ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Toν ΠΑΟΚ ή το Epsilon; Μα φυσικά τον ΠΑΟΚ!

Χαμηλές ταχύτητες για το κανάλι επιλέγει ο Ιβάν Σαββίδης 
 
Πρώτα θα ολοκληρωθεί και τυπικά η τηλεοπτική σεζόν, δηλαδή θα τελειώσουν οι εκπομπές και μετά θα μετακομίσει ο τηλεοπτικός σταθμός «Εψιλον» στις νέες του εγκαταστάσεις. Χρονικά η μετακόμιση τοποθετείται προς τα τέλη Ιουνίου.
Την ίδια ώρα ο Άγγλος επικεφαλής του σχήματος Εντ Χολ(ή Χαλ), μαζί με την Αλκηστη Μαραγκουδάκη έχουν καταθέσει στην ιδιοκτησία το κόστος του νέου προγράμματος και περιμένουν το πράσινο φως. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες ενδέχεται να καθυστερήσει η υλοποίηση του, αφενός διότι..

Το κελί

Γράφει ο zοο-ρλός

Οταν συνάντησα πρώτη φορά τον «δάσκαλο» (έτσι τον έλεγαν οι παλιοί), είχα παρατηρήσει ότι έκοβε συνεχώς βόλτες μπρος-πισω, αριστερά-δεξιά με τα χερια στις τσεπες, αλλά δεν έδωσα σημασία.
Τις επόμενες φορές που συναντηθήκαμε παρατήρησα το ίδιο πράγμα: να βηματίζει πάνω κάτω στο γραφείο του, πάντα στην ίδια διαδρομή. Eπειδή ήμουν πολύ μικρός και δεν τον «φοβόμουν» όπως οι άλλοι συντάκτες που έτρεμαν τις σωστές αλλά.. αυστηρές παρατηρήσεις του, αποτόλμησα να τον ρωτήσω γιατί το κάνει αυτο:

Το μαύρο σκυλί

Γράφει ο Ανδρέας Πετρουλάκης

Ο Πόε ήταν καταθλιπτικός. Και ο Ρεμπώ. Και ο Καρυωτάκης. Νομίζει κάποιος ότι η κατάθλιψη τους εμπόδισε να γράψουν αριστουργηματικά Μεθυσμένα Καράβια; Και αν απαντήσει ότι είναι άλλο η μεγάλη ποίηση και άλλο η γραφειοκρατία ας δει πόσοι γνωστοί άνθρωποι του δημοσίου βίου με σημαντική παραγωγικότητα στον τομέα τους, που δεν είναι μόνο η Τέχνη και η διανόηση, έχουν ομολογήσει ότι έχουν συναντηθεί κάποτε με την κατάθλιψη.
Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για πάθηση που πολλοί την δημοσιοποιούν,..

Ιωάννινα: Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες

Το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, στις 20.00,  παρουσιάζει τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Χωρίς Μεσάζοντες».
Ο συνεταιρισμός οργανώνει διανομές προϊόντων σε δίκαιη τιμή για καταναλωτές και παραγωγούς, ενώ στοχεύει επίσης, στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα στην Ήπειρο, μέσα από ένα κοινωνικό δίκτυο που θα υποστηρίζει συνεργατικά σχήματα και μικρούς παραγωγούς. Ο συνεταιρισμός προέκυψε ύστερα από τοπικές απαγορεύσεις των πολύ πετυχημένων..

Νεφελούδης: Αμοραλισμός που σοκάρει από τον ΣΚΑΪ

Τα αντίσκηνα των απλήρωτων Εργαζομένων του Mega έξω από τη Motor Oil επισκέφτηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, επικεφαλής ομάδας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βορείου Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ανδρέας Νεφελούδης σχολίασε την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ που καλεί το ΕΣΡ να ρίξει «μαύρο» στο Mega, ως δείγμα «πολιτικού αμοραλισμού», αποκαλυπτικού της ιδεολογικής ταυτότητας του ΣΚΑΪ απέναντι σε εργαζόμενους..

Απεβίωσε ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, στα 93 του χρόνια, ο Χρήστος Πασαλάρης, ο «δάσκαλος» της δημοσιογραφίας, που πρόσφερε στην ενημέρωση για περισσότερα από 75 χρόνια, ως συντάκτης, διευθυντής εφημερίδων και περιοδικών και αρθρογράφος μέχρι την τελευταία ώρα
 Η κηδεία του Χρήστου Πασαλάρη θα γίνει την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Παναγίτσας του Παλαιού Φαλήρου και η ταφή του στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.
 Γεννημένος στις 14 Ιουλίου του 1925, ο Χρήστος Πασαλάρης σπούδασε Ιατρική και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Δημοσιογραφία στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του..

