ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Θάνος Μικρούτσικος: Καρκίνε, τα' βαλες με λάθος άνθρωπο. Θα σε ταλαιπωρήσω φρικτά

Ο Θάνος Μικρούτσικος μιλάει στην ΕφΣυν και στην Έφη Μαρίνου με αφορμή τις δύο μεγάλες συναυλίες του στις 7 και στις 8 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Εξηγεί ότι όταν ασθένησε, αποφάσισε να... δυσκολέψει τον καρκίνο, αλλά και ότι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής μας πρέπει να ονειρευόμαστε.
Όπως λέει, «στον όποιο βαθμό..

Υποχρέωση των καναλιών οι 400 θέσεις εργασίας

«Υποκριτικό» χαρακτήρισε τον θόρυβο που έγινε για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς, τονίζοντας ότι ως παράταξη «έχουμε υποστεί μια ακραία κριτική με άθλιους χαρακτηρισμούς». Όσον αφορά τη διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Ν. Παππάς πρόσθεσε (ρ/σ 24/7) ότι «βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση..

Δικό του δελτίο πωλήσεων δίνει (ξανά) το Documento...

...και εμφανίζεται τρίτο σε κυκλοφορία μετά από Καθημερινή και Θέμα 
- Ρίχνει στα «τάρταρα» το Βήμα

Την δική του πρόβλεψη για την κυκλοφορία που είχαν οι κυριακάτικες εφημερίδες στις 22 Απριλίου 2018, παρουσιάζει το Documento με βάση, όπως λέει, τον δικό του μηχανισμό καταγραφής.
Ετσι το Documento αμφισβητεί και αυτή την εβδομάδα τα στοιχεία του Πρακτορείου διανομής..

Μόνιμος αρθρογράφος της «Εφ.Συν.» ο Τσίπρας

Εκτενές άρθρο του πρωθυπουργού στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών

Την Εφημερίδα των Συντακτών επέλεξε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να αρθρογραφήσει.
Με εκτενές άρθρο του στην ΕφΣυν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γράφει για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τη ρύθμιση του χρέους και βάζει τις διαχωριστές γραμμές μεταξύ..

Ποιος πρότεινε στον Κυριάκο τη Μαρία Σπυράκη;

Κάποτε ο Κώστας Σημίτης ήθελε  να κάνει εκπρόσωπο Τύπου κάποιον που δεν  θα τον έλεγε κανείς και τόσο «επικοινωνιακό»- για να χρησιμοποιήσουμε έναν ευπρεπή όρο.  Όταν το έμαθε η Βάσω Παπανδρέου του τηλεφώνησε: «Κώστα, με εσένα αρχηγό και αυτόν εκπρόσωπο ποιος θα μας ψηφίσει;» Έτσι τη θέση πήρε ο Δημ. Ρέππας.
Δεν ξέρουμε ποιος πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πορτ παρόλ του..

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Τι πούλησαν τα κυριακάτικα - Πρώτο το ΒΗΜΑ

Συγκριτικοί πίνακες - Η "Νέα Σελίδα" δεν δημοσιοποίησε την κυκλοφορία της

Μικρή άνοδο σημείωσαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων την Κυριακή 29/4/2018. Οι εφημερίδες πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 224.130 φύλλα (5.540 περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή).
Στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε το ΒΗΜΑ που ανέβασε τις πωλήσεις του κατά 7.520 φύλλα (προφανώς λόγω της Πολιτείας του Πλάτωνα) και..

Χτίζεται το νέο Ραδιόφωνο 24/7

Σεραφείμ Κοτρώτσος και Μπάμπης Παπαδάκης είναι οι δύο νέες είσοδοι στο πρόγραμμα του Ραδιοφώνου 24/7, μαζί με κάποιες ανακατατάξεις. Το «χτίσιμο» ενός αμιγώς ενημερωτικού προγράμματος από τον Βασίλη Σκουρή στο Ραδιόφωνο 24/7 88.6 συνεχίζεται. Οι μουσικές εκπομπές που σταμάτησαν πριν μια εβδομάδα αντικαταστάθηκαν από δημοσιογραφικές, με..

