ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ανακατατάξεις και καθυστέρηση πληρωμών στου Μαρινάκη

- Μπαράζ εξελίξεων στην Alter Ego
 - Συγκρίνεται ο Μαρινάκης με τον Ψυχάρη;

Συνεχείς είναι οι διεργασίες στην Alter Ego. Τελευταία εξέλιξη η διακοπή της συνεργασίας με τον Αιμίλιο Περδικάρη και η ανάληψη του κυβερνητικού ρεπορτάζ στα ΝΕΑ από τον Αρη Ραβανό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Hταν γνωστό ότι μόλις περνούσε το πρώτο διάστημα της τραυματικής από πολλές απόψεις μετάβασης από την πτωχευμένη εταιρεία του Σταύρου Ψυχάρη στη νέα εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη θα υπήρχαν αλλαγές. Ομως είχε διαφανεί ότι αυτό θα..

Αθλιότητα

Αυτοί που πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι ηλίθιοι. Ή είναι προβοκάτορες. Ή έχουν εμποτιστεί με την ίδια «λογική» εκείνων των φασιστών που υποτίθεται ότι αντιμάχονται.
Είναι άλλο πράγμα η διαφωνία, η κριτική, ακόμα – ακόμα η (πολιτική) πολεμική για τη θέση του Θεοδωράκη για το «Σκοπιανό» – διατυπωμένη με επιχειρήματα..

Τέλος ο Β. Κουφόπουλος από τον Real Fm

Την αποχώρησή του για προσωπικούς λόγους από τον ραδιοσταθμό Real Fm ανακοίνωσε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουφόπουλος, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook όπου έγραψε: «Σήμερα δεν θα ακούσετε την εκπομπή “Στιγμιότυπα” στο Real FM. Αποχώρησα από το σταθμό για προσωπικούς λόγους. Ήταν μια ωραία συνεργασία, βασισμένη στην αρχή της ελευθερίας. Κανείς από τον Αύγουστο..

«Βόμβα» Novartis καίει πρώην υπουργούς και εκδότες

Mε το NOVARTIS – GATE, ένα θέμα που εν πολλοίς είχε προαναγγελθεί, κυκλοφορεί η εφημερίδα Documento, ενω και η «Δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδό της του Σαββάτου κάνει λόγο για πολιτικό σεισμό που θα προκαλέσουν οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis.
 Στο πρωτοσέλιδό του το Documento έχει τίτλο NOVARTIS – GATE: Βαλίτσες με μίζες σε 5 πρώην υπουργούς και συμπληρώνει:
Συγκλονιστικές καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα. Με ποιους τρόπους εξυπηρετούσαν τα ταμεία της φαρμακευτικής πολυεθνικής. Δικογραφία στη Βουλή με φόντο Ειδικό Δικαστήριο.
Τώρα σχετικά με το ποιοι είναι οι πέντε..

O Μέγας Αλέξανδρος είναι πολυεθνικός

Γράφει ο Περικλής Κοροβέσης

Αύριο στις 2 η ώρα στην πλατεία Συντάγματος θα δούμε ένα μεγαλειώδες χολιγουντιανό θέαμα. Παίχτηκε δύο φορές στη Θεσσαλονίκη και η ζηλιάρα η Αθήνα δεν μπορούσε να μείνει πίσω. Θα επαναλάβει το ίδιο θέαμα που είδαμε το 1992 ανανεωμένο, αυτή τη φορά και με αριστερούς πρωταγωνιστές με ανοιχτές απόψεις, που κατάλαβαν πως η εθνικοφροσύνη δεν πρέπει να αφήνεται να την εκμεταλλεύεται η Ακροδεξιά..

Κρακ ηκούσθη στον αέρα!

Ηταν η στιγμή που το επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προς τιμήν του ισραηλινού προέδρου Ρεουβέν Ριβλίν (φωτογραφία) βρισκόταν στη μέση του. Δηλαδή είχε σερβιριστεί το πρώτο πιάτο (ντολμαδάκια) και σερβιριζόταν το κυρίως, ένα λαχταριστό λαβράκι. Και ξαφνικά ακούστηκε ένα...