Μακελειό στις κυκλοφορίες του Σαββάτου

Συγκριτικοί πίνακες

Mακελειό γίνεται στον πίνακα με τις κυκλοφορίες των ημερήσιων εφημερίδων του Σαββάτου. Οι κυκλοφορίες των εφημερίδων την συγκεκριμένη ημέρα είναι ανεβασμένες (και λόγω προσφορών) ενώ ανάμεσα σε αυτά που προκαλεί έκπληξη (για τους περισσότερους δυσάρεστη) είναι η άνοδος της εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Η εφημερίδα του Στέφανου Χίου σχεδόν κάθε Σάββατο διπλασιάζει την κυκλοφορία της σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες και βρίσκεται μέσα στην πεντάδα!
Προβληματισμός επικρατεί για το ημερήσιο του ΕΘΝΟΥΣ που σημειώνει..

Η τελευταία μπλόφα

σκίτσο του Βαγγέλη Χερουβείμ από την Αυγή
Γράφει ο Σταμάτης Νικολόπουλος*

Ο Βασίλης δεν ήταν αυτό που λέμε «ανοιχτό βιβλίο». Γι’ αυτό όσοι ζήσαμε μαζί του, δουλέψαμε μαζί του και βρεθήκαμε σε διάφορες πολιτικές καταστάσεις μαζί του ξέρουμε μόνο ένα κομμάτι από την πολύπλοκη προσωπικότητά του. Αυτό όποιος το σεβόταν κέρδιζε την εκτίμησή του και μπορεί και τη φιλία του.
Μ' αυτόν τον σεβασμό στους κώδικές του τον γνώρισα και πορεύτηκα δίπλα του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ήρθε από την Ιταλία. Στην αρχή με εμπιστεύθηκε ως... οδηγό μοτοσικλέτας, ύστερα ως υποσχόμενο..

Ελληνοτουρκική σαλάτα

Ολίγες σκέψεις για την ένταση των τελευταίων ημερών

του Χρήστου Ξανθάκη

Καλή η Μακεδονική σαλάτα δεν λέω, αλλά σαν την Ελληνοτουρκική δεν έχει! Μιλάμε τώρα, δεν της λείπει τίποτε: Και συνθήκη της Λωζάνης έχει και υφαλοκρηπίδα και πρόσφυγες και αιχμαλώτους αξιωματικούς και θαλάσσια οικόπεδα και βραχονησίδες και γκρίζες ζώνες και στο βάθος… Γιώργο Τράγκα να μας προειδοποιεί με τον δικό του αμίμητο τρόπο:

Αντίο, Βασίλη

Τον Βασίλη τον γνώρισα από κοντά πριν από 14 χρόνια, όταν ο ΔΟΛ αποφάσισε να κλείσει νύχτα τον ιστορικό «Οικονομικό Ταχυδρόμο», όπου δούλευα, και να μας απολύσει ομαδικά: κάναμε, θυμάμαι, συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο, για να τη σπάσουμε στα αφεντικά που είχαν μαζευτεί για κάποια εκδήλωση μέσα, και εκείνος, αν και πρωτοκλασάτο στέλεχος, ήρθε απέξω, να διαδηλώσει μαζί μας... Αργότερα, όταν πρωτόπιασα δουλειά στο καθημερινό «Βήμα», ήρθαμε ακόμα πιο κοντά:..

Στο Εφετείο για το άρθρο 99 ο Ελεύθερος Τύπος

Στην υποβολή Έφεσης κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που είχε απορρίψει την αίτηση συμφωνίας εξυγίανσης προχώρησε η ΗΜΕΠΕΤ Α.Ε. που εκδίδει τον Ελεύθερο Τύπο. Η αίτηση αναμένεται να εκδικαστεί στις 7 Ιουνίου του 2018.
Το Πρωτοδικείο είχε απορρίψει την αίτηση κρίνοντας ότι από τις αποδείξεις που προσκομίστηκαν δεν πιθανολογήθηκε ότι η εταιρία θα καταστεί βιώσιμη. Επίσης είχε απορρίψει την αίτηση μεταξύ άλλων  γιατί δεν υπήρχε λεπτομερής καταγραφή της ταυτότητας των πιστωτών ούτε είχε κοινοποιηθεί..

Περισσότερα κέρδη και πλούτη για τον κύριο Αλαφούζο

Mega: ένα προμελετημένο έγκλημα

Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ):
Εδώ και δύο χρόνια συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος των 420 εργαζομένων του MEGA και των οικογενειών τους. Αποκορύφωση αυτού του εγκλήματος είναι η επιστολή του Τ/Σ ΣΚΑΙ προς το ΕΣΡ που ζητά την διακοπή της λειτουργίας του. Ζητά δηλαδή να δοθεί η χαριστική βολή στο κανάλι αλλά και στους 420 εργαζόμενους με το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΥΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ πως το MEGA δεν τους πληρώνει. Με άλλα λόγια θέλει τους εκατοντάδες εργαζόμενους επίσημα άνεργους επειδή..