Οι ασημόγλαροι του Μαρινάκη

Ενα εκπληκτικό κείμενο υπό τον τίτλο «Γλάροι στη στεριά», έγραψε στο σημερινό ΕΘΝΟΣ  (4/5/2018) ο Νίκος Μάστορας για τα τεκταινόμενα στις εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την αντίδραση των εργαζομένων στα περί σκουπιδότοπου που είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.
Συγκεκριμένα ο N. Μάστορας, που σχεδόν 35 χρόνια τα πέρασε στην Χρήστου Λαδά και στην Μιχαλακοπούλου, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, γράφει:

Μητσοτάκης: Λιγότερο προσωπικό στην ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε. Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται..

Έξοδος Ψυχάρη

Το ποσοστό συμμετοχής του στην Κέκροψ, που ξεπερνούσε το 7% των δικαιωμάτων ψήφου, έπεσε στο μηδέν, καθώς ρευστοποιήθηκαν από πιστώτριες τράπεζες περίπου 1,4 εκατ. μετοχές, οι οποίες είχαν δεσμευθεί ως εξασφαλίσεις δανείων.
Μέσα από τη διαδικασία αυτή, η Alpha Bank βρέθηκε με ποσοστό συμμετοχής 6,7% στην..

«Αγαπητέ ανώνυμε συντάκτη, εγώ ήμουν εκεί»...

Ο συντάκτης του ΑΠΕ Νίκος Λιονάκης  απαντάει στον ανώνυμο συντάκτη του “Protagon Team” για το κείμενο που σχολίαζε: "Μεταξύ «συγγενών και φίλων» η υποδοχή Τσίπρα στη Λήμνο
Παρά τις φωτογραφίες και τα βίντεο των τοπικών μέσων που μαρτυρούν το αντίθετο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επέμεινε στα περί θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού"
(ΕΔΩ).
Στην απάντησή του ο Νίκος Λιονάκης (την ανήρτησε επίσης..

Ήμαρτον! Φόβος για επεισόδια στα δημοσιογραφικά θεωρεία;

http://harddog-sport.blogspot.gr/2018/05/blog-post_4.html
Στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφόρησε ως φήμη, αλλά –βεβαιωμένο αυτό– είναι γεγονός. Ότι δηλ. ο ΠΑΟΚ ζήτησε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ να καθίσουν χωριστά στα θεωρεία Τύπου τού ΟΑΚΑ οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ των δύο ομάδων. Είπαμε: αυτό κυκλοφόρησε ως..

Σκέψεις να κινηθούν νομικά εναντίον του Καρτερού...

…εξετάζουν οι δημοσιογράφοι σε «Βήμα» και «Νέα»

Το ενδεχόμενο να αντιδράσουν νομικά εξετάζουν οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Alter Ego στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα», εναντίον του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάση Καρτερού. Αφορμή το τελευταίο του άρθρο στο Facebook με τίτλο «Με ποιον;» (EΔΩ)
Το απόσπασμα που φέρεται να..

Διαδικτυακή πρωτοβουλία από τον Θοδωρή Καλούδη

Μια διαδικτυακή πρωτοβουλία ενημέρωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Καλούδης και μας καλεί να συναντήσουμε το economico.gr
Ο έμπειρος δημοσιογράφος αναφέρει σχετικά:
"Το economico.gr είναι μία πρωτοβουλία μου που έπρεπε να την είχα πάρει από καιρό...
Μετά 40 χρόνια επαγγελματικής..

Ήλθε καινούργιος σερίφης στην πόλη…

Όταν μετέχεις στην πολιτική δεν αρκεί να διαλέξεις πλευρά, πρέπει να διαλέξεις  και ρόλο.
Ως τι «πολιτεύεται» ο Βαγγέλης Μαρινάκης;
Ως επιχειρηματίας που υπερασπίζεται τα συμφέροντά του-που δεν έχει και πολλά στην Ελλάδα εδώ που τα λέμε;
Ως πολίτης που έχει εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη σε μια συγκεκριμένη υπόθεση και..

