων έχει αυξήσει την κίνηση στο live streaming της ΕΡΤ1 κατά..

Βρόμικα κόλπα

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Βρόμικα κόλπα στο παρά πέντε» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα ευρω-σενάρια εκβιασμού στο μεταναστευτικό μέσω του χρέους κυκλοφορεί το «ΠΟΝΤΙΚΙ» το πρωί της Πέμπτης. Στο ΠΟΝΤΙΚΙ μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κλυδωνισμούς φέρνει η υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών – Από τις «ιστορικές» Πρέσπες στο «ιστορικό» Eurogroup
  • EUROGROUP: Το πλαίσιο της..

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Σκάκι με… σημαδεμένη τράπουλα

Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης*   
Τώρα που η συμφωνία υπογράφηκε, ας γυρίσουμε το βίντεο μερικές φάσεις πίσω, στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνάντηση Τσίπρα-Ρέγκλινγκ, να ξαναδούμε στο VAR τον πρωθυπουργό να δηλώνει χαριτολογώντας ότι..

Απειλητικό tweet από Άδωνη

Ο Άδωνης Γεωργιάδης που «μάζεψε» τα 22 κλωσόπουλα ενώ τα επτά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ κάλυψαν τους υπεράριθμους στο γραφείο του με πράξεις που εκφεύγουν από κάθε έννοια νομιμότητας, προειδοποιεί σήμερα «να μην τολμήσουν να τους πειράξουν».
Αναφέρεται στα πορίσματα των επιθεωρητών αλλά παραβλέπει ότι υπάρχουν πλέον διώξεις και..

«Ουδεμία πρόθεση εμπλοκής στην ομάδα του μπάσκετ»

Δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη:
Σχετικά με την ομάδα μπάσκετ: 
Τα τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος επενδύουν εκατομμύρια ευρώ και προσφέρουν πολλά στον Σύλλογο.
Εύχομαι σύντομα να οδηγήσουν την ομάδα μας ξανά στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Εμείς είμαστε δίπλα τους. Στηρίζουμε και..

Δωρεάν ο «Φιλελεύθερος» στα τραπεζάκια της ΝΔ

Πάκα ολόκληρα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στα τραπεζάκια. Οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με μερίδα του Τύπου (γραπτού και ηλεκτρονικού) είναι λίγο πολύ γνωστές. Αυτό που δεν είχε συμβεί μέχρι σήμερα είναι να το παραδεχθεί η Πειραιώς. Ουσιαστικά έγινε κι αυτό αφού, όπως αναφέρει το altsantiri, σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Ναυτιλία..

Aγωνία για κυκλοφοριακή κατάρρευση μέσα στο καλοκαίρι

- Τρίζουν οι καρέκλες
των διευθυντών 
- Οι εκδότες αλλάζουν τους επικεφαλής των εφημερίδων τους

ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (συμπεριλαμβανομένων των δυο κομματικών, του Μακελειού και της Star) βρίσκονται σήμερα κρεμασμένες στα περίπτερα.
***
ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΣΕΣ πληροφορίες επιμένουν οτι το Φθινόπωρο οι έξι τουλάχιστον εξ αυτών -εξαιρούνται η Αυγή και ο Ριζοσπάστης-

Γιατί είναι χαρούμενοι στον Alpha;

Γιατί είναι χαρούμενοι στον Alpha; Μα γιατί στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού προστέθηκε και η Ελεωνόρα Μελέτη! Αυτό μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο τύπου του καναλιού:
"Με ιδιαίτερη χαρά, ο ALPHA ανακοινώνει την ένταξη της Ελεονώρας Μελέτη στο δυναμικό του. Πολύπλευρη και ταλαντούχα παρουσιάστρια, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη ματιά, άνθρωπος με..

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τις προσβολές Αθανασίου στη Γιάννα Παπαδάκου

Nα καταθέσει στα αρμόδια όργανα όποια στοιχεία έχει σε βάρος της δημοσιογράφου

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συνέντευξη «στημένη για..

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης!..

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Κι αυτό παρότι τον καταζητούσαν επί δύο 24ωρα, παρά το γεγονός ότι είναι υπόδικος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χ.Α.
Μετά από πολύωρη απολογία, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον νεοναζί βουλευτή, στον..

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί άμεση ενημέρωση για την απόλυση Μπάρλα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, έπειτα από την απόλυση του δημοσιογράφου Τάσου Μπάρλα από την ανώνυμη εταιρεία «AΛTEΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία εκδίδει τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες..

Ο Αδ. Γεωργιάδης θα πρέπει να τοποθετηθεί για τις 7 κακουργηματικές διώξεις εναντίον του

"Οι πολιτικές ευθύνες του Aδωνη Γεωργιάδη είναι πασιφανείς και προφανείς σε ότι αφορά την υποθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ". Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου σε ερώτηση σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Υγείας.
"Η εισαγγελέας έχει ασκήσει 7 κακουργηματικές διώξεις και κάποια στιγμή, θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Γεωργιάδης αντί να τα χρεώνει..

Γιατί απολύθηκε ο υπεύθυνος του σάιτ του ΒΗΜΑΤΟΣ;

Παρελθόν αποτελεί από χθες για τον μιντιακό οργανισμό του Βαγγέλη Μαρινάκη ο υπεύθυνος του σάιτ του ΒΗΜΑΤΟΣ Tάσος Μπάρλας, ένας από τους παλιούς εργαζόμενους του ΔΟΛ που «έτρεχε» την ιστοσελίδα τα τελευταία δύσκολα χρόνια του πάλαι ποτέ κραταιού Οργανισμού. Ως αιτία της απόλυσης αναφέρθηκε το οικονομικό καθώς και το ότι υπήρχε δυσαρέσκεια για την επισκεψιμότητα και τα «αντανακλαστικά» του σάιτ ενώ όπως γράφτηκε από..

O Δ. Μιχαλέλης διευθυντής στο Εpsilon

Ο μέχρι σήμερα στενός συνεργάτης του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real Group και διευθυντής του Real Fm, Δημήτρης Μιχαλέλης αναλαμβάνει από τις αρχές Ιουλίου το τιμόνι της ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού Εpsilon TV. Η συμφωνία υπήρχε και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Σήμερα το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη έβγαλε ανακοίνωσή όπου αναφέρει:
Ο Δημήτρης Μιχαλέλης,..

Χειροπέδες στον Δημήτρη Ρίζο

Στις φυλακές της Κω οδηγήθηκε ο Δημήτρης Ρίζος για χρέη προς το Δημόσιο και την Εφορία. Οπως έγινε γνωστό, την περασμένη Παρασκευή ο 83χρονος π΄ρωην εκδότης Δημήτρης Ρίζος εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, όπου έπρεπε να δίνει το «παρών» λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του.
Τελικά ομως διατάχθηκε

Ποια χώρα θα απαγορεύσει τις πωλήσεις καινούριων ΙΧ

Μέχρι σήμερα ακούγαμε για «βρώμικα» πετρελαιοκίνητα ΙΧ, dieselgate, παράνομα λογισμικά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για τα οχήματα με πετρελαιοκινητήρες.
Ωστόσο η κυβέρνηση μιας χώρας έχει ανακοινώσει πως θα απαγορεύσει τις πωλήσεις καινούριων βενζινοκίνητων αλλά και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων από το 2040 αλλά πλέον δέχεται..