Κρίση στη «Νέα Σελίδα» - Παραιτήθηκαν οι διευθυντές

Παναγιώτου, Λιβάνης, Μαχαίρας στην πρεμιέρα της Νέας Σελίδας...
Kρίση ξέσπασε στην εφημερίδα Νέα Σελίδα του εκδότη Ηλία Λιβάνη μετά τις απολύσεις εργαζομένων που έγιναν ερήμην της διευθυντικής ομάδας (δείτε ΕΔΩ). Στη Νέα Σελίδα απολύθηκαν τουλάχιστον 12 εργαζόμενοι με την αιτιολογία του εκδότη ότι έχουν δεύτερη δουλειά, και επειδή η εφημερίδα «δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις προσφορές των υπόλοιπων». Μετά τις περικοπές προσωπικού..

Δεν ζητάμε άλλα «κουλουράκια» και «συμπάθεια» από την Οικογένεια Βαρδινογιάννη...

...θέλουμε αυτά που δικαιούμαστε, λένε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA

Oι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του Γιάννη Βαρδινογιάννη, στη Motor Oil, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Η συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του μεγαλομετόχου του καναλιού ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες με τους εργαζόμενους να αποφασίζουν να μη φύγουν και να στήσουν αντίσκηνα στην Κηφισίας.
Οι 420 εργαζόμενοι του Mega παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες αφού οι μέτοχοι..

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Π. Λάμψιας για ΔΟΛ και Ψυχάρη: Θα τα γράψω όλα σε βιβλίο

Στον ΔΟΛ και στον Σταύρο Ψυχάρη χρωστάω σχεδόν τα πάντα. Πέρασα εκεί συνολικά πάνω από 22 χρόνια και δεν σβήνουν.
Τα τελευταία δύο χρόνια που γύρισα από καθήκον και χρέος οφειλόμενο ήταν δύσκολα και ενίοτε δραματικά. Θα τα γράψω κάποια στιγμή σε ένα βιβλίο.
Είμαι όμως πολύ υπερήφανος για τον αγώνα που δώσαμε με τόσους συναδέλφους και κρατήσαμε τις εφημερίδες ανοικτές κόντρα στις επιθυμίες της εξουσίας και άλλων πολλών.
Αυτή η περίοδος πέρασε και τα μέσα.

Δύο οι απειλητικές επιστολές σε Κοτζιά

Έστειλαν σε τέσσερις ακόμη υπουργούς και βουλευτές κι ο Πορτοσάλτε ειρωνέυεται

Συναγερμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ελληνική Αστυνομία καθώς διαπιστώθηκε πως έχει σταλεί και δεύτερη απειλητική επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, καθώς επίσης και σε ακόμη τέσσερις υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια είναι δακτυλογραφημένη ενώ η άλλη χειρόγραφη. Και οι δύο είναι ανυπόγραφες, ενώ δεν είχε ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για διαφορετικούς αποστολείς.
Ολες οι επιστολές έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά..

Ο Μητσοτάκης στην οδό της απωλείας

Ανατινάζει τη ΝΔ, τη χώρα και τον εαυτό του

Του Γ. Λακόπουλου*

Σχεδόν όλοι οι συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα φεύγουν με μια απορία: «τα πιστεύει αυτά που λέει;». Αυτά που λέει τα αποκαλεί «σχέδιο» και περιγράφονται ως εξής: Εγκατέλειψε την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία στο θέμα των Σκοπίων και πριμοδοτεί τα συλλαλητήρια, γιατί πιστεύει ότι «είναι σημαντικές αντικυβερνητικές εκδηλώσεις, θα τον βοηθήσουν να..

Τα στοιχήματα (για τα νούμερα) του συλλαλητηρίου

Πόσο κόσμο θα πιάσει άραγε η συγκέντρωση του Συντάγματος για το Μακεδονικό;

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Οπότε μιλάω με τη φίλη μου την Αγγελική από Σαλονίκη και μου λέει με έκπληξη:
«Ρε Χρήστο, τι στόρι είναι αυτό που περιμένουν υποτίθεται ένα εκατομμύριο κόσμο στο συλλαλητήριο; Εγώ ξέρω ότι κάτω απ’ τα Τέμπη ακούνε Μακεδονία και τους σηκώνονται οι τρίχες. Κανονικά, έτσι και γινόταν συγκέντρωση για να υπερασπισθούνε τα δίκια της Θεσσαλονίκης..

