ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Δεύτερο σε κυκλοφορία το Documento! (σύμφωνα με το Documento)

Kαι αυτή την εβδομάδα η εφημερίδα Documento δίνει τις δικές της προβλέψεις για τις πωλήσεις των κυριακάτικων φύλλων με βάση, όπως λέει, τον δικό της μηχανισμό καταγραφής. Ετσι το Documento αμφισβητεί και αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία του Πρακτορείου διανομής Τύπου "Aργος" και εμφανίζει το δικό του δελτίο κυκλοφορίας με τις πωλήσεις της 3ης Ιουνίου 2018  -με υπερβολικές διαφορές (και πάλι) στις πωλήσεις...

Σταγιάτες Πηλίου: ένα αυτοδιαχειριζόμενο χωριό...

...στο «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3
 
Τις δράσεις των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες Πηλίου για να ξαναφυτέψουν τον σπόρο του κοινοτικού τρόπου ζωής, παρουσιάζει το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018, στις 20:00.
Μέσα από συνελεύσεις του χωριού, αποφασίζουν και υλοποιούν..

Από το κόσκινο των Βρυξελλών οι επεκτάσεις στις συμβάσεις ΔΑΑ και Αττικής Οδού

Από κόσκινο περνά η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ την επέκταση των συμβάσεων του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και της Αττικής Οδού.
Τα δύο σημαντικά εγχειρήματα έχουν «σκαλώσει» στην ΕΕ και ο Ιούνιος θεωρείται μήνας εξελίξεων με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει αισιόδοξη για το αποτέλεσμα.
Ωστόσο τα σύννεφα δεν έχουν διαλυθεί στην Ευρωπαϊκή..

ΚΕΔ: Οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ και η παρέα της συναλλαγής...

Περικοπές από την 1η Ιουλίου στον ΕΔΟΕΑΠ σε επικουρήσεις και παροχές… 

Ανακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ):
Επιβεβαιώνει με δηλώσεις του ο  γνωστός και ως Πετρόπουλος, την σφαγή που κάνει η κυβέρνηση και την ψηφίζει η Βουλή, κόβοντας τις επικουρικές και την περίθαλψη του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ οι δικοί του Αντωνιάδου, Καπάκος και Κουμπιάς, κατέθεσαν ψήφισμα στηn Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίa Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) για τις εκλογές στο Ταμείο, νομίζοντας πως έτσι θα κουκουλώσουν..

Ολόκληρη η ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ

Mειώσεις στις επικουρικές συντάξεις (και) των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) προβλέπει το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.
Eιδικότερα για τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο επικούρησης, εφάπαξ και υγείας των δημοσιογράφων, προβλέπονται μειώσεις στις νέες συντάξεις, καθώς θα ακολουθείται το σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης για τα έτη ασφάλισης από τον Ιούλιο..

Αντίσταση με Ρέμο, Cohiba και Moet

Είναι κάτι φορές που θέλεις να τους πάρεις λίγο στα σοβαρά. Είναι και κάποιες φορές που προσπαθείς να μπεις στη θέση τους και να δείξεις λίγη κατανόηση στο δράμα που ζουν τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Είναι κάτι φορές που προσπαθείς να τους καταλάβεις έστω και λίγο. Κι εκεί που είσαι έτοιμος να τους δώσεις μια δικαιολογία για τον ιδρώτα που έχουν ξοδέψει πασχίζοντας να κλείσουν την παρένθεση που..

ΔΟΒ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός... Βουλής)

Σε media group αναμένεται να εξελιχθεί το Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνεργάτες του προέδρου της Βουλής ετοιμάζονται πυρετωδώς για την έκδοση περιοδικού για τις δράσεις της Βουλής και τις επιδόσεις των βουλευτών, ενώ, όπως προανήγγειλε ο Nίκος Βούτσης,..

Τι κάνεις, ρε Ζούκερμπεργκ;

Η επιδημία του τελευταίου ιού εξαπλώνεται και πάει στο facebook. Διαδικτυακοί φίλοι μάς προσθέτουν συνεχώς σε ετικέτες – «oύτε πουτάνες να είμαστε», που έγραψε ο Άρης Σκιαδόπουλος.
Ο ένας κολλάει τον άλλον χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις αποτελεσματικά αν δεν
είσαι ευρυμαθής στα τεχνικά θέματα του Διαδικτύου. Και ο γίγαντας της τεχνολογίας, το facebook, τι κάνει; Μόνο για να δίνει προσωπικά..