Twitter: Αλλάξτε τώρα τους κωδικούς σας!

Η εταιρεία Twitter Inc κάλεσε τους περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες της να αλλάξουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης στις σελίδες τους επειδή λόγω μιας δυσλειτουργίας ορισμένοι από αυτούς αποθηκεύτηκαν σε μη κρυπτογραφημένα κείμενα στο εσωτερικό δίκτυό της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έρευνα που διενήργησε η..

«Βρε πού μπλέξαμε…»

του Τάσου Παππά

«Εχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, έχουμε μπλέξει βέβαια με δημοκρατικό τρόπο, γιατί εξελέγησαν με τη δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού, αλλά ο δημοκρατικός τρόπος εκλογής, δυστυχώς, δεν εξασφαλίζει και τον αποτελεσματικό τρόπο διακυβέρνησης και εδώ είναι το πρόβλημά μας!».
Ο πρώην υπουργός της..

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ο ΕΔΟΕΑΠ και το ανύστακτο ενδιαφέρον Πετρόπουλου

Επιστολή του ΔΣ στον υφυπουργό Εργασίας για τις εκλογές στον Οργανισμό

Nέα επιστολή προς τον υφυπουργό Εργασίας, Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσο Πετρόπουλο με κοινοποίηση: στην υπουργό Εργασίας,  Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απέστειλε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Στην επιστολή γίνεται αναφορά στις επικείμενες εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ και το ΔΣ του Οργανισμού ζητάει από τον υφυπουργό: «Παρακαλούμε όπως δώσετε εντολή στον ΕΦΚΑ να μας αποστείλει άμεσα τα στοιχεία..

Ουτε πρωτοετής φοιτητής της δημοσιογραφίας...

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη δεν μπήκε καν στον κόπο να διασταυρώσει την πληροφορία - κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας-. σχετικά με την παρουσία των ΜΑΤ στη Λέσβο. Αυτό αναφέρουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατηγορούν την Μαρία Σπυράκη για διασπορά ψευδούς είδησης  με αφορμή τη..

Ο Καρτερός και το «αριστερό εξτρέμ» του Μαρινάκη

«Αποφάσισε να ξαναχτυπήσει ο Θανάσης Καρτερός. Ο παλαίμαχος κομμουνιστής και νυν διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τσίπρα και συντάκτης της γνωστής ακολουθίας από non paper και ανακοινώσεις, μας λέει ότι για όλα όσα πάνε στραβά στον τόπο από τα μνημόνια μέχρι τα υπερχειλισμένα φρεάτια φταίει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όταν επισκεπτόταν ο Θανάσης Καρτερός τον Μαρινάκη, γιατί δεν..

Από Δευτέρα οι ενστάσεις για τις άδειες

Γιατί κόπηκε η αίτηση της «Ελληνική Τηλεοπτική»
 
Τις ενστάσεις των υποψηφίων για την απόφαση περί προσωρινών υπερθεματιστών θα υποδέχεται από την προσεχή Δευτέρα το ΕΣΡ.
Οι ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν εντός 10 εργάσιμων ημερών και ακολούθως, αφού περάσει ανάλογος χρόνος για να ελεγχθούν, θα ανακοινωθεί ο..

Απλήρωτοι στα Παραπολιτικά

Από τις 5 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη) έχουν να πληρωθούν στα Παραπολιτικά 90.1. Και είναι 3,5 μήνες μέσα, έχουν πάρει το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου (καλή χρονιά, ευτυχισμένο και ειρηνικό το 2018).
Και είναι κρίμα γιατί ο ραδιοσταθμός ανεβαίνει διαρκώς αποτελώντας πλέον ξεκάθαρα τον τρίτο πόλο ενημέρωσης στα FM. Το κλίμα έχει χαλάσει μέσα στη συχνότητα, ενώ απλήρωτοι είναι..

