ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Πρωινές Διαδρομές με Λυγερού - Αδαμόπουλο

Aλλάζει άρδην το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού ΘΕΜΑ 104,6 μετά  την αποχώρηση του Βασίλη Χιώτη. Ηδη η πρώτη αλλαγή έγινε γνωστή από τη δημοσιογράφο Νεφέλη Λυγερού που σε ανάρτησή της στο fb ανέβασε σχετικές φωτογραφίες αναφέροντας:..
«Είμαι ενθουσιασμένη που από την Τετάρτη 2 Μαΐου και κάθε πρωί 06:00-08:00 θα μοιράζομαι την..

Αγρια κόντρα με «Παραπολιτικά» - Μαρινάκη

Με σκληρή γλώσσα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, μέσω non paper, το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» με τον τίτλο "Σύμβουλοι υπουργών μου ζήτησαν μίζα 50%" ενώ γίνεται λογος..

Ο «μικρός Ψυχάρης»

Την μισή αλήθεια μας φανέρωσαν.
Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, ένας δημοσιογράφος, ένας διευθυντής εφημερίδας, δεν γίνεται με τον μισθό του να φτιάξει... θέρετρο 5,5 εκατομμυρίων. Αν ήταν τόσο εύκολο, θα είχαμε φτιάξει και εμείς. Αλλά, εμείς δεν είχαμε ποτέ Βαρδινογιάννη ή τραπεζίτες.
Θυμίζει ο "Σάτυρος" τι είχε κάνει με τα δάνεια της..

Ο Στέλιος Σκλάβαινας και η ματωμένη Πρωτομαγιά του '44

Αυτό το Σάββατο, 28 Απριλίου, η «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» τιμώντας την ματωμένη Πρωτομαγιά του ’44- φέρνει στη δημοσιότητα το φάκελο του Σκλάβαινα που υπάρχει στα αρχεία της Ασφάλειας, μέσα από τον οποίο ξεπηδάει μια σπουδαία ηγετική φυσιογνωμία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, της Αριστεράς γενικότερα.
Ενας αγωνιστής με τεράστιο..

Διατηρήθηκε (έστω και οριακά) στην κορυφή ο Real 97.8

Παρά την πτώση στα ποσοστά του -και των ανταγωνιστών του- ο Real 97.8 συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση στις τελευταίες -νέες- τριμηνιαίες ακροαματικότητες (15/1 - 22/4).
Εχει σταθεροποιηθεί πλέον στο 9% μετά τις εκτεταμένες αλλαγές που έκανε στην αρχή της σεζόν. Με πολύ μικρή διαφορά πίσω του ο Σκάι 100.3 στη δεύτερη θέση και..

Δικό του δελτίο πωλήσεων δίνει το Documento

Την δική του πρόβλεψη για την κυκλοφορία που είχαν οι κυριακάτικες εφημερίδες στις 22 Απριλίου 2018, παρουσιάζει το Documento με βάση, όπως λέει, τον δικό του μηχανισμό καταγραφής.
Ετσι το Documento αμφισβητεί τα στοιχεία του Πρακτορείου διανομής Τύπου Aργος και εμφανίζει το δικό του δελτίο κυκλοφορίας με τις πωλήσεις της 22ας Απριλίου 2018:..

Του βγάλαμε κρασί, του βγάλαμε και μέντα...

Ήρθε ο Γιουνκερ στην Ελλάδα -που αντιστάθηκε και τον μαύρισε στο Δημοψήφισμα- και δεν έγινε τίποτα. Η αριστερά που διαδηλώνει επί παντός δεν έδειξε σημεία ζωής! Ούτε το ΚΚΕ αντέδρασε που παραδοσιακά είναι κατά της λυκοσυμμαχίας, ούτε και η υπόλοιπη Αριστερά.
Σαν να παρέμεινε συνολικά σε έναν παλιό κόσμο στον οποίο δεν εγινε πότε το δημοψήφισμα...

«Όλο γύρω από το πηγάδι με έχεις...

...και νερό δεν πίνω»

Βγήκε από τα ρούχα του ο Γιώργος Αυτιάς στη σημερινή εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ και αιτία ήταν ο Σάκης Παπαδόπουλος.
Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πιθανότητα να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις και δεν έπαιρνε ξεκάθαρη απάντηση με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να περάσει στην...