Βάστα γερά Μνημόνιο, λέει ξανά ο Μπάμπης

 ΒΙΝΤΕΟ

Πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση από τη στιγμή που τελειώνουν τα μνημόνια δήλωσε σε άπταιστη καταστροφολογική γλώσσα ο σχολιαστής του ΣΚΑΙ Μπάμπης Παπαδημητρίου, διότι «ότι και να συμβεί στην Ελλάδα όταν είσαι σε πρόγραμμα «λεφτά υπάρχουν»!
Από το βάστα γερά ΔΝΤ, στο..

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Ο ΕΔΟΕΑΠ και το μικρόβιο του κομματισμού

Γράφει ο Μάρκος Γκανάς*

Ο ΕΔΟΕΑΠ ιδρύθηκε με κοινές και συντονισμένες ενέργειες τεσσάρων Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ ΕΠΗΕΘ) πριν από μισό αιώνα, μέσα στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας. Μέχρι σήμερα επιβίωσε με κυβερνήσεις δεξιές, σοσιαλιστικές και αριστερές. Ουδέποτε οι συνάδελφοι συνδικαλιστές των Ενώσεων αυτών, αλλά και οι εκπρόσωποί τους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, προτάξανε..

Πρώτη φορά γυναίκα στο τιμόνι της El Pais

Η 67χρονη Σολεδάδ Γκαγιέγο-Ντίαθ είναι η πρώτη γυναίκα που θα διευθύνει την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, σε μια στιγμή που στην Ισπανία αναλαμβάνει μια κυβέρνηση στην οποία πλειοψηφούν οι γυναίκες, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο.
Ο διορισμός της δημοσιογράφου, η οποία γεννήθηκε το 1951 στη Μαδρίτη, εγκρίθηκε χθες Πέμπτη από τη σύνταξη που περιλαμβάνει σχεδόν 300 δημοσιογράφους, στη..

Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Αντονι Μπουρντέν

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο διάσημος σεφ Αντονι Μπουρντεν. Σύμφωνα με το CNN ο χαρισματικός σεφ και συγγραφέας που το ευρύ κοινό γνώρισε μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του αυτοκτόνησε.  Με θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου Αντονι Μπουρντέν αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNΝ.
 «Η αγάπη του για την περιπέτεια,..

Εξι (αναγκαίες) διευκρινίσεις από την Αγλαΐα Κυρίτση

(«Εβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε...»)

Σε «αναγκαίες διευκρινίσεις» προβαίνει η Αγλαΐα Κυρίτση μετά τις συζητήσεις- αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά της στο fb για την ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό (δείτε ΕΔΩ) που απάντησε κι αυτός μέσω των social media (EΔΩ).
Η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, που ζήτησε και συγγνώμη επειδή καθυστέρησε να απαντήσει, έγραψε στο fb πως «όσοι εκτιθέμεθα, είτε στην..

10 + 1 λόγοι για να πας στο Athens Pride

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

1) Για να δεις από κοντά πόσο ίδιοι και πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι μας. Ομοιόμορφες είναι μόνο οι τσιμεντόπλακες και οι γυψοσανίδες. Γι’ αυτό και κανείς δεν τις κάνει παρέα.

2) Για να τη σπάσεις στον ομοφοβικό γείτονα (και στον ταρίφα, γιατί όχι;), που θα σε..

Ράδιο - Υπνος!

Ο Τζον Γουάτσον είναι ο πρώτος που παραδέχεται ότι οι ικανότητές του ως dj κάνουν τον κόσμο να κοιμάται. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος του. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Γουάτσον, που ζει στην πόλη Τε Αρόχα της Νέας Ζηλανδίας, εκπέμπει σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά αντί να ζητάει πολλούς και ενεργητικούς ακροατές, ο Γουάτσον επιθυμεί όποιος ακούει τον σταθμό να αποκοιμιέται στην..