Επιστροφή Λάλα στο «ΒΗΜΑ»

Συχνές είναι οι επισκέψεις του Θανάση Λάλα στις εγκαταστάσεις της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ στη Συγγρού όπου στεγάζονται οι εφημερίδες, «Το Βήμα» και «Τα Νέα»… με τους γνωρίζοντες να υποστηρίζουν ότι ο πολυπράγμων δημοσιογράφος επιστρέφει και αναλαμβάνει να κάνει συνεντεύξεις για λογαριασμό του κυριακάτικου φύλλου.

Mεγάλος εμπαιγμός

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Όταν άρχισαν οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία όλοι είπαν ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό. Η διοίκηση  διαβεβαίωνε ότι η εταιρεία είναι πολύ μεγάλη και δεν πρόκειται να κλείσει, δεν θα την αφήσουν να κλείσει. Άλλωστε, οι μέτοχοι είναι μερικοί από τους πιο πλούσιους Έλληνες με ισχυρές προσβάσεις στην εξουσία. Οπότε υπομονή.
Ο καιρός περνούσε, οι εργαζόμενοι πληρώνονταν στη χάση και τη φέξη, οι μέτοχοι τσακώνονταν..

Μετά τις απολύσεις, κάλπη για εκπρόσωπο στη "Νέα Σελίδα"

Mετά τις καταγγελίες για ομαδικές απολύσεις στη «Νέα Σελίδα» (δείτε ΕΔΩ) η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε την προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή εκπροσώπου στην κυριακάτικη εφημερίδα.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ.
Υποψηφιότητες μπορούν να..

Ξεκίνησε η ονοματολογία για νέο διευθυντή στον ΑΝΤ1

Ήταν θέμα χρόνου να ακουστούν τα πρώτα ονόματα για τη θέση του διευθυντή ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 μετά την παραίτηση για λόγους ευθιξίας του Γιάννη Μιχελάκη (δείτε ΕΔΩ). Αν και δεν επιβεβαιώνεται τίποτα σε αυτή τη φάση και όλα δείχνουν ότι το ενημερωτικό τμήμα του ΑΝΤ1 θα συνεχίσει –  με το υπάρχον δυναμικό, στο κανάλι άρχισε η ονοματολογία για το ποιος θα αναλάβει τη διευθυνση ειδησεων και ενημέρωσης του  σταθμού. Οπως γράφει το enimerosi24 τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι είναι του πρώην..

Ζητάνε πίσω τα 7 εκατ. από την «Εξπρές-Δ. Καλοφωλιάς»

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 92998/30-08-2017 απόφαση του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ.κ. Δ. Παπαδημηρίου και Αλ. Χαρίτση και την από 19-12-2017 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ αυτής:
Ανακαλείται η υπ’ αριθμ. 32763/26-07-2010 απόφαση υπαγωγής της "ΕΞΠΡΕΣ- Δ.ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΕ" (πρώην ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΡΟΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ) στις διατάξεις του νόμου 3299/2004 για την ενίσχυση επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης (Ειδικό Καθεστώς..

Τρίτος ο Τράγκας στις ακροαματικότητες

Πρώτος ο Πορτοσάλτε με δεύτερους τους Καμπουράκη-Λυριτζή 
 
Πρωί-πρωί λοιπόν, όχι αξημέρωτα, 8 με 10, οι περισσότεροι ακροατές του ραδιοφώνου συντονίζονται στον Αρη Πορτοσάλτε και απολαμβάνουν τον... ήπιο, ισορροπημένο, υπερκομματικό και... χαλαρό λόγο του.
Τελικά ο Γιώργος Τράγκας και παρά τα όσα υποστηρίζει..

Επίδομα ανεργίας σε εργαζόμενους που δεν πληρώνονται

Εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις χωρίς να πληρώνονται, δικαιούνται  επίδομα ανεργίας υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει καταγγελία κατόπιν μονομερούς βλαπτικής μεταβολής των όρων εργασίας.
Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει ότι οι ασφαλισμένοι που άσκησαν το δικαίωμα του νόμου προβαίνοντας στις ενέργειες αυτές μπορούν να τύχουν επιδότησης, εφόσον υποβάλουν σχετική αίτηση..