Μ. Μητσός: Δεν «ξελαρυγγιάστηκα» για κανέναν εκδότη

Οταν εκείνοι υμνούσαν τη Σοβιετική Ενωση και έτρωγαν μολυσμένα μαρούλια, εμείς ρουφούσαμε τη σοφία ενός Καραπαναγιώτη

Moνοθεματική, σχεδόν, τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ειδικά την Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη σχόλια, άρθρα, ρεπορτάζ ασχολιόντουσαν με τον «σκουπιδότοπο» του Δ. Τζανακόπουλου και τον «κατήφορο του Μαξίμου». Η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει λόγο για «νέο παραλήρημα  της κυβέρνησης» με αφορμή και το κείμενο του Θανάση Καρτερού στο fb (EΔΩ).
Τον τελευταίο «αγιογραφεί» ο Μιχάλης Μητσός στην..

Πόσες φορές;..

Ενδιαφέρουσα, αν και ασυνήθιστη, η ομαδική αντίδραση των συντακτών των "Νέων" στη ρήση του Δ. Τζανακόπουλου: "Ο κ. Μαρινάκης (που) έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο".
Οι περισσότεροι απάντησαν ωσάν να αποκάλεσε αυτούς "σκουπίδια", ενώ ο χαρακτηρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι φανερό ότι αφορά τις κεντρικές..

Ανησυχία από την έντονη δυσοσμία σε περιοχές του Πειραιά

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Ανάστατοι είναι από το πρωί οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά καθώς μια έντονη μυρωδιά που επικρατεί και για την οποία κανείς δεν γνωρίζει από πού ακριβώς προέρχεται έχει προκαλέσει την ανησυχία τόσο των κατοίκων όσο και των φορέων.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστές αύριο..

Πού χάθηκαν οι επαναστάτες (με ονοματεπώνυμα) των ΝΕΩΝ;

Να πω ευθύς εξαρχής πως θεωρώ μεγάλο λάθος τον χαρακτηρισμό «σκουπιδότοπος» που χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το εκδοτικό συγκρότημα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ό,τι και να είναι, όσο και να διαφωνούμε, σκουπιδότοπος πάντως δεν είναι. Δεξιό ωστόσο είναι σίγουρα. Και Μητσοτακικό (θα τρίζουν τα κόκαλα...)
Βγήκαν λοιπόν χθες οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ και διαμαρτυρήθηκαν. Εντόνως..

Για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια άδεια…

Δυο σκέψεις για το ΕΣΡ και το τηλεοπτικό τοπίο

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Όσον αφορά στις άδειες τις τηλεοπτικές, μισό λεπτό να κάνω ένα κόπυ πάστε να βγει εύκολα το μεροκάματο:
 «Μια καινοτόμο συνδρομητική τηλεόραση παρουσιάζει η WIND. Το WIND Vision με την..

Το ΒΗΜΑ, η Σπυράκη και «οι αυριανιστές του Μαξίμου»

Επίθεση κατά της κυβέρνηση εξαπολύει το ΒΗΜΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω ανυπόγραφου άρθρου υπό τον τίτλο «Οι αυριανιστές του Μαξίμου». Το άρθρο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια πολύ καλή ανακοίνωση της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη. Διαβάστε το:
Ξεπέρασαν και τα πλέον ακραία όρια πολιτικής αντιπαράθεσης οι ινστρούχτορες του Μαξίμου με την υψηλή καθοδήγηση του ίδιου του πρωθυπουργού. Ουδέποτε..

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Θανάση Βέγγο

Με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από το θάνατο του αξέχαστου Θανάση Βέγγου (3 Μαΐου 2011), το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδαert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio το σχετικό επεισόδιο από την εκπομπή «Η μηχανή του χρόνου», που ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο κωμικό ηθοποιό.
Το τιμητικό αυτό αφιέρωμα, που ολοκληρώνεται σε δύο μέρη, εστιάζει όχι μόνο στον ηθοποιό,..