Μεταξύ κατεργαραίων συνεργασία

 του Τάσου Παππά

Κατά κανόνα οι εθνικισμοί αλληλοτροφοδοτούνται. Οι ανελαστικές θέσεις του ενός ενισχύουν τις ανελαστικές θέσεις του άλλου.  Σε ταραγμένες περιόδους αυτή η αντιπαράθεση οδηγεί σε πολεμική σύρραξη σε ήρεμες περιόδους στην παράταση των εκκρεμοτήτων.
Αυτό συμβαίνει σήμερα στο Μακεδονικό.
Οι εθνικιστές δεν βρίσκονται..

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Το «παιδάκι» απαντάει στην «παλιά» Αγλαΐα Κυρίτση

Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσαν τα γραφόμενα της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση στο fb για την ΕΡΤ, η οποία βλέποντας "Απευθείας" και τον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό σχολίασε μεταξύ άλλων αναρτώντας και την φωτογραφία του από την εκπομπή:
"Ας γράψω γι αυτό που βλέπω τώρα στην οθόνη και είναι ίσως η πρώτη φορά που εκφράζω ανοιχτά και..

Κυκλοφοριακή βουτιά για τα κυριακάτικα φύλλα

Συγκριτικοί πίνακες

Οσα φύλλα πήραν την προηγούμενη εβδομάδα τα κυριακάτικα φύλλα, με το τριήμερο του Αγιου Πνεύματος, τα έχασαν την Κυριακή που μας πέρασε. Οι εφημερίδες την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 211.690 φύλλα (26.770 λιγότερα). Στην  πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε..

Η Ακρίτα διαψεύδει Καλημέρη - Μαραγκουδάκη

Διαψεύδει η Ελενα Ακρίτα τα περί συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon TV, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά και την ενημέρωση των τηλεοπτικών συντακτών στο μπαρ Baltazar από τον Τζόνι Καλημέρη και την Αλκηστη Μαραγκουδάκη.
Η Ελενα Ακρίτα έγραψε συγκεκριμένα στο facebook:
«Γίνεται στο Εψιλον μια νέα σειρά με τίτλο ‘Ο πρίγκιπας της φωτιάς’ σε σενάριο Γιώργου Κυρίτση και..

Τι αλλάζει στον εξωδικαστικό και το νόμο Κατσέλη - Σταθάκη

Απλοποίηση των διαδικασιών για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό, διευκολύνσεις για τους οφειλέτες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, αλλά και αρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη - Σταθάκη, απόρριψη της προστασίας για όσους περιέρχονται σε..

Δύο κόσμοι χωριστά!..

Δύο εικόνες, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εικόνες που αφήνουν η κάθε μια το δικό της ιδεολογικό αποτύπωμα, υποδεικνύουν διαφορετικές αντιλήψεις και άλλη στάση ζωής.
Εικόνα πρώτη. Βέροια. Ενόψει των Πανελλαδικών, τελείται λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας για τους υποψηφίους - μιας και πραγματοποιούνται ακόμη και σήμερα αγρυπνίες και παρακλήσεις ώστε... με τη χάρη του Θεού να μπουν στη σχολή της επιλογής τους. Βλέπουμε τους μαθητές της Γ' Λυκείου καθισμένους...

Η ΕΡΤ, η Κυρίτση και τα «παιδάκια» της δημοσιογραφίας

Πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσαν τα γραφόμενα της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση στο fb για την ΕΡΤ, η οποία βλέποντας "Απευθείας" και τον δημοσιογράφο Φοίβο Κλαυδιανό σχολίασε αναρτώντας και την φωτογραφία του από την εκπομπή:
"Ας γράψω λοιπόν, γι αυτό που βλέπω τώρα στην οθόνη και είναι ίσως η πρώτη φορά που εκφράζω ανοιχτά και δημόσια, τις μύχιες σκέψεις μου... Φοίβος Κλαυδιανός (και δεν έχω τίποτε με το παιδάκι, συμπαθές κατά τα λοιπά):..