Hσυχία, κοιμούνται...

Η απύθμενη υποκρισία μεγαλοδημοσιογράφων και ΜΜΕ. Και όχι μόνο η υποκρισία, αλλά και η δειλία, η υστεροβουλία και ο φανατισμός τους. Ακόμα θυμάμαι έως τώρα τις φωνές τους για το...
Mega Channel, τις κραυγές τους για τη χούντα που έρχεται (ήρθε).
Θα το κλείσει η κυβέρνηση, θέλει να το κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Σοβιετία, ο Παππάς σκοπεύει να ελέγξει τα ΜΜΕ και άλλα πολλά τέτοια. Να και οι γάτες Ιμαλαΐων, να και τα πύρινα ρεπορτάζ. Μεγαλοδημοσιογράφοι και ΜΜΕ, εφημερίδες και κανάλια, στα κάγκελα.
Τώρα είναι όλοι τους εξαφανισμένοι. Τσιμουδιά ο Πρετεντέρης, λέξη ο Παπαχρήστος, χαμένα..

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Εθνικά Θέματα – Εξωτερική Πολιτική και Τύπος

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνουν συζήτηση- workshop με θέμα: «Εθνικά Θέματα – Εξωτερική Πολιτική και Τύπος».
Η συζήτηση- workshop θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, στην ΕΣΗΕΑ (αίθουσα 1ου ορόφου), Ακαδημίας 20. Ώρα έναρξης 11.00 π.μ. Συμμετέχουν με ομιλίες, παρεμβάσεις και σχόλια, έγκριτοι δημοσιογράφοι του διπλωματικού ρεπορτάζ.
Εισαγωγικές ομιλίες: Γιάννης Καρτάλης, Κύρα Αδάμ, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Κώστας..

Νεοναζιστικά δεκαοχτάρια

Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας

Ω​​στε λοιπόν υπάρχει και στην Ελλάδα ακροδεξιά βία. Δεν είναι αποκλειστικό γνώρισμα της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ. Εχουμε και στα μέρη μας νεοφασίστες και παλαιοφασίστες, νεοναζιστές και παλαιοναζιστές, που δέρνουν και μαχαιρώνουν μετανάστες και Τσιγγάνους· εισβάλλουν σε στέκια και τα κάνουν γυαλιά-καρφιά· πετάνε μολότοφ σε «Φαβέλες» και «Λιμπερτάτιες», αδιαφορώντας για το αν υπάρχουν άνθρωποι μέσα· εκπαιδεύονται στα όπλα ..

Ο φίλος, ο αδελφός, ο σύντροφος

 Γράφει ο Νίκος Μανιός*

Ένας ακόμη φίλος, αδελφός, σύντροφος, ο Βασίλης Μουλόπουλος, έφυγε από τη ζωή. Έφυγε με το κεφάλι ψηλά, αφήνοντας πίσω του ένα λαμπρό παράδειγμα σεμνού αγωνιστή.
Ενταγμένος από τα νεανικά του χρόνια στην Αριστερά, στα χρόνια της χούντας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη Δημοκρατία. Όλα τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τη δικαίωση αυτού του αγώνα δεν άφησε ούτε μία στιγμή να καταλάβει κάποιος ότι ζητούσε οποιαδήποτε..

Σενάρια για μετακίνηση Σρόιτερ - Παπαδρόσου στον ΑΝΤ1

Μπορεί να μην το ξέρουν οι ίδιοι, τα ονόματα τους όμως συζητιούνται ευρέως, τόσο εντός του καναλιού όσο και σε διάφορα πηγαδάκια μιντιακά στο γνωστό τρίγωνο του κέντρου της Αθήνας. Κάπως έτσι άλλωστε έφθασε και στα αφτιά μας. Ο λόγος για τον Αντώνη Σρόιτερ και τον Βασίλη Παπαδρόσο του ALPHA.
Τα ονόματα λοιπόν του παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και του διευθυντή ειδήσεων (σημ: ο Βασίλης Παπαδρόσος από πέρυσι τον Απρίλιο είναι πρόεδρος του ALPHA) λέγεται ότι συζητούνται έντονα στον ΑΝΤ1 και υπάρχει εισήγηση να τους προταθεί να..

