ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

«Ξετίναξε τον Ψυχάρη, γονάτισε τον Μπόμπολα»

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο Τσίπρας έβγαλε την πρίζα από την ψευτοελίτ!

Με ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται στις γνωστές εθνικιστικές θέσεις του ο Φαήλος Κρανιδιώτης, πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, κάνει την παραδοχή πως μόνο ο Τσίπρας έβγαλε την πρίζα από την ψευτοελίτ, γιατί δεν τον κρατάνε πουθενά!
Μεταξύ διαφόρων εθνικιστικών κορονών περί «εθνομηδενιστών»..

Τα λογιστικά βιβλία της Τηλέτυπος...

...και η επίθεση σε «εργαζόμενους του Mega»

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε επιτίθεται στους εργαζόμενους του ΜΕGA προσπαθώντας για άλλη μια φορά να τους διασπάσει διαχωρίζοντάς τους σε αυτούς που «αδιαλείπτως και πραγματικά εργάζονται» και σε «αυτόκλητους δήθεν σωτήρες». Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τηλέτυπος:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τον τερματισμό της προσπάθειας -εκούσιας ή ακούσιας- παραπληροφόρησης, η εταιρεία..

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Σε πτώση τα κυριακάτικα φύλλα - Πρώτο ξανά το ΒΗΜΑ

Συγκριτικοί πίνακες

Κατά πολύ μειωμένες ήταν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων φύλλων την πρώτη Κυριακή του Απριλίου. Οι εφημερίδες πούλησαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 237.220 φύλλα (26.350 λιγότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη Κυριακή).
Ολες ανεξαιρέτως οι κυριακάτικες έχασαν φύλλα. Τώρα περιμένουν να ρεφάρουν με το Πάσχα που θα μείνουν περισσότερες μέρες στα περίπτερα.
Στην πρώτη θέση του πίνακα με τις κυκλοφορίες βρέθηκε ξανάτο ΒΗΜΑ που πούλησε..

Αποχώρησε από το Θέμα 104.6 ο Βασίλης Χιώτης

Παραιτήθηκε τελικά από τη διεύθυνση του ραδιοσταθμού ΘΕΜΑ 104.6 (και από τον όμιλο γενικότερα), ο Βασίλης Χιώτης που χθες έκανε την τελευταία του εκπομπή.
Σε επικοινωνία του δημοσιογράφου με το enimerosi24 είπε ότι οντως ολοκληρώθηκε η συνεργασία του με το «ΘΕΜΑ», αλλά διέψευσε ότι επιθυμεί να πολιτευθεί με τη ΝΔ ή κάποιο άλλο κόμμα. Η πολιτική ανέφερε ο δημοσιογράφος, ούτε..

Πωλητήριο σε εφημερίδα

Ιδιοκτήτης μεγάλης εφημερίδας λέγεται ότι έκανε ραντεβού με επιχειρηματία για την πώληση της. Oπως γράφει το enimerosi24, συζήτηση με επιχειρηματία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο ιδιοκτήτης μεγάλης εφημερίδας για την πώλησή της…

«Kύριε Βαγγέλη Μαρινάκη, περιμένουμε τις απαντήσεις σας»

Ανοιχτή επιστολή
προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη έστειλαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega που θα κάνουν φέτος για πρώτη φορά Πάσχα χωρίς το νόμιμο επίδομα μισθού που παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας.
Μάλιστα, η ΕΤΙΤΑ (Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής) κατέθεσε μήνυση για την μη καταβολή του δώρου Πάσχα..

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Κινητοποιήσεις για την απόλυση στον «Επικοινωνία Fm»

Ως παράνομη και καταχρηστική καταγγέλλεται η απόλυση της δημοσιογράφου Ματίνας Κουντουρογιάννη στον «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», η οποία απολύθηκε χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, χωρίς καμία πειστική εξήγηση εκ μέρους της διοίκησης του σταθμού.
Πρόκειται για μία δημοσιογράφο, η οποία εργαζόταν στο δημοτικό ραδιόφωνο του Ηρακλείου χωρίς να δώσει ποτέ δικαίωμα, με..

Μαρινάκης: Η δίωξή μου είναι πολιτική

Αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά έκανε σήμερα (Μ. Τετάρτη) το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπου συζητήθηκε η επικύρωση ή μη της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. Ο Μαρινάκης παρέστη ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου μαζί με τους δικηγόρους του, ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι η δίωξή του..