Ποιοι υπάγονται στην ασφάλιση του ΕΔΟΕΑΠ

Βγήκε, επιτέλους, η πολυαναμενόμενη εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με την οποία διευκρινίζεται ποιοι εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, γραφεία Τύπου και επιχειρήσεις ΜΜΕ και πώς περνούν στον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), αναδρομικά από την 1/12/2017.
Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν πέντε μήνες μετά την ψήφιση..

Aποσύρεται έπειτα από 42 χρόνια ο ιδρυτής της El Pais

Ο ιδρυτής της ισπανικής εφημερίδας El Pais, Χουάν Λουίς Θεμπριάν, θα αποχωρήσει στα τέλη Μαΐου από την προεδρία της, μετά από 42 χρόνια που ήταν επικεφαλής της, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός όμιλος Prisa.
Ο 73χρονος δημοσιογράφος και συγγραφέας ίδρυσε την El Pais τον Μάιο του 1976, λίγους μόλις μήνες μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο. Η εφημερίδα του διαδραμάτισε καθοριστικό..

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μπλούζες...

Την Τρίτη η νεαρή αναπληρώτρια επι του Τύπου στη ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη φιλοξενείται στην εκπομπή της Αννας Μπουσδούκου στον ΣΚΑΙ και βγαίνει με μπλούζα Zeus + Dione… Την Πέμπτη, εχθές δηλαδή η πολύπειρη εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη κάνει δηλώσεις στην κάμερα για την παραίτηση Κριμιζή και φοράει μπλούζα Zeus + Dione!
Μοναδική διαφορά το..

Μαξίμου: Περαστικά στους διευθυντές...

...και τους απελπισμένους ιδιοκτήτες ΜΜΕ

Nέες επικρισεις κατά των Μέσων Ενημέρωσης από το Μέγαρο Μαξίμου για την στάση τους σχετικά με την (μη) κάλυψη των (θετικών για την Ελλάδα) δηλώσεων Γιούνκερ. Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρει: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πρωτοσέλιδα..

Ο ήλιος καίει και για τους gay

Δυο λόγια σχετικά με το νομοσχέδιο για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης
Βγαίνω σήμερα στο Παγκράτι να αγοράσω τροφές για τα γατιά, πέφτω πάνω στον φίλο μου τον Βαγγέλη που είναι ομοφυλόφιλος. Κι όπως του σφίγγω ένα απ’ τα τέσσερα χέρια του, κάνει μια γκριμάτσα πόνου ο κολλητός. «Τι συμβαίνει;», τον ρωτάω,..

14.027.054 φύλλα λιγότερα για τις εφημερίδες το 2017

Συνεχώς μειούμενες βαίνουν οι πωλήσεις των εφημερίδων στην Ελλάδα. Ετσι το 2017 σημειώθηκαν νέες απώλειες κατά 19,6% ή κατά 14.027.054 φύλλα, καθώς συνολικά πωλήθηκαν 57.614.541 φύλλα από 71.641.595 φύλλα το 2016 (πτώση 15,9% είχε καταγραφεί το 2016 προς το 2015).
Εξαίρεση αποτελούν μόνον οι πωλήσεις των..

Οι ισορροπίες του Βασίλη Σκουρή

Στη συχνότητα των 88.6, στο ραδιοσταθμό της 24 Media, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη μια από τις μαζικότερες «εκκαθαρίσεις» των τελευταίων ετών στο ενημερωτικό ραδιόφωνο. Ανάλογη με εκείνη που έγινε π.χ. στον Flash 96 όταν τον παράτησε στην τύχη του ο Πέτρος Κυριακίδης, και στον ΑΝΤ1 97.2 λίγο πριν κλείσει.
Μέσα σε 11 μόνο μήνες, ούτε καν χρόνο δηλαδή, από τους..