Στον φυλακισμένο Μούσα Καρτ το Διεθνές Βραβείο Σκίτσου

Στον φυλακισμένο τούρκο σκιτσογράφο Μούσα Καρτ απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Σκίτσου. Ο Μούσα Καρτ, πρόσφατα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης διότι κρίθηκε ένοχος για υποστήριξη «της τρομοκρατίας».
Το Διεθνές Βραβείο Σκίτσου απονέμεται από το 2012 μια φορά κάθε δύο χρόνια, όταν είχε δημιουργηθεί, από την ελβετική οργάνωση Cartooning for Peace..

Όποιος δουλεύει στα «Νέα» είναι άνθρωπος του Μαρινάκη;

Η Δημοσιογραφία σήμερα 
 (3.5.2018 / Στάθης Σ.)

Εν πρώτοις: ο εκδημών δεν δικαιώνεται απαραιτήτως. Δικαιώνεται εκείνος που τελευτά δίκαιος. Ο εν δικαίω. Αυτά προς αποκατάσταση των λόγων του Αποστόλου Παύλου και της αλήθειας.
  Καλημέρα σας. Η Διαπλοκή ήταν και είναι ένα από τα μεγάλα καρκινώματα του πολιτικού βίου. Εις ό,τι αφορά τον Τύπο και στα δύο επίπεδα: εκδοτών και δημοσιογράφων. Στο πλαίσιο της Διαπλοκής πολλοί δημοσιογράφοι γλίστρησαν πολύ πιο εύκολα απ’ όσον πριν από τη μεταπολίτευση, στον ρόλο του υπηρετείν τον εκδότη και κατ’ επέκτασιν τις πολιτικές του..

Στον ΕΔΟΕΑΠ πέρασε η είσπραξη εισφορών και εσόδων

Στην Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ περιήλθε πλέον η αρμοδιότητα είσπραξης των εισφορών και λοιπών εσόδων του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης σε εφαρμογή του Ν. 4498/2017.
Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας που αναφέρει πως οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν μετά την υπογραφή της..

Τεστ κοπώσεως για οικονομία - κάλπες

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Τεστ κοπώσεως για οικονομία - κάλπες» κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους όρους της συμφωνίας για την έξοδο που διαμορφώνουν το τοπίο μετά το μνημόνιο.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:..

«Πανάκριβη» η οδήγηση από ανήλικο με συνοδό

του Γιώργου Κ. Ανδρή*

Πανάκριβη θα είναι για τους γονείς η χρήση της ευνοϊκής διάταξης για οδήγηση από ανήλικους υπό προϋποθέσεις σε περίπτωση που ψηφιστεί από τη Βουλή η σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες η συνοδευόμενη οδήγηση για 17χρονους θα κοστίζει πολύ ακριβά από τις..

Αποχώρησε από τον Kontra ο Γιάννης Παπαγιάννης

Αποχώρησε από τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης. Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου αναφέρει τα εξής:
ΕΝΑΣ 6ΕΤΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ...
Περίμενα να κλείσει ο κύκλος με την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του Γιώργου Κουρή σεβόμενος την ιστορία του και την συνεργασία που είχα μαζί του γι αυτό και παρουσίασα μέχρι χθες το κεντρικό δελτίο. Μετά από 6 χρόνια..

Περούκες...

«Ας κάνει μια προσπάθεια η ΝΔ να μη γελοιοποιείται». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε στη ΝΔ το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η τομεάρχης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
«Η σπουδή της ΝΔ να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς όσων επέλεξαν να φορούν περούκα και να..

Πέντε τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ

Τι αναφέρει η «Τηλεοπτική Ελληνική» που κόπηκε

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την χθεσινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.
Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία  κατετέθησαν) των:..