Πιστολιές στην εφημερίδα «Μακελειό» του Στέφανου Χίου

Τι λέει η Αστυνομία, τι έγραψε το σάιτ makeleio

Πανικός το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (04/04) στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» του Στέφανου Χίου στην Καλλιθέα στην οδό Δοϊράνης 45.
 Όλα ξεκίνησαν όταν δικαστικός επιμελητής πήγε στα γραφεία της εφημερίδας προκειμένου να επιδώσει στον Στέφανο Χίο εξώδικο από το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας για κάποιο δημοσίευμα. Όταν ανέβηκε στα γραφεία του κτηρίου στον 2ο όροφο ακούστηκε ένας πυροβολισμός και ο..

Ψεκασμένοι, διχασμένοι και ρωσόφιλοι

Όταν μια έρευνα αποκαλύπτει τα μυστήρια της ελληνικής ψυχής

του Χρήστου Ξανθάκη

Το καλό νέο της ημέρας είναι ότι αποφάσισε το ΚΑΣ να επιτρέψει τα γυρίσματα του BBC στο ναό του Σουνίου. Χωρίς «μα» και «μου», δίχως «ναι, μεν αλλά», άνευ «κόψτε το λαιμό σας» και λοιπά συμπαρομαρτούντα. Θα πάνε, θα γυρίσουνε, θα παιχτεί το σήριαλ σε 80 χώρες, θα το δούνε οι μεσοαστοί, θα ρωτήσουν ο ένας τον άλλον (και την άλλη, δεν είναι κακό) «πού είναι αυτό το ωραίο πράγμα», θα γκουγκλάρουν, θα λάβουν απάντηση,..

Νοβάρτις: ο Στουρνάρνας ζητάει τη δίωξη των μαρτύρων

Εγκληση κατά ανώνυμων μαρτύρων που έχουν καταθέσει στην υπόθεση Novartis υπέβαλε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Αυτό γνωστοποιήθηκε μέσω ανακοίνωσης τηςΤτΕ  και η έγκληση αφορά
τους ανώνυμους μάρτυρες «υπό τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης” και Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της..

Ζητάνε και τα ρέστα από τους άνεργους της «Ελευθερίας»

★ Δεν φτάνει που άφησαν τους περισσότερους στον «αέρα», τώρα λέει τους ζητούν και... επιστροφή χρημάτων. Ο λόγος για την Αλτερ Εγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, που αφού έβαλε λουκέτο στην «Ελευθερία του Τύπου» και την «Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου», τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητάει από εργαζόμενους να επιστρέψουν κάποιο ποσό λόγω καταβολών που έγιναν επιπρόσθετα σε..

Η γυναίκα με το μουστάκι και η αξιοπιστία των ΜΜΕ

Για ακόμη μία φορά το βράδυ της Μ. Τρίτης και τη ξημερώματα της Μ. Τετάρτης ζήσαμε επικές στιγμές στο ελληνικό διαδίκτυο με αφορμή το περιστατικό με πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία του Youtube στην Καλιφόρνια. Ας μη γελιόμαστε, σε συνθήκες real time ενημέρωσης, λάθη και αστοχίες θα υπάρξουν και θα τα κάνουμε όλοι μας. Όμως από τις αστοχίες μέχρι..

Αναμνήσεις από το Ρομίλντα

Πάει και ο Γεράσιμος Αγούδημος, ο «εμβληματικός» εφοπλιστής, γνωστός κυρίως στο ευρύ κοινό για τον vintage στόλο από σκυλοπνίχτες που μέχρι και πριν από μερικά χρόνια όργωναν, ληθαργικά ασθμαίνοντας, το Αιγαίο και μετά την κατάσχεσή τους έμειναν παροπλισμένοι στο λιμάνι του Πειραιά για να αναχωρήσουν για το τελευταίο τους ταξίδι το 2011 με προορισμό κάποιο διαλυτήριο πλοίων ή κάποιο εξωτικό..