Μέλος της Ν.Δ. στο πογκρόμ στη Λέσβο

Διώξεις εναντίον των πρωταγωνιστών της φασιστικής επίθεσης εις βάρος των προσφύγων της πλατείας Σαπφούς ετοιμάζουν οι αστυνομικές αρχές της Λέσβου.
Αξιοποιώντας το πλήθος των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους και ερευνώντας τους λογαριασμούς των social media των μελών κυρίως της «Πατριωτικής Κίνησης Μυτιλήνης», έχουν καταλήξει σε 17 πολίτες του νησιού για τους..

Ο Πέτρος Κόκκαλης πάει(;) στον ΣΥΡΙΖΑ

Τι απαντάει ο ίδιος

Ο Πέτρος Κόκκαλης πάει στον ΣΥΡΙΖΑ - Υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο «χτύπημα» στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που αναφέρει πως ο πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού όχι μόνο φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος στις εκλογές του..

Βιετνάμ στο Κόκκινο

Ο πόλεμος του Βιετνάμ «ζωντανεύει» στον 105.5 Στο Κόκκινο. Με αφορμή την 43η επέτειο της λήξης του «βρόμικου πολέμου» στο Βιετνάμ, ο Διονύσης Ελευθεράτος θυμάται την Κυριακή 29 Απριλίου, 08:00-10:00, γεγονότα, αποφθέγματα, μαρτυρίες και θρυλικά τραγούδια που έγιναν ηχητικά «σήματα κατατεθέντα» του αντιπολεμικού κινήματος. Επίσης, συζητά με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καπόπουλο για όλα όσα έδειξε, αλλά και όλα..

Ελευθερία του λόγου, του νόμου ή του φόβου;

Η νέα δημοσιογραφία και οι προκλήσεις της

Πώς σχετίζεται η μηντιακή μας πραγματικότητα με το ιδιότυπο εκείνο αγαθό που ονομάζεται «Ελευθερία»; Πώς μπαίνει στη συζήτηση εκείνο που πήγαμε να μάθουμε ως «νέα δημοσιογραφία»; Σε επιμέλεια της Σοφίας Ιορδανίδου, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και Ακαδημαϊκής..

«Στον αέρα» οι συμβάσεις των παρουσιαστών του Epsilon

Η τηλεοπτική σεζόν φτάνει, σιγά σιγά, στο τέλος της και οι ανακατατάξεις στο Epsilon φαίνεται ότι είναι μονόδρομος. Μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι του καναλιού, οι αλλαγές ήταν αναμενόμενες και, μάλιστα, ειδικά τώρα, που τελειώνει η χρονιά.  Έτσι, το πρωί της Πέμπτης οι παρουσιαστές των εκπομπών του Epsilon TV έλαβαν μία επιστολή από τη διοίκηση που ανέφερε ότι..

Τα απλήρωτα Τέλη Κυκλοφορίας «παγώνουν» τις κατασχέσεις!

«Παγωμένες» παραμένουν χιλιάδες κατασχέσεις πολυτελών αυτοκινήτων, κυρίως με κινητήρες μεγάλου κυβισμού, καθώς τόσο οι τράπεζες όσο και οι έμποροι αυτοκινήτων δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να πάρουν πίσω τα αυτοκίνητα καταβάλλοντας χιλιάδες ευρώ.
Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr σε χιλιάδες πολυτελή SUV ή..

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πόσα πούλησε η Espressso με τα εμβατήρια της Χούντας

Συγκριτικός πίνακας

Πριν από λίγες ημέρες αναρωτιόμαστε πόσα φύλλα παραπάνω θα πουλήσει η εφημερίδα Espresso το Σάββατο 21 Απριλίου που έδινε cd με τα χουντοεμβατήρια και τα κλαρίνα του Παπαδόπουλου (δείτε ΕΔΩ). Μάλιστα η προσφορά της εφημερίδας είχε προκαλέσει και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που..

Μιλάτε γιατί χανόμαστε!

• Η Φρεγάτ’ απ’ τη Γαλλία χάθηκε στη ναυμαχία… άλλη λέξη κόλλαγε αλλά ας παραμείνουμε σε κόσμιο επίπεδο.
• Βλέπεις που λέμε δεν πρέπει να βιάζονται οι πολιτικοί και δη οι υπουργοί (άντε και οι αναπληρωτές) να μιλάνε πριν να είναι σίγουροι!
• Γιατί οι Γάλλοι δεν δίνουν τις φρεγάτες όπως ένας φίλος δανείζει σε φίλο το αυτοκίνητό του ας πούμε!..