Συλλαλητήρια, μαρτύρια, συλλυπητήρια

Όταν το Μακεδονικό αρχίζει να κουράζει και τους πιο ενθουσιώδεις

του Χρήστου Ξανθάκη

Την πρώτη μου φάπα στην πολιτική, την έφαγα σε ηλικία δεκατριών ετών. Μόλις είχα αρχίσει να καταλαβαίνω τον εαυτό μου και τον περίγυρό μου και φρόντισε ο μεγάλος μου αδερφός ο Ηλίας να με μπάσει στο κόλπο. Μου έδωσε να διαβάσω τον «Σεριόζα» και τον «Μονόλογο του Βασιλιά Λεοπόλδου», μου είπε τι είναι αυτό το..

Ορχάν, ο «τουρκόγυφτος», o φίλος μου

Η Ολγα Στέφου αφηγείται (fb) μια ανάμνηση από τα παιδικά της χρόνια:

Κάποια στιγμή βρεθήκαμε στην Ορεστιάδα -ήμουν 9 και έκανα εκεί την τετάρτη δημοτικού. Οι άνθρωποι εκεί πάνω δεν ήταν φιλικοί, κάθε άλλο. Εμείς ήρθαμε από μακριά κι επίσης δεν πηγαίναμε κατηχητικό, όπως οι συμμαθητές μας. Εγώ έβριζα κι όλας, ίσως πολύ.
Μοναδικός μου πραγματικός..

«Όταν πουλήσω την Ελευθεροτυπία...»

Ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Χρονάς υπήρξε επιστήθιος φίλος της Μάνιας Τεγοπούλου και ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύτηκε τις σκέψεις της για την Ελευθεροτυπία (και για  τους ανθρώπους της) στη συνέντευξη που του έδωσε για το περιοδικό Οδός Πανός το περασμένο φθινόπωρο. (Εκεί είπε και τη φράση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων: τους απέλυσα γιατί «μου έσπαγαν..

Παρτάρα!..

ΒΙΝΤΕΟ

Παρτάρα! (μεγάλο, εντυπωσιακό πάρτι). Ετσι χαρακτήριζαν το ετήσιο πάρτι της εταιρίας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Island το βράδυ της Τρίτης στη Βάρκιζα. Εκεί όπου η Βανέσα Μέι με το βιολί της έπαιζε τα «Παιδιά του Πειραιά» για την Γιάννα Αγγελοπούλου, τη Μαριάννα Λάτση, πολλούς εκδότες, δημοσιογράφους κλπ. Τόσα media έχει ο Μαρινάκης δεν θα υπήρχαν και οι άνθρωποι του Τύπου εκεί;..
 ****
Ολα αυτά μέσα στο χώρο του Island γιατί απέξω στον δρόμο, την ώρα που έπεφταν πυροτεχνήματα,..

Σκέψεις πάνω από ένα σκισμένο βιβλίο ιστορίας


  • Τα σκισμένα βιβλία στην είσοδο του σπιτιού μου ήταν μια εικόνα που με συγκλόνισε.
  • Θα μου πεις τόσο ευαίσθητος ή τόσο αναίσθητος; Τόσα γίνονται. Αυτό σε συγκλόνισε;
  • Ναι, και ξέρεις γιατί;
  • Γιατί τα βιβλία τα έσκιζαν και τα έκαιγαν οι φασίστες!
  • Η εικόνα μιλάει από μόνη της.
  • Τα παιδιά που σκίζουν τα βιβλία τους σε τόσο μικρά κομματάκια, δηλαδή αφιερώνουν χρόνο να το κάνουν, είναι γεμάτα οργή..

Επείγον ψήφισμα της ΕΟΔ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Την στήριξη τους στην ΕΣΗΕΑ, την ΕΣΠΗΤ και την ΕΣΗΕΜΘ στον αγώνα διάσωσης και διεύρυνσης του ΕΔΟΕΑΠ διακήρυξαν ομόφωνα αργά χθες το βράδυ στη Λισαβόνα οι Πρόεδροι, οι Γενικοί Γραμματείς και τα μέλη της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).
Στην ετήσια Γενική Συνέλευση στη Λισαβόνα εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ..

Πωλείται μεγάλο site


Πωλείται μεγάλο site. Μαζί με τα έντυπα του. Κουράστηκε ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου σχήματος και για αυτό αποσύρεται από τον Τύπο. Έτσι ενημέρωσε τον φίλο του, στον οποίο ανέθεσε την εξεύρεση αγοραστή για τα έντυπα και την ιστοσελίδα.
Βλέπετε, δεν κουράζονται μόνο οι... πρωθυπουργοί.