Στο Νομισματοκοπείο το Εθνος

ΚΟΝΤΑ στο Νομισματοκοπείο και επί της Λεωφόρου Μεσογείων οι εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνος» μετά το διαζύγιο Σαββίδη - Μάρη. Οι εργαζόμενοι μέχρι την ώρα της μετακόμισης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν γνώριζαν που θα μεταφερθούν τα γραφεία του «Εθνους». Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα η εφημερίδα της Dimera στεγαζόταν στις εγκαταστάσεις του ομίλου της 24Media στη Λεωφόρο Συγγρού που πλέον δεν είναι τόσο στριμωγμένοι. Για όσους εργαζόμενους..

Δεν ψάχνουν κάτι. Βρήκαν τη δόση τους και την παίρνουν...

Δεν ψάχνουν κάτι οι δύο άνδρες της φωτογραφίας.
Ή για να το πω πιο σωστά: Ψάχνουν τρόπο να ξεφύγουν από τους δαίμονες τους. Αλλά τον βρίσκουν στην πρέζα.
Και η πρέζα, μια δόση για πέντε ή δέκα ευρώ κυκλοφορεί στους δρόμους του κέντρου.
Άνθρωποι-σκιές στο Μεταξουργείο, στο εμπορικό τρίγωνο, στο Πεδίο του Άρεως, στη Μασσαλίας δίπλα από τη Νομική βρίσκουν..

Κόμμα «καραμανλικών» προαναγγέλλει ο Ευ. Αντώναρος

Κόμμα «καραμανλικών» προαναγγέλλει το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της ΝΔ  και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, που "χτύπησε" πάλι μέσω fb με ευθείες βολές κατά του Αντώνη Σαμάρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Ο Αντώναρος, πρόσφατα διαγραφείς από τη ΝΔ (για χάρη του «δοτού» αντιπροέδρου Αδωνη Γεωργιάδη) κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι «ακολουθώντας την τακτική Σαμαρά αφήνει τεράστια κενά για ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ στον κοινωνικά ευαίσθητο

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

…και δύο αυγά Τουρκίας

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Καλό Πάσχα… και δύο αυγά Τουρκίας» κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη δημιουργία μπάχαλου στην οποία επιμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και τις κινήσεις της Αθήνας.
Στο «Ποντίκι» που κυκλοφορεί εκτάκτως το πρωί..

Ανασυγκρότηση στο ΔΣ των Τεχνικών Ραδιοφώνου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μετά την παραίτηση του Νίκου Σκρέκη, για το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την 14η Δεκεμβρίου 2019 διαμορφώνεται και ανασυγκροτείται σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος:..

Καταδικάστηκε ο Βερύκιος για το παραλήρημα κατά του Κορτώ

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Ο Δήμος Βερύκιος καταδικάστηκε πρωτόδικα για την ομοφοβική επίθεση εναντίον μου. Και χαλάλι η ηθική βλάβη εμού και των δικών μου όταν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οποιοσδήποτε άνθρωπος ανεξαρτήτως φύλου μπορεί εφεξής να αναφερθεί δημόσια στον σύντροφό του αποκαλώντας τον "ο άντρας μου" ή "η γυναίκα μου" χωρίς να έχει φόβο κακοποιητικού λόγου».
Το παραπάνω έγραψε στο facebook o συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ θυμίζοντας σε όλους τι..

Στην ΕΡΤ ο αγγλικός «εμφύλιος»

Τον αγγλικό «εμφύλιο» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι για την προημιτελική φάση του Champions League, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ, τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 και ώρα 21:45.
Ειδικότερα, η ποδοσφαιρική πανδαισία αρχίζει στις 21:10 με την εκπομπή της ΕΡΤ1, «CHAMPIONS ΕΡΤ – PRE GAME», με τους..

Novartis: άνοιγμα λογαριασμών για τα πολιτικά πρόσωπα

..και μέλων των οικογενειών τους - Τι ζητάει η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων και άλλων περιουσιακών δεδομένων για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην δικογραφία της Novartis καθώς και συγγενικών τους προσώπων, ζητά με παραγγελία της προς τις τράπεζες και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που ερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Με το έγγραφο της,..