Χαμηλές κυκλοφορίες για τα κυριακάτικα

Παρά τις προσφορές και τα ιλουστρασιόν περιοδικά

Xαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις και αυτή την εβδομάδα για τα κυριακάτικα φύλλα. Οι πωλήσεις των τριών πρώτων εφημερίδων κυμαίνονται μεταξύ 50 και 55 χιλιάδων φύλλων παρά τις σκληροδετες προσφορές και τις ενισχυμένες, με ιλουστρασιόν περιοδικά, εκδόσεις. Στην πρώτη..

Π. Πολάκης: Εχουν το θράσος να κάνουν και μηνύσεις (Video)

BINTEO
 
«Απύθμενο θράσος» καταλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Λίνα Νικολοπούλου (σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα) με αφορμή το ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή πριν από ένα έτος απένταξαν ένα «παγωμένο» πρόγραμμα από το οποίο η εταιρεία της Λ. Στουρνάρα είχε πάρει 1.600.000 ευρώ για επικοινωνιακές δράσεις και επεδίωκε να πάρει άλλα 670.000 ευρώ.
«Δεν φτάνει που έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, που έστησε την ιστορία με τον καρκίνο για να..

Ακριβοπούλου - Καψώχας κατά Τσακαλώτου στην ΕΡΤ

Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, εξαπέλυσαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου και Σωτήρης Καψώχας, για τις δηλώσεις του στους Financial Times. Σημειώνεται ότι o υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, οι αποστολές παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις..

Οι νέοι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ χάθηκαν στον ΕΦΚΑ

Πέντε μήνες μετά την ψήφιση του Νόμου 4498/2017 για τη δημιουργία του μεγάλου ΕΔΟΕΑΠ, ακόμη αυτός δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη, στερώντας από χιλιάδες νέους ασφαλισμένους την δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών που δικαιούνται και δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία του Οργανισμού. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες και το ΔΣ του Οργανισμού έχουν υλοποιήσει άμεσα όλα όσα απαιτούνταν για την εφαρμογή του Νόμου, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ αλλά και η..

Γιατί Κ. Μπακογιάννης και Σία Κοσιώνη θα ονομάσουν Δήμο τον γιο τους

Θυµός. Πολύς θυµός. Ηµουν ένα παιδί µε έναν τρόπο χαµένο. Η αγάπη της οικογένειας είχε βοηθήσει στο να αποφευχθούν τα χειρότερα, ωστόσο ήµουν ένα πολύ θυµωµένο παιδί, κάκιστος, τραγικός µαθητής, που δεν ήξερε πού πατάει και πού πηγαίνει. Και κυρίως δεν έβλεπα και κανένα φως στην άκρη του τούνελ. Δεν ήλπιζα τίποτα ούτε περίµενα ότι κάποτε κάτι θα φτιάξει. Ολα αυτά δεν σε κάνουν προφανώς να περνάς καλά στο σχολείο, η..

Φεύγουν και οι τελευταίοι των Μοϊκανών

Αποχωρεί (και) η Μ. Μυτιληναίου
από το Ραδιοφωνο 24/7

Tον περασμένο Οκτώβριο σε εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γινόταν η παρουσίαση του Ραδιοφώνου 24/7 (88.6 FM) που ανήκει στον  όμιλο 24MEDIA του Δημήτρη Μάρη.
Τότε η Διευθύντρια Προγράμματος του σταθμού, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, που έκλεινε 30 χρόνια σε ραδιοφωνικά στούντιο, έκανε λόγο για ένα..

Θεός!

Υπάρχουν πολλά περίεργα  που μπορούν να συμβούν στον αέρα δελτίων ειδήσεων και κάτι τέτοιο συνέβη και χθες στην ΕΡΤ.
Ο κοινοβουλευτικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ Λάμπρος Παναγιώτου αφού μετέδωσε τα νέα στο δελτίο ειδήσεων των 18:00 νόμιζε πως είχε κλείσει το ζωντανό κύκλωμα και είπε να μιμηθεί τον...