Τα ΜΜΕ έχουν (και) πρόβλημα αξιοπιστίας

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018,  Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Δυστυχώς, και η φετινή επέτειος βρίσκει τους δημοσιογράφους σε δεινή θέση σε πολλές χώρες του πλανήτη, χωρίς από πουθενά να φαίνεται ελπίδα να σταματήσει το βαρύ τίμημα που πληρώνουν κάθε χρόνο οι άνθρωποι των ΜΜΕ, προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκαν..

“Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα” στο Θέατρο Εξαρχείων

Στην έβδομη παραγωγή της η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει το κορυφαίο αυτοβιογραφικό έργο του Γιουτζήν Ο’Νηλ «Ταξίδι μακριάς μέρας μέσα στη νύχτα» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
- Μαίρυ, δεν μπορείς να ξεχάσεις;
- Όχι, αγάπη μου. Γιατί να ξεχάσω; Πώς να ξεχάσω; Το παρελθόν είναι παρόν· είναι και μέλλον. Όλοι προσπαθούμε να..

«Πόρτα» από Καραμανλή σε Αντώναρο

Οι διαδοχικές επιθέσεις του Ευάγγελου Αντώναρου σε στελέχη κοντά στο περιβάλλον του Προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη και, κυρίως, η σπουδή των κυβερνητικών κύκλων να τις αξιοποιήσουν ώστε να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα στην αξιωματική αντιπολίτευση, μοιάζουν να κόβουν τις γέφυρες μεταξύ του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και ..

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Αιμομικτική σχέση

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Την έκπληξή τους δηλώνουν διάφοροι παρακολουθώντας την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Κάνουν λόγο για πρωτοφανή πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο στην Ελλάδα και δεν ταιριάζουν σε κανονικά κράτη και σε αστικές δημοκρατίες. Κοντή μνήμη; Αγνοια; Υποκρισία;
Πιθανότατα ισχύει η τρίτη εκδοχή, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ ότι σοβαρά μέσα ενημέρωσης..

Δελφινάριο...

Έχει καταντήσει γελοίο αυτό με τις ανακοινώσεις- επίσημες και non paper- από το Μαξίμου. Όποιο κι αν είναι το θέμα περιλαμβάνεται μια Μαρέβα ή μια Novartis και αυτό θεωρείται πάντα "απάντηση". Π.χ το πόσες είναι οι αστυνομικές δυνάμεις για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο δεν απαντιέται με ολίγη από Μαρέβα. Αυτό λέγεται "πετάω την μπάλα στην κερκίδα" και πουλάω εξυπνάδα..

Θέλουν και ημέρα εορτασμού επαναλειτουργίας της ΕΡΤ

Στις προτάσεις που κατατέθηκαν για το νέο κανονισμό λειτουργίας της ΕΡΤ, κάποιος «εγκέφαλος» προτείνει στις αργίες να προστεθεί και «ημέρα εορτασμού επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ»! Τίνος φαεινή ιδέα είναι άραγε αυτή;
Δίπλα στο Πάσχα, τα Χριστούγεννα, του Αγίου Πνεύματος, την 28η Οκτωβρίου και τις άλλες γνωστές αργίες ζητούν να μπει ακόμα μία ώστε να γιορτάζεται η..

Πόσο πουλήθηκε το διαμέρισμα Ψυχάρη στο Κολωνάκι

Η ιδιωτική εταιρεία ZILVEREN INVESTMENTS LIMITED απέκτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα ιδιοκτησίας της Χριστίνας Τσούτσουρα, συζύγου του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.
Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ρετιρέ των 184 τ.μ., στη γωνία
Φωκυλίδου και Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι, είχε οριστεί σε..

Θανάσης Καρτερός: Δεν είναι απλώς σκουπιδότοπος ο ΔΟΛ...

...«Συστοιχία χημικού και βιολογικού πολέμου, είναι. Πυροβολαρχία θανάτου –της δημοσιογραφίας, της αλήθειας, της προσωπικότητας αθώων, της ενημέρωσης του πολίτη»

Αγριεύουν τα πράγματα. Θέση στην αντιπαράθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο παίρνει με μακροσκελές κείμενό του στο fb ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός ο οποίος κάνει λόγο..