Ο Τζώρτζης Ποφάντης στην «ηλεκτρική καρέκλα» του ΑΝΤ1

Ο Τζώρτζης Ποφάντης είναι ο αντικαταστάτης του Γιάννη Λάτσιου που εξεδιώχθη προ μιας εβδομάδας από τον ΑΝΤ1. Ο Τζώρτζης Ποφάντης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Προγράμματος του σταθμού, μια θέση που πολλοί αποκαλούν «ηλεκτρική καρέκλα» λόγω των αρνητικών συγκυριών για το κανάλι και των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών συνθηκών.
Η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού αναφέρει:..

Οι Τεχνικοί προειδοποιούν με μηνύσεις για το Δώρο στο Μega

Όλοι γνωρίζουμε πως η καταβολή του δώρου του Πάσχα είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις.  Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του Προέδρου του Δ.Σ. του MEGA κ. Μήτραινα στη Διοίκηση της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), το δώρο του Πάσχα δεν θα καταβληθεί στους εργαζόμενους του MEGA!!!
Αν τελικά δεν καταβληθεί,..

Κασσιανή: Η πρώτη... ρεμπέτισσα του ντουνιά

 Γιατί τι είναι η ζωή; Μια μαγκιά, ένα κέφι, να περπατάς με το κεφάλι ψηλά.

του Χρήστου Ξανθάκη

ΘΥΜΑΜΑΙ μια ιστορία του Ντίνου Χριστιανόπουλου, από το βιβλίο του «Οι ρεμπέτες του ντουνιά». Όπου έγραφε για έναν άρχοντα που τον λέγανε Κλεισθένη και ήθελε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια να παντρέψει την κόρη του. Και μαζεύτηκαν οι μνηστήρες στο παλάτι κι έγινε γλέντι κι ο πιο τσίφτης απ' όλους, ο Ιπποκλείδης, τα έδωσε όλα στο χορό και τα πήρε ο Κλεισθένης στο κρανίο και του είπε «μ' αυτά σου τα καμώματα έχασες και το θρόνο και τη νύφη». Κι ο Ιπποκλείδης του απάντησε..

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας των ρεκόρ στην 24MEDIA

Ο Μάρτιος έκλεισε με εντυπωσιακό ρεκόρ επισκεψιμότητας για την 24MEDIA και τα προϊόντα της, σημειώνοντας 14.080.290* μοναδικούς επισκέπτες και καθιστώντας την με διαφορά στην κορυφή των digital media publishers.
Το Sport24.gr το Νο1 αθλητικό Μέσο, έσπασε το δικό του ρεκόρ επισκεψιμότητας στα 13 χρόνια παρουσίας του με 5.609.997* Unique visitors. Συγκεκριμένα,..

Ανοιγμα(;) Χατζηνικολάου στον Μητσοτάκη

Ως άνοιγμα του Νίκου Χατζηνικολάου στον πρόεδρο της ΝΔ θεώρησαν πολλοί τη σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Real Fm. Κάποιοι άλλοι ειπαν ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (οι συγκυρίες ευνοούν) για «στροφή» Χατζηνικολάου προς τη ΝΔ. Βέβαια δεν σκέφτονται ότι τι πιο φυσικό απο το να καλέσεις στην εκπομπή σου τον «αυριανό πρωθυπουργό» για να μιλήσει για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Και είμαστε σίγουροι ότι..

«Κάνω τον κοιμισμένο» στους ληστές αλλά αντιδρώ στην προπαγάνδα

Πάντως και ο Πάνος Σόμπολος, χρόνια τώρα λέει – έλεγε στα ρεπορτάζ του: μην κάνετε τον νταή στους νταήδες. Και τον Σόμπολο μπορείς να τον πεις πολλά, αλλά Συριζαίο δεν τον λες.
Και ο Πάνος Σόμπολος δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε αστυνομικός. Είναι δημοσιογράφος. Υπήρξε και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών.
Τον βγάζαμε στην εκπομπή στο Μέγκα και πάντα είχε την επωδό: Μην αντισταθείτε, αφήστε τους..

Γκάλοπ για πέντε υποψήφιους (με τη ΝΔ) δημοσιογράφους

Σε αποκαλύψεις από πρώτο χέρι για μυστικά γκάλοπ προχώρησε ο πρόσφατα διαγραφείς από τη ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναφέρεται σε μυστική δημοσκόπηση στην οποία βολιδοσκοπούνται οι ερωτηθέντες για πιθανά ονόματα υποψηφίων -προφανώς της ΝΔ- στις επόμενες εκλογές. Ανάμεσά τους πέντε..