Κάποιος να εξηγήσει στον Πολάκη ότι είναι υπουργός...

...και όχι συνοικιακός μαγκίτης

Στην υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει το μέρος της κυρίας  Νικολοπούλου. Και σε μια σοβαρή χώρα ο σύζυγος της Γιάννης Στουρνάρας  δεν θα έμενε ούτε λεπτό στη θέση του, από τη στιγμή που έκανε  χρήση της ιδιότητας του διοικητή της κεντρικής τράπεζας  για να την υπερασπιστεί, στη Βουλή και με παράσταση στον..

Το «ντιλάρω» πάει πρώτη σελίδα

Το ίντερνετ και η μόδα που απαιτεί διαφορετικό τρόπο γλωσσικής έκφρασης διαφόρων κοινωνικών ομάδων, έχει κατεβάσει έναν ποταμό νέων όρων στο λεξιλόγιό μας. Λόγου χάρη, πριν μερικά χρόνια το «γκουγκλάρω»  ήταν ένας ανεξερεύνητος άγνωστος πλανήτης. Σήμερα ξέρουν τι σημαίνει το… πανάρχαιο ρήμα  ακόμα
και γιαγιάδες, παππούδες και θείες. Σιγά σιγά ακούμε και μαθαίνουμε τις νέες έννοιες, δεν..

Πίστη, κατήχηση και γαμωσταυρίδια

Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας αναλαμβάνει να μας ταΐσει θρησκευτικό συναίσθημα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Κάτσε τώρα εσύ να γράφεις για τον Γιουνκέρ, που βγήκε και είπε ότι στις 20 Αυγούστου τελειώνει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα και ανακουφίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και πανηγύρισαν σφόδρα γιατί είναι πλάσμα πολύ συμπαθητικό ο Ζαν Κλοντ και λέει μόνο αλήθειες, ενώ στη Νέα Δημοκρατία τα πήραν..

«Πρόθυμα πρωτοσέλιδα»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιεχόμενο της ανοιχτής επιστολής παραίτησης του καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ). Ο αρμόδιος υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς, με αφορμή πρωτοσέλιδα όπως αυτά του «Φιλελεύθερου», των «ΝΕΩΝ» και της «δημοκρατίας», ανέφερε ότι ο..

Λείπει από τον Μαρινάκη ένα κανάλι...

Η φράση του Βαγγέλη Μαρινάκη «Το παιχνίδι δεν έχει λήξει» στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του MEGA τον περασμένο Ιανουάριο έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μετά τη χθεσινή παράταση του ΣτΕ, αναστέλλοντας στην ουσία την απόφαση του ΕΣΡ για την οριστική διακοπή λειτουργίας του καναλιού.
Μάλιστα ο επιχειρηματίας στην ίδια εκείνη συνάντηση είχε προβλέψει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο (που θα ξεκινήσει να..

Βολές τεσσάρων πανεπιστημιακών κατά Κριμιζή

«Το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων αποτελεί μια χειροπιαστή προσπάθεια συντονισμού και συνέργειας του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού που δραστηριοποιείται στον τομέα του διαστήματος και των δορυφορικών εφαρμογών».
Αυτό επισημαίνουν καθηγητές από τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια μία μέρα μετά την παραίτηση του ακαδημαϊκού Σταμάτη Κριμιζή..

Νέος διευθυντής (επιτέλους) στην «Αυγή» ο Αγγελος Τσέκερης

Δείτε τη νέα «ταυτότητα»

Το πλήρωμα του χρόνου ηρθε και η εφημερίδα «Αυγή» μετά από τρεις μήνες απέκτησε επιτέλους διευθυντή. Η εφημερίδα παρέμενε «ακέφαλη» μετά την παραίτηση του Κωστή Νικολακάκου καθώς η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Φεβρουαρίου του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τη θέση του διευθυντή. Μάλιστα του είπαν οτι έχει βρεθεί κι ο αντικαταστάτης του -που θα έρθει από το Μέγαρο Μαξίμου- και του ζήτησαν να παραμείνει στη θέση του μέχρις ότου έρθει ο νέος διευθυντής. Ο Νικολακάκος τους είχε ευχαριστήσει υποβαλοντας πάραυτα την..