Ο Κυριάκος νωματάρχης

Αχ, αυτός ο Κυριάκος, μας μπέρδεψε πάλι με κάποιες περί βίας καταγγελίες που έκανε προχθές. Διότι, εντάξει, ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας, όπως είπε. Πώς να τον βλέπει, δηλαδή, τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς; Σαν άγγελο της τάξης; Εντάξει και η αγάπη της ύποπτης Αριστεράς για κάποιες «φιλικές» συλλογικότητες, όπως ο Ρουβίκωνας. Κρύβεται η αγάπη;..

Χεβιμεταλάδες

Ολοι οι συγκεντρωμένοι του συλλαλητηρίου στην Πέλλα κατάλαβαν χωρίς δυσκολία την επιλογή να ακουστούν από τα μεγάφωνα αποσπάσματα από παλαιούς λόγους του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.
Εχω όμως την εντύπωση ότι αποδιοργανώθηκε ο πνευματικός τους κόσμος όταν αμέσως μετά ακούστηκε γνωστή επιτυχία των..

Τηλεοπτικές άδειες: οριστικοποιείται η λίστα των αδειούχων

Στις 12 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η ένσταση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» για την απόφαση του Συμβουλίου να την αφήσει εκτός τηλεοπτικών αδειών, με τη διαδικασία οριστικοποίησης της λίστας των αδειούχων τηλεοπτικών σταθμών να μπαίνει στην τελική ευθεία.
Οι εκπρόσωποι της «Ελληνικής Τηλεοπτικής ΑΕ» εμφανίστηκαν χθες στην έδρα του ΕΣΡ και αναφέρθηκαν στους τρεις..

«Συστράτευση για το κοινό καλό»

Koυμπιάς, Αντωνιάδου, Στέφος, Κατσούλη, Θεοδωρακάκος
Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, μαζί με τον Δ. Κουμπιά, τον Κυριάκο Θεοδωρακάκο και τον Νίκο Στέφο, που είναι υποψηφιοι για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, εξηγούν γιατί κατεβαίνουν στις εκλογές και υπογράφουν το κείμενο που ακολουθεί:
" Συνάδελφοι,
ΕΠΕΙΔΗ η διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να έχει ένα και μόνο στόχο: Να φροντίζει τους ασφαλισμένους, να είναι..

Άγριος καυγάς σε θολό τοπίο

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Άγριος καυγάς σε θολό τοπίο» κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ και με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη «μακεδονική σαλάτα» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, παρ’ότι η συμφωνία είναι ακόμη στον αέρα.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Περιμένει τον Ζάεφ – Ποντάρει στο χρέος..

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Δεν συμπαθούσα τη Μάνια...

Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος γράφει για τον θάνατο της Μάνιας, εξηγεί γιατί δεν τη συμπαθούσε αλλά ξεκαθαρίζει: μπροστά στο νεκρό της σώμα, θα έμενα αμίλητος. Χωρίς κακία - ό,τι κι αν έγινε. Ό,τι κι αν μού έκανε... Διαβάστε ένα απόσπασμα από αυτά που έγραψε στη lifo:
(...) Δεν συμπαθούσα την Μάνια Τεγοπούλου. Επί της δικής της εποχής παραιτήθηκα από την Ελευθεροτυπία και η ίδια..

Βούλευμα καταπέλτης για εκδότη

Χτες εκδόθηκε ένα βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης το οποίο αξίζει να γίνει γνωστό.
Τον Φεβρουάριο του 2010 μπαίνει αιφνιδιαστικά λουκέτο από τον εκδότη της στη μεγαλύτερη ημερήσια τοπική εφημερίδα της Λέσβου. Μέσα σε μια νύχτα έμειναν χωρίς δουλειά 20 εργαζόμενοι, διοικητικοί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι και ενώ η επιχείρηση ήταν απόλυτα υγιής και βιώσιμη από οικονομικής πλευράς.
Λίγους μήνες μετά το κλείσιμο αυτής της..