Νέα πτώση για τα κυριακάτικα - Το Βήμα ξανά στην κορυφή

Συγκριτικοί πίνακες

Νέα πτώση σημείωσαν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου οι εφημερίδες πούλησαν 16.060 φύλλα λιγότερα από την προηγούμενη εβδομάδα και η κυκλοφορία τους συνολικά και πανελλαδικά ανήλθε στα 254.750 φύλλα (πριν δύο εβδομάδες πούλησαν 291.450 φύλλα).
Πρώτο εξακολουθεί να είναι το ΒΗΜΑ (με την σκληρόδετη Ιστορία της Φιλοσοφίας) παρά το ότι έχασε περί τα 5.000 φύλλα..

Η Γκολεμά πληρώνει το ξέσπασμα κατά του Ν. Μαστοράκη

Ακριβά καλείται να πληρώσει η δημοσιογράφος Ντέπυ Γκολεμά το ξέσπασμά της στα social media ενάντια στον Νίκο Μαστοράκη ο οποίος δικαιώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για προσβολή της προσωπικότητάς του.
Η Ντέπυ Γκολεμά τον Αύγουστο του 2014 με μια ανάρτηση της στο facebook είχε σχολιάσει με καυστικό τρόπο τον Νίκο Μαστοράκη σχετικά με όσα έγραψε για τη Χαρούλα Αλεξίου.
Συγκεκριμένα, η γνωστή τηλεκριτικός είχε γράψει:  «Πιο ευγενικά δεν μπορώ να στο πω! Να πας να..

Σε απολογία για το δάνειο στον «Ελεύθερο Τύπο»


Ένας, ένας οι τραπεζίτες θα περάσουν το κατώφλι των εισαγγελέων. Για να απολογηθούν για τα δάνεια και τα θαλασσοδάνεια τους στα media. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει. Το δάνειο στην Eurobank της συγκεκριμένης εφημερίδας κυμαίνεται στα 700 χιλιάδες ευρώ. Βεβαίως, ο εισαγγελέας δεν εξετάζει μόνο το ύψος του δανείου ή το πόσο γρήγορα εξυπηρετείται το τελευταίο διάστημα. Ελέγχει όλες τις... ενοχλητικές για τους τραπεζίτες παραμέτρους. Για να δούμε πόσα δάνεια θα..

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

«Φίλτρα» ο… θησαυρός για τα λεωφορεία

της Μαρίας Μόσχου

Άδειες από βασικά ανταλλακτικά παραμένουν οι αποθήκες της ΟΣΥ ενώ πάνω από το 50% του στόλου βρίσκεται παροπλισμένα στα αμαξοστάσια.
Αν και οι εργαζόμενοι περίμεναν με ανυπομονησία τα περίφημα ανταλλακτικά από την πρόσφατη συμφωνία της διοίκησης με την εταιρεία από την οποία παρέλαβε λεωφορεία -που η οριστική τους παραλαβή εκκρεμούσε από το 2004- ωστόσο η πρώτη «παρτίδα» φαίνεται να μην ήταν ανάλογη των προσδοκιών..

Η Λώρη Κέζα έρχεται από το Μόντρεαλ με νέο μυθιστόρημα

Μετά τις «10 μέρες με την τρελογιαγιά» η Λώρη Κέζα επανέρχεται. Αυτή τη φορά ήρωας του νέου παιδικού μυθιστορήματός της συγγραφέως είναι ένα αγόρι που γίνεται άθελά του αρχηγός της Μαφίας στη Σικελία.
Η αφήγηση ξεκινά στην παραλία της Κολυμπήθρας στην Τήνο. Η περιπέτεια εκτυλίσσεται σε έπαυλη στο Παλέρμο, στις εξοχές της Σικελίας, στα σκοτεινά σοκάκια της παρανομίας. Το αγόρι στέκεται μπροστά στους μαφιόζους όπως ο Δαβίδ μπροστά στο Γολιάθ, αλλά δεν είναι το μόνο που έχει να αντιμετωπίσει. Υπάρχει το..

Βασίλης Μουλόπουλος: ένας σπουδαίος της ενημέρωσης

Του Γ. Λακόπουλου

Ο Βασίλης Μουλόπουλος ήταν ένας γενναίος άνδρας. Με τη έννοια ότι έπαιρνε ρίσκα, όταν άλλοι δίπλα του προσπαθούσαν καλύψουν τις πλάτες τους. Το έκανε από τα νιάτα του και στον αντιδικτατορικό αγώνα, το έκανε στη δουλειά, στη ζωή του, αλλά και με δραστηριότητα στην επίσημη πολιτική αργότερα.
Ευθύβολος, αριστερός, σαρκαστικός συχνά, καταρτισμένος, μιλούσε λίγο, αλλά όταν έπαιρνε το λόγο τον πρόσεχαν όλοι. Μιλούσε στέρεα με συνάφεια -χωρίς υπερβολή: επαναστατική -και χωρίς..