Make the Economy Scream: πάρτι ενίσχυσης της παραγωγής

Οι δημιουργοί των ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία, Catastroika, Fascism Inc και This is not a coup, σας προσκαλούν σε ένα πάρτυ για την οικονομική ενίσχυση της νέας τους παραγωγής με τίτλο Make the Economy Scream – σήμερα Πέμπτη 26 Απριλίου από τις 21:00 στο μπαρ Ρινόκερως (Ασκληπιού 22, Νεάπολη Εξαρχείων).
Το Make the economy scream αποτελεί μια προσπάθεια ανεξάρτητης δημοσιογραφίας η οποία χρηματοδοτείται από..

Πέντε “κλειδιά” ανοίγουν τις κάλπες

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πέντε “κλειδιά” ανοίγουν τις κάλπες» κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημέριδα «ΠΟΝΤΙΚΙ», με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το ερχόμενο φθινόπωρο και τα «αντικίνητρα» για το 2019.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί το πρωί της Πέμπτης, μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Υπερόπλο» ή «μπούμερανγκ» το πλεόνασμα - μαμούθ; - Ζητούμενο να μην..

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Μέχρι πότε θα ψάχνουμε «πέτρες» για τον ένοχο;

(Με αφορμή ένα μωρό που πετάχτηκε στον ακάλυπτο)
 
Πάρτε πέτρες και λιθοβολήστε την 22χρονη που πέταξε το νεογέννητο μωρό της από το μπαλκόνι.
Φταίει.
Για να δούμε όμως και ποιοι άλλοι μπορεί να φταίνε που το 2018 μια κοπέλα λέει ότι αναγκάστηκε να κρύψει την εγκυμοσύνη της γιατί φοβόταν τι θα πει..

Η «δημοκρατία» καταγγέλλει την Σπυράκη στη Διεθνή Ενωση Δημοσιογράφων

Iω. Φιλιππάκης - Μαρία Σπυράκη
Επιστολή-καταγγελία στη Διεθνή Ενωση Δημοσιογράφων απέστειλαν οι διευθυντές σύνταξης της «δημοκρατίας» με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε η εφημερίδα από την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. Για την καταγγελία ενημερώθηκε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια αντίδραση.
Στην επιστολή της «δημοκρατίας» προς τον γραμματέα της ένωσης Anthony Bellanger αναφέρεται:
«Οπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο έντυπος Τύπος στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα βιώνει μια πρωτόγνωρη κρίση..

Χρυσαυγίτικη φάμπρικα αποζημιώσεων

του Πέτρου Κατσάκου*

Μήτρα των ιδεολογικών μας καταβολών η Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία του Γ' Ράιχ”, “Οι αναρχομπολσεβίκοι είναι οι αρουραίοι της μητρόπολης (...) Χρυσαυγίτες τσακίστε τους, κυνηγήστε τους ανελέητα σε κάθε στενό...”, “Οι αξιωματικοί της 21ης Απριλίου ήταν έντιμοι, τόσα χρόνια φυλακή κάθισαν μόνον αυτοί και ο Ρούντολφ Ες”. Οι παραπάνω αποστροφές αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα των όσων διαβάστηκαν στη δίκη της Χ.Α. από τα..

Στη Μυτιλήνη πια δεν έχουμε ζωή

Οι εγκληματικές επιθέσεις στην πλατεία Σαπφούς, μας φέρνουν προ των ευθυνών μας

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Τα γεγονότα είναι πάνω κάτω γνωστά. Κατάληψη της κεντρικής πλατείας στη Μυτιλήνη από πρόσφυγες και μετανάστες επί σειρά ημερών, επίθεση την περασμένη Κυριακή από ακροδεξιούς, παραλίγο θύματα, εκκένωση της πλατείας από τα ΜΑΤ, επιστροφή στην πρότερη κατάσταση. Η οποία κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή είναι και εγκυμονεί κινδύνους καθημερινά. Εκτός κι αν πιστέψουμε τον πρώην υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου ότι για όλα φταίγανε τα χουλιγκάνια,..

Τα ξέρει καλά η γάτα Ιμαλαΐων...