Οταν τα ελικόπτερα προσγειώνονταν στον Φάρο της Σίφνου

Ο Φυντανίδης και οι διακοπές του Κίτσου, της Μάνιας και των άλλων της οικογένειας

Γράφει ο zooρλός

«Toν βλέπεις αυτόν εκεί; Είναι ο άνθρωπος που έριξε τον Ανδρέα!» Με συνομωτικό ύφος ο Ηλίας, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στον Φάρο της Σίφνου, έδειχνε με το βλέμμα του έναν λιπόσαρκο ηλικιωμένο με μεγάλα μυωπικά γυαλιά. Οταν είδε το απορημένο μου ύφος συμπλήρωσε: «Ο Κίτσος ντε, της Ελευθεροτυπίας!..»
Καθόταν μόνος στο πιο απόμακρο τραπέζι της παρακμιακής ταβέρνας με τα ενοικιαζόμενα..

Επιχειρούν το τέλειο έγκλημα στον ΕΔΟΕΑΠ

Aγγέλης - Αναστασιάδης για τον ΕΔΟΕΑΠ
Μέτωπο για την Ανατροπή: Μπορούμε ακόμα να τους σταματήσουμε!

Εργοδοσία των ΜΜΕ, κυβέρνηση και δανειστές-τροϊκανοί, μαζί με τις «πρόθυμες» συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα ΔΣ των (περισσότερων) Ενώσεων, επιχειρούν να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους στον ΕΔΟΕΑΠ. Όπως “έσωσαν” το αγγελιόσημο, όπως έχουν “σώσει” τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως έχουν “σώσει” τις θέσεις εργασίας μας, όπως έχουν “σώσει” και τους μισθούς μας όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια, έτσι θέλουν να..

Να γίνουμε καταλύτης εξελίξεων στον ΕΔΟΕΑΠ

Δήλωση Σταμάτη Πρωτολάτη (Υποψήφιος για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ) και Παναγιώτη Σκουτέρη (Υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή) για τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ:

Η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο κομβική. Οι εκλογές δεν αποτελούν πανάκεια. Δοκιμάζονται όμως ξανά, οι δυνατότητες μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στους ΑΓΩΝΕΣ και τις παρεμβάσεις..

Χατζηνικολάου: Πάρτε πίσω τον χαρακτηρισμό «φυλλάδα»

Χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να αντιδράσει ο Νίκος Χατζηνικολάου σε μια αποστροφή του λόγου του Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος ξαφνικά, και ενώ αναφερόταν στην κυβερνητική τακτική για το «Μακεδονικό», χαρακτήρισε «φυλλάδα» μια εφημερίδα χωρίς να την κατονομάσει, αλλά ήταν ολοφάνερο από τα συμφραζόμενα ποιαν εννοούσε. Ο γραμματέας της ΝΔ κλήθηκε να αποσύρει τον..

Ούτε λέξη για τη Μάνια στα πρωτοσέλιδα

Ο αναγνώστης του μπλογκ Θ.Ζ. μας έστειλε το σχόλιό του για τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:

Θερινή μελαγχολία - ούτε μια εφημερίδα δεν σκέφθηκε να "χτυπήσει" στην πρώτη της σελίδα τον θάνατο της Μάνιας Τεγοπούλου, ουτε να δημοσιεύσει το story της πολυτάραχης ζωής της. Αμφιλεγόμενο πρόσωπο αλλά συνέδεσε το όνομά της με την γέννηση -μέσω του πατρός της- και τον θάνατο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, της πιο αλλοπρόσαλης, έξυπνης και μαγικής..

Η «Ελευθεροτυπία», η Μάνια και το κακό συναπάντημα

Δυο λόγια για ένα στόρι που πονάει ακόμη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης 

Τίποτε άλλο δεν με χαλάει όσο το να μιλάω και να γράφω για την «Ελευθεροτυπία». Είναι σαν να μιλάω ή να γράφω για έναν άνθρωπο που με σημάδεψε και τον έφαγε κακιά αρρώστια και τον πήρε απ’ τη ζωή. Είναι σαν να γράφω ή να μιλάω για το σπίτι που γεννήθηκα και περπάτησα και το γκρεμίσανε οι μπουλντόζες για να..

Εγκατάλειψη...