Υποδοχή για 400 νέους ασφαλισμένους στον ΕΔΟΕΑΠ

Τα εμπόδια του ΕΦΚΑ και η εγκύκλιος του Οργανισμού

Δεδομένης της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να τροποποιήσει τα υφιστάμενα πακέτα κάλυψης προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα πακέτα κάλυψης του ΕΔΟΕΑΠ, για τα οποία ο Οργανισμός είναι καθόλα έτοιμος, αλλά και της μονομερούς ενέργειας του ΕΦΚΑ να διατηρήσει σε ισχύ πακέτα κάλυψης που ίσχυαν πριν την εφαρμογή του νόμου 4498/2017 αναγκάζοντας ουσιαστικά τους υπόχρεους εργοδότες να υποβάλλουν ΑΠΔ που δεν συμβαδίζει με το νόμο, ο..

Ημέρες ραδιοφώνου στην καταπολέμηση των καρτέλ

Σε ραδιοφωνική συχνότητα… κινείται το νομοσχέδιο που αναμένεται να πάει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες μέρες και σκοπό έχει να θέσει τέλος και στο καρτέλ του ραδιοφώνου.
Τις διαδρομές που συνέδεαν ραδιοφωνικά συγκροτήματα, διαφημιστικές εταιρείες και την εταιρεία μετρήσεων ακροαματικότητας είχε επισημάνει προσφάτως με σχετικό δημοσίευμα το Έθνος.
Η πρόταση νόμου που υιοθετεί την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνει τη δυνατότητα..

Tο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δείχνει… δημοψήφισμα

Έναν ιδιαίτερο τόνο για το Σκοπιανό και την διαπραγμάτευση δίνει σήμερα το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» εν όψει και του συλλαλητήριου.
Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρωτοσέλιδο δημοψηφισματικού χαρακτήρα εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ονοματολογία των Σκοπίων.
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι χωρισμένο, σε «Ναι» και «Όχι».
Γράφει η Αυγή:
ΝΑΙ
    Στο εθνικό συμφέρον και τη δημοκρατία
    Στην εθνική γραμμή και την ευθύνη..

Με αντίσκηνα έξω από τα γραφεία Βαρδινογιάννη

Eξω από τα γραφεία του μεγαλομετόχου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, Γιάννη Βαρδινογιάννη, βρίσκονταν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Mega  ζητώντας επίσημη ενημέρωση για το πότε θα λάβουν τα δεδουλευμένα τους.
Δεκάδες εργαζόμενοι του καναλιού που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες βρίσκονταν όλο το βράδυ έξω από τα γραφεία της Motor Oil στήνοντας αντίσκηνα ενώ δηλώνουν πως θα μείνουν εκεί μέχρι να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι με το Mega και..

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Π. Λάμψιας: Είμαι γνωστών κεντροαριστερών πεποιθήσεων

Οι εφημερίδες δεν έχουν πεθάνει…

Ο διευθυντής του «Φιλελεύθερου» Παναγιώτης Λάμψιας μιλάει στο «Ποντίκι»:
- Έχεις μια διαδρομή 30 χρόνων σε εφημερίδες που υποστήριζαν αυτό που λέμε κεντροαριστερό χώρο. Πώς θα μπορέσεις να διευθύνεις μια εφημερίδα, όπως ο «Φιλελεύθερος», που έχει δείγματα σκληρής στήριξης σε νεοφιλελεύθερες θέσεις;
Δεν έχω κρύψει ποτέ τα πολιτικά μου – και όχι μόνο – αισθήματα. Είμαι γνωστών κεντροαριστερών πεποιθήσεων σε όλη μου τη διαδρομή των 35 ετών. Προσπαθώ να είμαι έντιμος επαγγελματίας που σέβεται τις αρχές και..