Τι γίνεται τελικά στον ΕΔΟΕΑΠ;

Τι αναφέρει ο Μάρκος Γκανάς για την κωλυσιεργεία σχετικά με τη μεταρρύθμιση στον Οργανισμό

Για μεταστροφή της πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, σχετικά με τη συνέχιση των διαδικασιών υλοποίησης της μεταρρυθμισης στον ΕΔΟΕΑΠ κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού, Μάρκος Γκανάς.
Ο Μ. Γκανάς σε επιστολή του στις 25 Απριλίου προς τους προέδρους των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ αναφέρει ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η..

«Εκρηκτικές» οροφές σε BMW και Mini

Σε μηνύσεις και αγωγές προχωρούν πολλοί Αμερικανοί ιδιοκτήτες BMW και Mini οι οποίοι καταγγέλλουν πως οι οροφές των οχημάτων είναι ελαττωματικές και εκρήγνυνται.
Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες οι οροφές των αυτοκινήτων BMW και Mini θρυμματίζονται κατά την διάρκεια της κίνησης των οχημάτων με αποτέλεσμα τα κομμάτια..

Έκανε «σκουπιδότοπο» τις εφημερίδες του παλιού ΔΟΛ ο Βαγγέλης Μαρινάκης;

Oλοι -σχεδόν- οι συντάκτες στα ΝΕΑ που υπέγραψαν κείμενα διαμαρτυρίας το έκαναν ως υπεράσπιση της δουλειάς τους. Δεν υπερασπίζονταν τον Μαρινάκη. Προέβαλαν την ενόχληση τους για την «σκουπιδοποίηση» της εργασίας τους, όπως αποδόθηκε στον εργοδότη τους από κυβερνητικής πλευράς.

Του Γ. Λακόπουλου*

Αν πάμε ένα τέταρτο του αιώνα πίσω ο ραδιοφωνικός σταθμός «Σκάι» ήταν «χαμαιτυπείο» και το Συγκρότημα Αλαφούζου ανήκε στα  «διαπλεκόμενα συμφέροντα» που -με εκτελεστικό όργανο τον Αντώνη Σαμαρά- ανέτρεψαν μια εκλεγμένη κυβέρνηση και παρεμπόδισαν την πρόοδο της χώρας. Αυτά έλεγε ο Κώστας Μητσοτάκης, ο γιος του οποίου μια χαρά τα..

Ζωή, θάνατος και ανάσταση του Σαρωνικού

Δυο λόγια για μια καταστροφή, που έγινε χαρά Θεού των fake news 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Ο Σαρωνικός πέθανε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017. Πέθανε μια και καλή, εγκατέλειψε τα εγκόσμια, τον κατάπιε η σκοτεινή Κόλαση του μαζούτ. Των εκατοντάδων τόνων μαζούτ, που το σκάσανε από τα’ αμπάρια ενός σαπιοκάραβου. Της «Αγίας Ζώνης ΙΙ», που είχε φορτώσει στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και είχε αγκυροβολήσει ύστερα κάπου εκεί δίπλα στη νησίδα Αταλάντη. Κι έκανε κρακ, κι άνοιξε και πήγε ολοσούμπητη στον..

«Δίδυμα» πρωτοσέλιδα της Αυριανής

Η Αυριανή έγραψε ιστορία στον ελληνικό Τύπο. Την έγραψε μέσα από διαδρομή γεμάτη επιθέσεις επί δικαίων και αδίκων. Πίσω από αυτήν και τον αυριανισμό στοιχήθηκαν πολιτικοί, κόμματα, αλλά και δημοσιογράφοι. Υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν έμεινε πάντα πιστό σε αυτό. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές θέσεων είχαν τη συχνότητα των κινήσεων μπάλας του τένις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στα πρωτοσέλιδά της μέγας ηγέτης που οδήγησε στη νίκη του ΄81 αλλά και..