Το ψέμα που ενόχλησε τον Κώστα Λαλιώτη

O ΣΥΡΙΖΑ και τα 3 υστερόγραφα

Mετά το πρωταπριλιάτικο δημοσίευμα του σάιτ Ανοιχτό Παράθυρο με τον τίτλο «Ο Κώστας Λαλιώτης στον ΣΥΡΙΖΑ!» (δείτε ΕΔΩ) ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει -με χιούμορ αλλά και σοβαρά- τα γραφόμενα, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Γιώργο Λακόπουλο:
Αγαπητέ Γιώργο,
Είναι γνωστό ότι εθιμικά η «Πρωταπριλιά», με τις παραπλανητικές ειδήσεις, είναι η ημέρα και η χαρά του εφήμερου ψεύτη..

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με εισαγγελική διάταξη απαγορεύθηκε η έξοδος στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και τους τρεις συγκατηγορουμένους του που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor 1.
Η εισαγγελέας Πειραιώς, Ειρήνης Τζίβα έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι είναι ενδεχομένως ύποπτοι φυγής. Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη διώκονται ο Νίκος Συντυχάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος..

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια

Όταν κάποιοι ντιλάρουν, κάποιοι προγράφουν, κάποιοι αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους

του Χρήστου Ξανθάκη

Γίνονται πράγματα, που λέει και η Βάνα Μπάρμπα. Ή μάλλον να το πω πιο καλλιτεχνικά μιας και έχουμε πεντιγκρί στη ροκιά:
    «Κάτι συμβαίνει εδώ πέρα, μας δεν ξέρεις τι. Έτσι δεν είναι κύριε Τζόουνς;»
Ο Ντίλαν το είχε τραγουδήσει αυτό, πριν πέσει στα χριστιανικά και αρχίσει να κάνει το σταυρό του τρεις φορές πριν περάσει κάθε σταυροδρόμι. Τον συγχωρούμε λόγω Μεγάλης Εβδομάδος και..

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Γ. Βουλγαράκης



Eξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεως Καραμανλή, Γιώργος Βουλγαράκης δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα που είχε (παρασύρθηκε από όχημα την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο).
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ που τραυματίστηκε σοβαρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο στο πόδι, ανήρτησε μια φωτογραφία του από το νοσοκομείο στο facebook που συνοδευόταν από το ακόλουθο κείμενο:..

Από την 24Μedia επιτελικός στον ΣΚΑΪ

Eπιτελική θέση στο skai.gr ανέλαβε ο δημοσιογράφος Φώτης Νάκος (φωτογραφία) που αποχώρησε, έπειτα από 8 χρόνια, από τον μιντιακό όμιλο 24 Media του Δημήτρη Μάρη. Η συνεργασία του Φώτη Νάκου με τον όμιλο Αλαφούζου ξεκίνησε από σήμερα.
****
Σταθερά μπροστά και με ανοδική πορεία το Κεντρικό Δελτίο..

Έρχονται διώξεις για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Τον δρόμο της απόδοσης ποινικών ευθυνών παίρνει το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων στα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τα οποία ξεπερνούν σήμερα το ποσό των 520 εκατ. ευρώ. Τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, κατόπιν εντολής της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, πριν από έναν χρόνο, μελέτησαν την υπόθεση και έχουν συντάξει πόρισμα, με το οποίο θα ζητούν την παραπομπή τραπεζικών στελεχών αλλά και στελεχών των..

Κίνδυνος αφανισμού των ψηφιακών εκδοτών στην Ελλάδα

Το μέγεθος των αντιδράσεων αναμένουν να αξιολογήσουν τα μέλη της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ENEΔ), σε συνέχεια της επίσημης επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρός της, Δημήτρης Μάρης, με θέμα «την ζοφερή κατάσταση για τις ελληνικές διαδικτυακές εκδοτικές επιχειρήσεις», καλώντας τόσο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, σε μια προσπάθεια περιορισμού του κινδύνου για τον..

Εγκρίθηκε η απόκτηση της Πήγασος από τον Ιβάν Σαββίδη

Τι αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τo πράσινο φως στην εξαγορά των εμπορικών σημάτων της Πήγασος Εκδοτικής Α.Ε. από την Dimera Media Investments, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πρόκειται για τα σήματα Έθνος, Έθνος της Κυριακής και Ημερησία.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή έκρινε ότι με τη συμφωνία αυτή η Dimera δεν..