Ανατροπές στα κυριακάτικα λόγω (σκληρόδετων) προσφορών

Τι πούλησαν οι κυριακάτικες εφημερίδες - Συγκριτικοί πίνακες

Νέες ανατροπές στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων την εβδομάδα που μας πέρασε κι αυτό λόγω των προσφορών που μπαίνουν πάλι στη ζωή των αναγνωστών.
Οι πωλήσεις την τελευταία Κυριακή του Γενάρη (28/01/2018) ήταν ανεβασμένες κατά 10.380 φύλλα και οι εφημερίδες πούλησαν πανελλαδικά στο σύνολό τους 275.410 φύλλα.
Στα αξιοσημείωτα η κυκλοφοριακή εκτόξευση του ΒΗΜΑΤΟΣ που πούλησε 11.350 φύλλα περισσότερα. Η εντυπωσιακή άνοδος για το ΒΗΜΑ, που πέρασε στην..

Alpha για Nova: Φύγαμε γιατί δεν μας πλήρωναν

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ανακριβών δημοσιευμάτων» ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους της αποχώρησής του από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Novaόπως σημειώνει.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού, «με το από 31.01.2018 εξώδικό του προς την εταιρεία Forthnet Media AE, o ΑLPHA απαγόρευσε την..

Σύννεφα στη σχέση Σαββίδη – Μάρη

Σύννεφα στη σχέση του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μάρη της 24Media  που δεν αποκλείεται – σύμφωνα με πληροφορίες του enimerosi24.gr, να οδηγήσουν σε «διαζύγιο» τη συνεργασία των δυο στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».  Κι αυτό γιατί ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τον συνεργάτη του που έχει αναλάβει να «τρέχει» την ιστορική εφημερίδα. Αιτία – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι η έλλειψη..

O Σαμαράς ετοιμάζεται για το συλλαλητήριο

Εμφάνιση-έκπληξη ετοιμάζεται να κάνει στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρότι απείχε από το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης, για το οποίο, όπως λένε οι κακές γλώσσες ακόμα και μέσα στη ΝΔ, ήταν ο ίδιος ο βασικός του υποκινητής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς θα δώσει ο ίδιος το παρών στο Σύνταγμα και μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη δίνει “ραντεβού” στους..

Η βία είναι η μαμή της ιστορίας (και της Μακεδονίας;)

Όταν το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό εξάπτει τα πάθη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Το είχε πει ο τύπος με τις μουστάκες και το μακρύ μαλλί που ανέμιζε:
Η βία είναι η μαμή της ιστορίας.
Κι αυτή η βία μας χτυπάει πλέον την πόρτα μας, λόγω του Μακεδονικού ζητήματος. Για την ακρίβεια μας την χτύπαγε πάντοτε από την πρώτη, την ορίτζιναλ εποχή του Μακεδονικού, πριν σκάσουν μύτη οι ντεμέκ Μακεδονάρχες. Κάντε έναν κόπο να διαβάσετε τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα και θα..

Πρόταση για παρακράτηση του 1/4 από τον μισθό Κασιδιάρη

Πειθαρχική ποινή παρακράτησης του 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη ζητά Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο Κασιδιάρης παραπέμθηκε στην Επιτροπή με την κατηγορία του «εθνικιστικού και διχαστικού παραληρήματος» για τις πρωτοφανείς υβριστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στις 17/1 εναντίον του υπουργού Εξωτερικών και όσων πολιτικών συμφωνούν με μία σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, φτάνοντας στο σημείο να απειλεί ακόμα και με..

Απολύσεις στη «Νέα Σελίδα» ερήμην της διεύθυνσης!

Πογκρόμ απολύσεων στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα» -ερήμην μάλιστα της Διεύθυνσης τoυ φύλλου- καταγγέλλει με επιστολή του αναγνώστης των zoornalistas. Συγκεκριμενα αναφέρει  στο mail του:
"Στη Νέα Σελίδα απολύθηκαν τουλάχιστον 10 εργαζόμενοι με την αιτιολογία του εκδότη (Λιβάνης) ότι έχουν δεύτερη δουλειά, και επειδή η εφημερίδα «δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις προσφορές των υπόλοιπων». Δηλαδή τώρα θα μπορεί; Αυτές οι αντιλήψεις μαρτυρούν παντελή άγνοια του αντικειμένου εκ μέρους του εκδότη, τραγικό δεοντολογικό unfair έναντι της..