Γράμμα στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη...

...από γυναίκα απλήρωτου εργαζόμενου στο Mega

Το σάιτ viewtag και ο Γιάννης Καφάτος δημοσιοποιούν γράμμα γυναίκας απλήρωτου εργαζόμενου στο Mega, προς τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Το όνομα της υπογράφουσας είναι στη διάθεσή του σάιτ αλλά δεν δημοσιοποιείται ούτε γιατί ντρέπεται, ούτε γιατί κρύβεται. Δεν δημοσιοποιείται απλώς για να μην στοχοποιηθεί η οικογένεια. Αναλυτικά η επιστολή:
"Αξιότιμη κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη..

Να κλείσει το MEGA ζητά ο ΣΚΑΪ από το ΕΣΡ

Όμορφος κόσμος καναλαρχών, αγγελικά πλασμένος...
Με τρισέλιδη επιστολή του στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο ΣΚΑΪ ζητάει να σταματήσει η λειτουργία του MEGA.
Τη χαρακτηρίζει παράνομη, τονίζοντας ότι δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ «“κανιβαλίζει” τη διαφημιστική αγορά» καθώς λειτουργεί χωρίς να τηρεί ελάχιστες υποχρεώσεις «πουλάει διαφημιστικό χρόνο σε τιμές που δεν ενσωματώνουν κανένα λειτουργικό κόστος και καμία επένδυση, μειώνοντας το έσοδο των..

Ο Ν. Στραβελάκης και οι «ευφάνταστοι σεναριογράφοι»

Επιστολή έστειλε ο δημοσιογράφος Νίκος Στραβελάκης σχετικά με τα όσα εγράφησαν για το τέλος της συνεργασίας του με την Real Group του Νίκου Χατζηνικολάου και την αποχώρησή του από το ραδιόφωνο του ομίλου.
Την παραθέτουμε:
"Προς ευφάνταστους σεναριογράφους που... διψούν για δημοσιογραφικό αίμα, αγνοώντας ότι, όταν ανοίξει ο λάκκος, κινδυνεύουν και οι ίδιοι να πέσουν μέσα:..

Εξαιρετικά ειλικρινής η σχέση μου με τον Αλαφούζο

Τι έγραψε στο twitter o δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου δεν είναι οι καλύτερες και υπάρχει κόντρα μεταξύ τους. Μάλιστα χθες βράδυ  ο Γιάννης Αλαφούζος κάλεσε στο γραφείο του τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και... μαλλιοτραβήχτηκαν -παρότι καραφλοί και οι δύο. Κι αυτό διότι η πλευρά Αλαφούζου κατηγορεί τον δημοσιογράφο για «παιχνίδια με κορυφαίο τραπεζίτη» -αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η πλευρά Αλαφούζου.
Τα παραπάνω έγραφαν χθες οι zoornalistas (ΕΔΩ) και ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ απάντησε..

Αύριο στο Χαλάνδρι η κηδεία του Βασίλη Μουλόπουλου

Τι γράφουν οι συνάδελφοί του στα social media (UPD)

Aύριο Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 4 μ.μ. στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Η είδηση του θανάτου του γέμισε θλιψη τον δημοσιογραφικό κόσμο. Πολλοι συνάδελφοί του εγραψαν στα σόσιαλ μιντια για την απώλεια του Β. Μουλόπουλου. Σταχυολογούμε:..

Νεοναζισμός: μία μήτρα με πολλές παραφυάδες

του Βαγγέλη Δεληπέτρου*

Όταν τάγματα εφόδου πέρυσι στο Μενίδι οργάνωναν πογκρόμ εναντίον Ρομά πολλοί νόμιζαν ότι δεν τρέχει και τίποτε. Παρ' ότι οι νεοφασίστες δεν έκρυβαν ούτε τη δράση ούτε τις απόψεις τους. Όπως δήλωναν τότε από τις ιστοσελίδες τους “οι ΑΜΕ/C18 είναι οι μόνοι που είναι δίπλα στους κατοίκους εξάλλου δεν χρειαζόμαστε και άλλους [τα] καταφέρνουμε μια χαρά”.
Με άλλα λόγια, οι ΑΜΕ (Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές) και οι C18 (Combat18) από τότε..