Δημοσιογράφοι κατά δημοσιογράφων

Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο μετεωρίζεται πάνω από τον γκρεμό του γκρέξιτ, οι σκέψεις για τον ρόλο που έχει παίξει το δημοσιογραφικό σινάφι στην ποδοσφαιρική εξαθλίωση είναι αναπόφευκτες. Η γκάμα έχει όλες τις σκουρόχρωμες αποχρώσεις, από το αχνό γκρίζο έως το βαθύ μαύρο. Περιλαμβάνει:
- Ακραίες περιπτώσεις δημοσιογράφων-ταλιμπάν που..

Γάτες

Είναι κάπως δημοσιογραφικά αδόκιμο να διαβάζει κανείς ότι «ειδικός συνεργάτης» της εφημερίδας «Το Βήμα» (του Β. Μαρινάκη) έγραψε άρθρο για το πώς αποδεικνύεται η σκευωρία εναντία στον ιδιοκτήτη της. Το ανυπόγραφο άρθρο αποφαίνεται για την ακυρότητα της διαδικασίας. Με νομικίστικα επιχειρήματα, όπως πήρε η ίδια η εισαγγελέας τις καταθέσεις, διενεργούσε προανάκριση ενώ ειδικά για την υπόθεση των ναρκωτικών ήδη..

Θα πάρουν δώρο οι εργαζόμενοι του Mega;




Προβληματισμό προκαλεί η απουσία κάποιας πρωτοβουλίας από τα Σωματεία και τις  συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζομένων του MEGA για το δώρο του Πάσχα. Κι αυτό διότι,..

Οργανωτικές αλλαγές στην 24MEDIA

Σε σειρά οργανωτικών αλλαγών προχώρησε το τμήμα Content και Marketing της 24MEDIA με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και εξέλιξη των brands, αλλά και τη δημιουργία νέων προϊόντων για τον Όμιλο.
Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βάσσος αναλαμβάνει καθήκοντα Head of Product Development. Ύστερα από μια μακρόχρονη πορεία στην 24MEDIA θα έχει πλέον το..

Ο θάνατος του Μιχάλη Καριώτογλου και η SingularLogic

Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της SingularLogic, Μιχάλης Καριώτογλου, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας. Ο Μιχάλης Καριώτογλου υπήρξε ιδρυτικό μέλος της εταιρείας «Singular A.E.» από το 1984 και βασικό στέλεχος της εταιρείας διατελώντας Διευθυντής Τεχνικής Διεύθυνσης και Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης.
Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του Μιχάλη Καριώτογλου εξέδωσε η SingularLogic:

H δολοφονία της Ελενας

 της Ελενας Ακρίτα

Γιατί περί δολοφονίας πρόκειται: όταν ένας θεσμός, μια πολιτεία, μια Εκκλησία, σε οδηγούν στην αυτοκτονία - στην ουσία σε δολοφονούν. Σε σκοτώνουν. Τελεία.
Ετσι σκότωσαν την 29χρονη Ελενα Φραντζή ορισμένοι ιερείς και φαρισαίοι της Εκκλησίας της Κύπρου. Το έγκλημα αυτό κράτησε 25 ολόκληρα χρόνια. Ενα ορφανό ήταν όταν το παρέδωσαν στη θετή οικογένεια από την Κόλαση. Εναν παιδεραστή παπά και μια σαδίστρια παπαδιά: αυτός βίαζε το τετράχρονο κοριτσάκι ενώ..

Απεβίωσε ο Αγγελος Αντωνίου

Έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ του Σαββάτου ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας και ιδρυτής της TRT και του Ράδιο ΒΕΡΑ Αγγελος Αντωνίου, σε ηλικία 70 ετών.
Το Δ.Σ της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Άγγελου Αντωνίου, για τον αδόκητο χαμό του.
Αρκετοί δημοσιογράφοι, μέλη της Ένωσης..

«Φάρμες των τρολ» α λα Ελληνικά

Όταν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεταλλάσσονται σε βιοτεχνίες παραγωγής παραπληροφόρησης και πολιτικής μισαλλοδοξίας... 