Παρουσία Λιαρέλλη οι συσκέψεις των ειδήσεων του ΑΝΤ1

Μετά την παραίτηση Μιχελάκη για λόγους ευθιξίας

Παρουσία του γενικού διευθυντή του ομίλου ΑΝΤ1 Στρατή Λιαρέλλη πραγματοποιούνται οι βασικές συσκέψεις των ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού του Αμαρουσίου τις τελευταίες ημέρες, μετά την «έξοδο» του Γιάννη Μιχελάκη.
Αυτό γράφει το enimerosi24 που αναφέρει ότι παραμένει άγνωστο ακόμη αν θα καλυφθεί η θέση του διευθυντή ειδήσεων, ενώ προς το παρόν την ευθύνη του τομέα έχουν οι διευθυντές σύνταξης,..

Τα ΝΕΑ και ο Κυριάκος συναντήθηκαν τυχαία(!) στην Πατησίων

Την ημέρα που τα ΝΕΑ βγαίνουν με πρωτοσέλιδο για την εγκληματικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια, την ημέρα αυτή λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντελώς τυχαία, όπως έγραψε στο Instagram, περνούσε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Πατησίων και κατέβηκε ο άνθρωπος να δει τι συμβαίνει.
Μας αρέσουν οι συμπτώσεις στη δημοσιογραφία και την πολιτική γιατί δίνουν άλλο χρώμα στη ζωή μας.
Αλλά πού να σας τα λέω, εντελώς τυχαία εκείνη την ώρα περνούσε από την Πατησίων..

Μega: και οι τράπεζες εξακολουθούν να εισπράττουν...

Σε νέα συγκέντρωση / παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega μαζι με την Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ)  έξω από τα γραφεία των Βαρδινογιάννηδων (MOTOR OIL) επί της Κηφισίας  διεκδικώντας το τέλος του παραλογισμού και την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι στο Mega Channel των Βαρδινογιάννη - Μαρινάκη - Σαββίδη παραμένουν απλήρωτοι για 17 μήνες και ο..

Δύο διευθυντές του Mega στο κανάλι του Φαλήρου

Ο Λοΐζος Ξενόπουλος αναλαμβάνει από σήμερα τη Διεύθυνση Προγράμματος της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Ο Ξενόπουλος εργάζεται στον τηλεοπτικό χώρο από το 1991. Όλα αυτά τα χρόνια  συμμετείχε στο σχεδιασμό επιτυχημένων εκπομπών και συνεργάστηκε με τους συντελεστές μεγάλων επιτυχιών της ελληνικής τηλεόρασης.Μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του Διευθυντή Προγράμματος στο Mega.
Επίσης στο δυναμικό του ΣΚΑΪ εντάσσεται και ο..

Ο Πάνος Χρυσοστόμου νέος διευθυντής στην ΕΡΑ

Με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, στη θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προγράμματος Ραδιοφωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος της Ε.Ρ.Τ Α.Ε.. τοποθετείται ο Παναγιώτης Χρυσοστόμου.
Σύμφωνα με την απόφαση ο Πάνος Χυσοστόμου κρίνεται ως ο πλέον κατάλληλος για τη θέση καθώς «κατέχει αποδεδειγμένα εξιδιασμένη εμπειρία καθώς έχει διατελέσει Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγράμματος..

Κούλογλου: Όταν έκλεισε η ΕΡΤ, πουλούσα DVD για να ζω

Στις οικονομικές δυσκολίες που συνάντησε μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και στους λόγους που δεν μπορεί να πάρει βίζα για να πάει στην Αμερική αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε εκπομπή του E-TV.
Για τη βίζα στην Αμερική, δήλωσε ότι δεν του τη δίνουν λόγω των ντοκιμαντέρ του: «Αρχές του 2000 όταν είχα το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα υπήρχαν συνεχείς διαμαρτυρίες από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Κυβέρνηση ότι κάνω αντιαμερικανικά ρεπορτάζ. Ήταν τότε κυρίως με τον πόλεμο στο Ιράκ. Το 2010 πήγα να..