Επάγγελμα δημοσιογράφος*

Το βραβείο Πούλιτζερ (το σημαντικότερο βραβείο δημοσιογραφίας των ΗΠΑ που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια) για την καλύτερη «δημόσια έρευνα», δηλαδή για δημοσιογραφία κοινωνικά χρήσιμη, δόθηκε φέτος στην «Post and Courier», εφημερίδα του Τσάρλεστον, μιας μικρής πόλης (για τα μέτρα των ΗΠΑ) της Νότιας Καρολίνας.
Το βραβείο δόθηκε για μια μεγάλη έρευνα που η εφημερίδα δημοσίευσε σε συνέχειες με θέμα τη βία κατά των γυναικών.
Η έρευνα, χρησιμοποιώντας εκατοντάδες συνεντεύξεις, αναλύσεις, μαρτυρίες και γραφήματα, αποκάλυψε ότι η Πολιτεία της Νότιας Καρολίνας είναι εκείνη με τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών - θύματα βίας, αναγκάζοντας τους κυβερνητικούς οργανισμούς να πάρουν μέτρα..

Εξω από το Μαξίμου οι απλήρωτοι του Mega

Tι τους είπε ο Δ. Τζανακόπουλος

«Δώστε λύση στην απληρωσιά μας / Εργαζόμενοι Mega». Αυτό έγραφε το πανό των απλήρωτων εργαζόμενων του καναλιού που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γιάννης Καφάτος (εκ των εργαζόμενων του Mega) αναρτώντας την φωτογραφία έγραψε σχετικά στο fb:
Δεν μπορεί οι εργοδότες να ευημερούν, να συντρώγουν με την εξουσία και οι εργαζόμενοι να ..

«Γαλάζιο» άνοιγμα σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

Φαντάζει περίεργο, αλλά δεν είναι. Η ΝΔ αποφάσισε να κάνει ένα άνοιγμα στην δημόσια τηλεόραση και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Μαθαίνω ότι οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και Κωνσταντίνος Ζούλας θα συναντηθούν θεσμικά με την ηγεσία της ΕΡΤ.
Ηδη, το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κ. Ζούλας..

Μειώσεις μισθών και απειλές για απολύσεις στην Αυγή

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την πρόταση για νέα οριζόντια μείωση της τάξεως του 15% στους μισθούς

Nέα κρίση στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη φορά στην εφημερίδα Αυγή οι εργαζόμενοι της οποίας απορρίπτουν την πρόταση του ΔΣ για νέα οριζόντια μείωση της τάξεως του 15% στους μισθούς και την απειλή απολύσεων, που τη συνοδεύει. Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι της Αυγής έχουν υποστεί ήδη το 2014 μείωση κατά 15% του μισθού τους ενώ τα οφειλόμενα από περασμένα έτη αγγίζουν σε πολλούς τους 10 και πλέον μισθούς..

O συντάκτης της Lotta Continua

Ο Βασίλης Μουλόπουλος δημοσιογραφία δεν έμαθε στο Βήμα, κι ας ήταν από τους ανθρώπους που όρισαν την πορεία αυτής της εφημερίδας, αλλά στη Lotta Continua της οποίας υπήρξε συντάκτης στη δεκαετία του 1970 στην Ιταλία.
Και πολιτική δεν πρωτοέμαθε στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά πολλά χρόνια πριν στο "Κϊνημα 20 Οκτώβρη", στον αντιδικτατορικό αγώνα, στον μακρύ Ιταλικό Μάη..

Στήριξη

Τις έχουν απλώσει σε δύο μεγάλα τραπέζια αμέσως μετά τα μηχανήματα ελέγχου της κεντρικής εισόδου.
Σε μια γωνιά υπάρχει και ένα διαφανές..

Πέθανε ο Βασίλης Μουλόπουλος

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.
Είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012, ήταν πρόεδρος του δ.σ. της Αυγής και πρόεδρος του δ.σ. Left Media στο Κόκκινο.
Ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα, ενώ είχε διετελέσει..

Όταν ο ΔΟΛ είχε αρχές

Ο άλλοτε αρχοντικός ΔΟΛ στα τελευταία χρόνια της ζωής του πριν από την πώλησή του, βίωσε την παρακμή σε πολύ σκληρή μορφή. Αλλεπάλληλες απολύσεις, καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, χρέη σε τράπεζες και σε ιδιώτες, απεργίες, εντάσεις, καταρράκωση του κύρους του, βίαιη μετάλλαξη στην πολιτική του θέση και φύση. Κάποτε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ήταν τα καλύτερο «μαγαζί» στον Τύπο. Η εργασία του κάθε δημοσιογράφου, τεχνικού ή διοικητικού στο Συγκρότημα  σήμαινε επαγγελματική καταξίωση και οικονομική ασφάλεια. Ο ΔΟΛ είχε τη δύναμη να επιβάλει την αποκλειστική συνεργασία μαζί τους γιατί..