Γράφει ο Νίκος Τσαγκρής*

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018: «Οι Τουσκ και Γιούνκερ στρίμωξαν τον Ερντογάν στη Βάρνα» μας ενημέρωνε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ελλάδα∙ όμως όχι, «Οι Ευρωπαίοι απέτυχαν στη Βάρνα» έγραφε την ίδια ώρα η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Ποια ήταν η είδηση και ποιο το τρολ;
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να είναι απ’ τη μία η είδηση -δηλαδή η αλήθεια- κι απ’ την άλλη το... «τρολ» ή το «fake news». Θα μπορούσε, κάλλιστα, να πρόκειται για..

Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απολέσαι

                                                                                                 από το Ποντίκι
Οι δηλώσεις Ερντογάν και των φερέφωνών του γίνονται όλο και περισσότερο προκλητικές αλλά ταυτόχρονα και ακατανόητες. Η προκλητικότητα είναι πασιφανής: διεκδίκηση κυριαρχίας επί των Ιμίων, συνεχείς NAVTEX στην Κυπριακή ΑΟΖ, εξίσωση της περιπτώσεως αίτησης ασύλου των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών με αυτή της παράνομης εισόδου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ευθείες πολεμικές απειλές, συνέντευξη του Προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας (sic) με στρατιωτική περιβολή, κλπ.
Ούτε η παρούσα συγκυρία στην Μέση Ανατολή, ούτε και η μεσοπρόθεσμη διαμόρφωση ισορροπιών και συμμαχιών στην..

Πρόταση για εξαγορά (και επαναλειτουργία!) στο Βήμα 99.5

Ενας «Έλληνας του εξωτερικού» ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους του σταθμού, εκφράζοντας την πρόθεσή του να εξαγοράσει τις μετοχές της Άλτερ Έγκο στην «Βήμα FM A.E.».
Αυτός εγγυάται την επαναλειτουργία του σταθμού, τις θέσεις εργασίας και την εξόφληση των χρεών στο Δημόσιο τα Ταμεία και τους υπόλοιπους πιστωτές.
Σύμφωνα με την ΕΤΕΡ που κατέθεσε σχετικό υπόμνημα στο ΕΣΡ, ο επενδυτής θα προχωρούσε μέσα την εβδομάδα με την πρότασή του προς τον..

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Τι νούμερα έκανε ο Λαζόπουλος στον ΑΝΤ1

Kέρδισαν το τηλεοπτικό κοινό στη χθεσινή πρεμιέρα τους οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» τουΛάκη Λαζόπουλου, στο κανάλι του Ant1.
Το δυναμικό κοινό τον επιβράβευσε δίνοντας του την πρώτη θέση με διαφορά κάνοντας 20,9% αφήνοντας πίσω το «Στην υγειά μας ρε παιδιά» του Σπύρου Παπαδόπουλου που σημείωσε 9,3%.
Αναλυτικά η τηλεθέαση:..

Αστυνομικοί στη φρούρηση παρουσιαστών πρωινάδικων!

Σε ποιους παρουσιαστές πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών («που κάνουν χοροπηδηχτά») έχουν διατεθεί, στο παρελθόν ή σήμερα, αστυνομικοί για την ασφάλειά τους;
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και αν η αναφορά από επίσημα χείλη κυριολεκτεί, το πράγμα χρειάζεται διευκρινίσεις.
Το ανέφερε στην πρώτη εκπομπή της Λίνας Κλείτου (φωτογραφία) στον Real fm..

Η υποκρισία στην εξουσία

του Χριστόφορου Κάσδαγλη

Έπεσαν απ’ τα σύννεφα οι βουλευτές με την περίπτωση του υποψήφιου διοικητή του ΕΦΚΑ. Δεν θα ’πρεπε να εκπλήσσονται. Το πρόβλημα με την επιπόλαιη και πολιτικά ιδιοτελή κάλυψη των επιτελικών θέσεων του Δημοσίου είναι παλιό όσο το ελληνικό… Δημόσιο. Κι εδώ δεν μιλάμε για μαγαζάκι, αλλά για έναν υπεροργανισμό με μεγάλη επίδραση στην κοινωνία, που διαχειρίζεται σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ. Αποτελεί καίρια απόφαση το ποιος θα..