Γκρίνια στην Πειραιώς με τις γκριμάτσες του Κυριάκου


Πρόβλημα φωτογένειας διαπιστώνει και ο Παπαχρήστος των ΝΕΩΝ και του προτείνει μαθήματα από ειδικούς

Μαθήματα φωτογένειας προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σάββατο στο Μαξίμου… Εξαιτίας των φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, εκ των οποίων καμία δεν τον κολάκευε. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος αναφέρεται στις φωτογραφίες που απαθανάτισαν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει γκριμάτσες, με αποτέλεσμα να γίνει χαμός στα..

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Συμφωνία ισχυρή μόνο με ευρεία πλειοψηφία

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Συμφωνία ισχυρή μόνο με ευρεία πλειοψηφία» κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ποντίκι». Στα περίπτερα το πρωί της Πέμπτης με αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα «αγκάθια» για την επίτευξη συμφωνίας για το Σκοπιανό που θα φέρει θετική ψήφο από άλλα κόμματα και τις παγίδες που κρύβει η υπερψήφιση του σχεδίου λύσης από μεμονωμένους βουλευτές.
Στο «Ποντίκι»..

Κι εσείς, Μακαριότατε;

του Κώστα Γιαννακίδη*

Από τη Θεσσαλονίκη λένε ότι κάθε πέντε λεπτά θα ξεκινάει και ένα λεωφορείο με προορισμό την πρωτεύουσα. Μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβαίνει στο εσωτερικό του. Ανθρωποι κυρίως μεγάλης ηλικίας με μία μικρή τσάντα για τα απαραίτητα του ταξιδιού και σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας στο πίσω παρμπρίζ.
Μπροστά και στα δεξιά του οδηγού, στις πρώτες θέσεις που συναντάς καθώς επιβιβάζεσαι στο λεωφορείο, θα κάθονται οι επικεφαλής της αποστολής. Ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος του σωματείου και, αν υπάρχει ανάμεσα στους επιβάτες, ένας ιερέας. Υποθέτω..

Όταν τα συλλαλητήρια μεταμορφώνονται σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Πατρίς, θρησκεία, Μακεδονία 

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Θα φτάναμε και σ’ αυτό. Θα φτάναμε κάποια στιγμή στο σημείο όπου τα συλλαλητήρια, οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες για το Μακεδονικό θα διαφημίζονταν, θα πλασάρονταν ως εκφράσεις αντικυβερνητικού μένους. Η οργή άλλωστε, μια βαρκούλα είναι. Εύκολα την κουμαντάρεις κι εύκολα την στρέφεις προς τα εκεί που θέλεις. Προς τα εκεί που σε εξυπηρετεί. Κι αν τραβήξει κουπί η πατρίδα, αν υποφέρει,..

Ο Λ. Χαραλαμπόπουλος επανασχεδιάζει τα sites του Μαρινάκη

Ποιες ώρες ακούει ο περισσότερος κόσμος ραδιόφωνο; Η απάντηση είναι απλή και μάλλον τη γνωρίζετε: όταν βρίσκεται στο αυτοκίνητο. Και, κυρίως, όταν πηγαίνει στη δουλειά του, τα πρωινά.
***
Από την ημέρα που η Καθημερινή ζήτησε να μπουν ορκωτοί λογιστές στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Αργος», ιδιοκτησίας Μαρινάκη, τα ΝΕΑ δεν πέρασαν ποτέ..

Ο Ν. Παππάς «αδειάζει» τον «καλόπιστο» Α. Πανούτσο

Στον αρθρογράφο και (κατά πολλούς) υποψήφιο της ΝΔ Αντώνη Πανούτσο απάντησε με επιστολή του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς για το άρθρο τού πρώτου στο liberal.gr υπό τον τίτλο «Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που δεν έχει ψηφιοποιήσει τη δουλειά του».
Ο Ν. Παππάς στην επιστολή του αναφέρει:
«Διάβασα με ενδιαφέρον το σχόλιό σας, που φιλοξενείται στο liberal.gr και το οποίο έχει ως τίτλο: “Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που δεν έχει ψηφιοποιήσει τη δουλειά του”.
Θεωρώντας πως η κριτική σας είναι καλόπιστη και εμπίπτει στην αναγκαία λειτουργία..