Υπάρχει «μαύρο μέτωπο»; Μα, δεν το κρύβουν!

Σαν ομάδα εντοπίσθηκαν την εποχή του «Βρόμικου 89» και ήταν η εμπροσθοφυλακή της επέλασης του Κώστα Μητσοτάκη προς  την εξουσία -με κάθε μέσο. Θεμιτό και αθέμιτο, αλλά κυρίως αθέμιτο. Οι περισσότεροι τότε δήλωναν πρώην «Ρηγάδες» και εννοούσαν ότι κάποτε στο Κολέγιο είχαν διαβάσει τον Θούριο- σε πολιτικούς αγώνας δεν τους θυμόταν κανείς.
Αυτοί ήταν η πρώτη φουρνιά που συγκρότησε το «μαύρο μέτωπο» στα ΜΜΕ -με τη συνδρομή..

Βήμα Fm: να αναλάβουν τις ευθύνες έναντι των εργαζομένων

Οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο των  ΜΜΕ καλούν τη διοίκηση της «ALTER EGO ΜΜΕ Α.Ε.» να ανταποκριθεί επιτέλους στις ευθύνες της έναντι των εργαζομένων του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM και να προχωρήσει στην πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους καθώς και στην άμεση επαναλειτουργία του ραδιοσταθμού. Mετά την αναβολή ορισμού από το Μονομελές Πρωτοδικείο νέου Δ.Σ..

Η αργία της Πρωτομαγιάς στα ΜΜΕ

Κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και οι εργαζόμενοι σ’ αυτές και στα άλλα ΜΜΕ θα εργαστούν ως εξής:
  •  ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ:  α) Τη Δευτέρα, 30/4/2018, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες. β) Την Τρίτη, 1/5/2018, δεν θα εκδοθεί..

Διευθυντικές ανακατατάξεις στον όμιλο Αλαφούζου

Ανακατατάξεις στον όμιλο ΣΚΑΪ. Ο Bάιος Τσούτσικας αναλαμβάνει τη Διεύθυνση του  αθλητικού ραδιοφώνου ΣΠΟΡ FM 94,6. Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο Bάιος Τσούτσικας ανήκει στην οικογένεια του ΣΠΟΡ FM από το 1997 και από τη νέα του θέση θα συνεχίσει να συμβάλλει στην  ανάπτυξη του σταθμού.  Η Διοίκηση του Ομίλου ΣΚΑΪ του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
****
Το θέμα του Mega έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τα Υπουργεία Εργασίας και..

Το «μαύρο μέτωπο» και το ανυπόγραφο άρθρο στα Μέσα της Αλτερ Εγκο

Σε όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα της Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη δημοσιεύτηκε χθες και ανέβηκε την ιδια ώρα (20.30) ανυπόγραφο (προχειρογραμμένο) άρθρο με το ίδιο περιεχόμενο και διαφορετικούς τίτλους, το οποίο επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και σχολιάζει τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -απαντώντας ουσιαστικά- στα περί «μαύρου μετώπου».
Στο in.gr και στο vima.gr με τον τίτλο «Μιλάει κι ο Τσίπρας για μαύρο μέτωπο» (στο tanea.gr είχε τίτλο: "Εμετρήθηκαν, εζυγίσθηκαν και αποκαλύφθηκαν ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου"») αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Το μίσος κατά των δημοσιογράφων απειλεί τη δημοκρατία

Τι αναφέρει η έκθεση της οργάνωσης Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF)

Ζοφερή η εικόνα για την ελευθερία του Τύπου. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο την περσινή χρονιά σε όλο τον κόσμο ενώ το κλίμα μίσους απέναντι στους δημοσιογράφους, το οποίο καλλιεργείται κυρίως στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, απειλεί τις δημοκρατίες. Αυτό αναφέρει  στην ετήσια έκθεσή της η μη κυβερνητική οργάνωση..

Νέα παράταση ζωής για το Mega

Δεκτή έγινε από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ η αίτηση του Mega που ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για την οριστική διακοπή λειτουργίας του τηλεοτικού σταθμού.
Θυμίζουμε ότι στις 15 Μαρτίου 2018 ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου με προσωρινή του διαταγή «πάγωσε» την απόφαση..