Εχθές η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε την είδηση ότι ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έπεσε θύμα κλοπής και αμέσως κατέφυγε στο πολύπαθο (από επιθέσεις μολότοφ) αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου για βοήθεια.
Η είδηση όπως ήταν φυσικό «έπαιξε» παντού στο Διαδίκτυο και μεταδόθηκε σχεδόν από όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων.
Και το θέμα εδώ είναι πως αν αναζητούσες το θέμα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις της Alter..

Νικολούλη η Πυργιώτισσα!

Μένει και φέτος στον Alpha

Ο Δήμος Βερύκιος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου στον Alpha γνωρίζει πολύ καλά ποιοι παρουσιαστές θα βρίσκονται  τη νέα τηλεοπτική σεζόν στον σταθμό. Μιλώντας στο Happy Day είπε χαρακτηριστικά:
«Εγώ αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η Ελένη Μενεγάκη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Ελένη Τσολάκη θα είναι μαζί μας», είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος ενώ έκανε το σχόλιό του και για..

Κι άλλος δημοσιογράφος άνοιξε εστιατόριο

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος!

Κοίτα να δεις ρε φίλε, που ο ευγενής κλάδος της εστίασης δεν σταμάτησε ποτέ να θέλγει τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας. Και στην ίδια περιοχή μάλιστα, εδώ στο «Κάτω Κολωνάκι» που λένε και τα βλαχαδερά που δεν ξεβλάχεψε ο Πιέρ Κωστό.
Κοντά λοιπόν, πολύ κοντά εκεί που κάποτε μεγαλούργησε το «Αλάτσι»..

Τα απωθημένα των πολιτικών συντακτών

Κάτι έχουν πάθει οι πολιτικοί συντάκτες! Δεν εξηγείται αλλιώς… Προφανώς έχουν γκώσει με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, με τις μεταρρυθμίσεις, τις καθαρές εξόδους και τις πιστοληπτικές γραμμές και το έχουν ρίξει στα ριάλιτι του ΣΚΑΙ!
Φυσικά και δεν ομολογούν ότι τα παρακολουθούν! Δυστυχώς όμως για αυτούς καρφώνονται κι ας το παίζουν, όπως είπε και ο Κοτζιάς..

ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε: Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου 2018 στη Λάρισα τα επιμορφωτικά σεμινάρια από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τους δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου..

Μάνια Τεγοπούλου Sic transit gloria mundi

Sic transit gloria mundi. Έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου. Μπορείς να γράψεις κάτι για τον θάνατο της Μάνιας Τεγοπούλου αποφεύγοντας καταρχάς το κοινότοπο περί ματαιότητας στα ανθρώπινα; Για σκέψου! Η Μάνια πέθανε στα 59 της, καταδικασμένη μέχρι τέλους σ΄αυτή την μοιραία αντιφατικότητα που της επεφύλασσε η ζωή της. Πέθανε σ΄ένα ιδιωτικό νοσοκομείο βέβαια από αυτά στα οποία η πλειονότητα των σημερινών Ελλήνων δεν μπορεί ούτε το κατώφλι να διασχίσει, περιμένοντας όμως ισοτίμως..

Η ανομία είναι υγεία

Όταν ξανάρχονται στην επικαιρότητα τα Εξάρχεια και οι παραφυάδες τους 

του Χρήστου Ξανθάκη

Κάθομαι τώρα εγώ με το φτωχό μου το μυαλό και παλεύω να κατανοήσω τι στο καλό σημαίνουν οι ακόλουθες φράσεις:
   «Η επόμενη κυβέρνηση θα προστατεύσει και θα στηρίξει την αστυνομία. Και θα την αφήσει..

To Facebook απολογείται - Οι ναζί της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτονται

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ (5/6/2018) στο προσωπικό προφίλ Νίκος Μπογιόπουλος εστάλη μήνυμα από την εταιρεία που διαχειρίζεται το Facebook. Με το μήνυμα η εταιρεία ζητά «συγγνώμη», ομολογεί ότι διέπραξε λογοκρισία κατά του αντιναζιστικού άρθρου του Νίκου Μπογιόπουλου στον «Ημεροδρόμο» με τίτλο Τι κάνατε στην Κάνδανο Κασιδιάρη;, επαναφέρει την..