Η ΕΣΗΕΑ... νήχει σε «περίεργα» νερά

της Αφροδίτης Τζιαντζή*

Το ξέρατε ότι η Ιαπωνία, που προφέρεται Νιχόν στα ιαπωνικά, προέρχεται από το ομηρικό ρήμα νήχω, που σημαίνει κολυμπώ, από το οποίο προέρχεται και η λέξη νήσος; Φυσικά, η Ιαπωνία-Νιχόν είναι νήσος. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Αυτό μάθαμε, μεταξύ άλλων, στο χθεσινό σεμινάριο με θέμα «Η γέννηση, η διαδρομή και οι μεταλλάξεις της ελληνικής γλώσσας», που διοργανώνει το σωματείο των δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΑ. Eνα σωματείο που δεν έχει καταφέρει να πάρει πίσω σχεδόν καμία από τις εκατοντάδες απολύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον κλάδο, ούτε να παλέψει για αξιοπρεπείς..

Τέλειωσε η συνεργασία του Alpha με τη Nova

Tηλεοπτική «βόμβα» αποτέλεσε η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ότι λήγει η συνεργασία του με τη συνδρομητική πλατφόρμα NOVA. Από την 1η Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση που εξέδωσε το κανάλι, ο Alpha δεν θα μεταδίδεται μέσα από τη Nova.
Από εδώ και στο εξής, η συχνότητα του Alpha θα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω επίγειας ψηφιακής λήψης, μέσω του αποκωδικοποιητή Nova box. Πρακτικά, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει..

Η θεωρία του χάους και το Αιγαίο

Γράφει ο Χριστόφορος Κάσδαγλης

Τους φόβους του για ένα ατύχημα στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας διατύπωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάιατ σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες. «Όσο έχετε περίπλοκα φονικά στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, που φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας». Η ειρωνεία είναι ότι στον χρόνο που..

Το κάλεσμα του Αρη...

Ποιο Μακεδονικό; Μια ευκαιρία για να διαδηλώσεις (μαζί με ποιους άραγε;) εναντίον της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλωστε το λέει καθαρά και δίνει γραμμή ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Αρης Πορτοσάλτε. Ο πιθανότατα και υποψήφιος με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, με ένα tweet βγαίνει μπροστά και καθορίζει το πολιτικό πλαίσιο της συγκέντρωσης της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος σε μια προσπαθεια να ξεπλυθεί εκτός από όλα τα άλλα..

Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εις βάρος δημοσιογράφου

Mε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος της Κυριακής Οικονόμου καταφέρθηκε ο εκλεγμένος αυτοδιοικητικός παράγοντας της Ξάνθης Ιπποκράτης Καμαρίδης, τον οποίο η δημοσιογράφος είχε καλεσμένο στην εκπομπή της στο δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν ερωτήματα και δόθηκαν πληροφορίες από ακροατές του σταθμού. Μια πληροφορία που..

Το συλλαλητήριο και μια κουβέντα για τον Μίκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης σύμφωνα με ανακοινώσεις που έχουν γίνει – και δεν έχουν μέχρι τώρα διαψευστεί από τον ίδιο – θα είναι κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα. Πράγμα που ήδη αξιοποιούν πολλοί και διάφοροι για το «ξέπλυμά τους». Εφόσον αυτό συμβεί, δύο κουβέντες. Πρώτη κουβέντα: Κρίμα… Δεύτερη κουβέντα: Ο μουσικοσυνθέτης Θεοδωράκης δεν έχει το αλάθητο. Κι αν αυτό ισχύει για τον παγκόσμιο μουσικοσυνθέτη Θεοδωράκη, πόσω μάλλον..

Oι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην ΕΡΤ

Από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, οι φίλοι του χειμερινού αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας.
Στους δέκτες των τηλεθεατών της ΕΡΤ θα προβληθούν περισσότερες από 200 ώρες προγράμματος υψηλής ευκρίνειας από την Τελετή Έναρξης μέχρι την Τελετή Λήξης και φυσικά από τα 15 διαφορετικά αθλήματα της διοργάνωσης (Αλπικό Σκι, Άλμα με Σκι,..