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Παίρνει ομήρους σε όλα τα μέτωπα» και αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα ελληνοτουρκικά με ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του Ερντογάν κυκλοφορεί από το πρωί της Πέμπτης η εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ» όπου μπορείτε επίσης να διαβάσετε:
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Η τουρκική προκλητικότητα αναβαθμίζεται κι εμείς αναζητούμε νέο τρόπο..

Τέλος η έντυπη έκδοση για το εμβληματικό ΝΜΕ

Μετά από 66 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα περίπτερα το εμβληματικό New Musical Express που έγινε γνωστό με τα αρχικά του ως ΝΜΕ εγκαταλείπει την έντυπη έκδοση και θα είναι διαθέσιμη μόνο η ηλεκτρονική έκδοσή του.
Η εκδότρια εταιρεία η Time Inc UK πήρε αυτή την απόφαση λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και στο γεγονός ότι η έντυπη έκδοση δεν μπορούσε να επιβιώσει στην σκληρή διαφημιστική αγορά. Αντίθετα δηλώνει ότι θα..

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΑΠΕ: ο Μιχ. Ψύλος απέλυσε τον υπεύθυνο της γκάφας

«Έρποντας και γλύφοντας σαν εκκρεμές, δίνοντας γη και ύδωρ, ανεβαίνεις ψηλά όπως η μαϊμού και μένεις μετά με την μπανάνα..».
Αυτός ήταν ο τίτλος σε ανάρτηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου σε θέμα που αφορούσε τις κρίσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η φράση που προφανώς οφείλεται σε μπέρδεμα και παραπέμπει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποιήθηκε..

Καλύπτουν χωρίς κάλυψη

Στο πιο επικίνδυνο επάγγελμα του κόσμου, αυτό του πολεμικού ανταποκριτή, είναι αφιερωμένο το νέο τεύχος (αρ. 16, χειμώνας 2018) του περιοδικού Δημοσιογραφία. Στο πολυσέλιδο αφιέρωμα ο αναγνώστης αποκτά πληροφορίες από την πρώτη γραμμή του μετώπου σε:
•    Παλαιστίνη, όπου ο ισραηλινός στρατός κατοχής αντιμετωπίζει τους Παλαιστίνιους δημοσιογράφους ως εχθρούς.
•    Ιράκ, όπου η λογοκρισία ζει και βασιλεύει, επιβάλλοντας ποια θέματα αναδεικνύονται και..

Ιατρικά ραντεβού

Tα ραντεβού δεν τα ακυρώνουν εγκαίρως μόνον οι ασθενείς, αν τους παρουσιαστεί κάποιο κώλυμα, αλλά θα έπρεπε να το κάνουν και οι γιατροί.
Δημοσιογράφος ήταν στην καθορισμένη -προ δεκαημέρου- ώρα στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ (Ταμείο των δημοσιογράφων) για τοποθέτηση Holter, όμως ο καρδιολόγος δεν είχε διαθέσιμο μηχάνημα (!) και..

Τα ΝΕΑ έκαναν πρωτοσέλιδο αυτό που άκουσαν σε ένα ταξί!

Μοιάζει απίστευτο αλλά οι σημερινοί τίτλοι των ΝΕΩΝ, είτε στο πρωτοσέλιδο είτε στις μέσα σελίδες, προέκυψαν κυριολεκτικά απ΄ όσα του είπαν του συντάκτη, σε ένα καφενείο και σε ένα ταξί! Δεν φταίει φυσικά ο συντάκτης (Δημήτρης Μανιάτης) το οδοιπορικό του οποίου ήταν μια χαρά. 
«Έπεσαν σε ενέδρα από τους Τούρκους» ο τίτλος και, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, είναι κάτι που ειπώθηκε σε ένα καφέ-εστιατόριο της περιοχής! Οι ντόπιοι κοιτούν προς τον ποταμό και βοούν οι Καστανιές, «έπεσαν σε ενέδρα» από τους Τούρκους. Δεν διευκρινίζεται μόνο αν το έλεγαν παίζοντας και πρέφα ταυτόχρονα..

«Εκδικητικές μη πληρωμές εργαζομένων στο Mega»

Συνεχίζουν την αυθαιρεσία οι μέτοχοι του Mega

Μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων, τις ανακοινώσεις ενώσεων και τις πιεστικές ερωτήσεις μελών του ΕΣΡ για τις επιλεκτικές πληρωμές δύο μισθών (από τους 18 που οφείλονται) σε μερίδα εργαζομένων την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα οι μέτοχοι του Mega κατέβαλαν σε μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων αυτούς τους δύο (από τους 18) μισθούς που οφείλουν.
Και πάλι όμως εξαίρεσαν περίπου 40 εργαζομένους από την καταβολή των οφειλομένων..

Εκτός Real FM ο Νίκος Στραβελάκης

Εληξε σήμερα η συνεργασία του δημοσιογράφου Νίκου Στραβελάκη με τον Real FM, τον ραδιοσταθμό των Χατζηνικολάου - Κουρή.
Υπήρχαν σύννεφα στις μεταξύ τους σχέσεις το τελευταίο διάστημα, γκρίνιες και κόντρες, εντάσεις πολλές και όπως φαίνεται η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Μέχρι και τον διευθυντή του σταθμού Δημήτρη Μιχαλέλη έβγαλε από τα ρούχα του, έναν ήπιο και ήρεμο άνθρωπο.
Τις τελευταίες ημέρες ο Στραβελάκης απουσίαζε ενίοτε από το μαγκαζίνο, ούτε την περασμένη..

Πόλεμος Αλαφούζου- Παπαδημητρίου στο Φάληρο

Αγριο «μαλλιοτράβηγμα» στο γραφείο του αφεντικού

Πολλά ερωτηματικά είχε προκαλέσει στον ΣΚΑΙ μία απόλυση που συνδέεται ευθέως με ένα από τα βαριά ονόματα του συγκροτήματος του Φαλήρου. Οπως είχε γράψει πρώτο το μπλογκ zoornalistas (EΔΩ), από τον όμιλο Αλαφούζου απολύθηκε την περασμένη Πέμπτη η Αλεξία Κονάχου, σύζυγος του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου, διευθύντρια συντάξεως του skai.gr. Η απομάκρυνσή της εξέπληξε πολλούς στο Φάληρο καθώς ήταν αξιόλογο στέλεχος και είχε στηρίξει πολλαπλά..

«Ζημιογόνα τα Μέσα Ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη»

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου βρέθηκε κοντά στους απλήρωτους συναδέλφους του, του τηλεοπτικού σταθμού Mega που έχουν στήσει αντίσκηνα στην Κηφισίαςέξω από τα γραφεία της Motor Oil, του μεγαλομετόχου του καναλιού Γιάννη Βαρδινογιάννη, στην Κηφισίας και διαμαρτύρονται απαιτώντας τα νόμιμα...
Το σάιτ του Ιγνατίου  έγραψε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την ξαφνική εμφάνιση Μαρινάκη, υπό τον τίτλο «Που χάθηκαν τα πλούσια αφεντικά του..

Το ροκ της μητέρας γης

Tα "Εναλλακτικά art-o-ποιήματα”, η εκπομπή της ΕΡΤ3 για τον πολιτισμό, φέρνει στο προσκήνιο την εναλλακτική δημιουργία έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα σε όλες τις μορφές της τέχνης, επιχειρώντας να ανιχνεύσει πως η έννοια του “εναλλακτικού” μετασχηματίζεται στις μέρες μας σε δημιουργικούς πυρήνες υψηλής αισθητικής και κοινωνικής δράσης.
Η εκπομπή “αλιεύει” νέους καλλιτέχνες και ανατρεπτικές ιδέες, πειραματικά σχήματα και ομάδες πολιτιστικής κρούσης, κολεκτίβες και ..

Αιφνιδιαστική απώλεια

Έφυγε χθες ξαφνικά ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Μάνος Σωτηριάδης. Υπήρξε γραμματέας της νεολαιίστικης οργάνωσης «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος» (1976-1978) και στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, με ενεργό δράση στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Δραστηριοποιήθηκε ξανά στην πολιτική την περίοδο συγκρότησης της ΔΗΜΑΡ.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στο 2ο Νεκροταφείο, Λ. Ηρακλείου, στη 1 μ.μ.
Με ένα μικρό σημείωμα τον αποχαιρέτησε ο Τέλης Σαμαντάς: «Ολο και λιγότεροι. Χωρίς τον Μάνο Σωτηριάδη αυτή..

Ωδή στο Βουντού

                                                                          σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη
Γράφει ο Μιχαήλ Κονιόρδος*
 
Βουντού-βουντού-βουντού και μια καρφίτσα μαύρη
Από τα Σκόπια πέταξαν ρολό και λιποθύμησαν οι γαύροι

Σε μια χώρα όπου το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν θα ήταν ο αυτοσκοπός πολλών προέδρων (και) ποδοσφαιρικών ομάδων, σε μια χώρα που θα άφηνες χωρίς τύψεις να πάει το παιδί σου ή να πας μαζί του στο γήπεδο, σε μια χώρα όπου τα φίλαθλα (;) πλήθη δεν κάνουν ακατάσχετο λεκτικό σεξ με τα αντίπαλα φίλαθλα (;) πλήθη, σε μια χώρα όπου η..