ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Η εξουσία δεν έχει χρώμα

Την προσλάβαν καθαρίστρια σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας με 8μηνη σύμβαση.
Οι μισοί απ' όσους/ες προσλήφθηκαν δεν άντεξαν. Παραιτήθηκαν από τις πρώτες μέρες.
Οπότε την καλούσα στο τηλέφωνο, όταν δούλευε, δεν απαντούσε γιατί έτρεχε. Είχε το αίσθημα της προσφοράς. Ίσως για αυτό να της είχαν χρεώσει ένα από τους.. τρεις βομβητες με τους οποίους καλούν καθαρίστρια όπου υπάρχει ανάγκη στο νοσοκομείο.
Στον 6ο όροφο του κτιρίου, βρίσκονται τα δωμάτια των vip.
Eκεί την Κυριακή νοσηλευόταν η μητέρα του υποδιοικητή του νοσοκομείου.
Εκεί την Κυριακή η εξουσία έδειξε ότι δεν έχει χρώμα.
Η συμβασιούχος καθαρίστρια κλήθηκε να καθαρίσει το μπάνιο του συγκεκριμένου δωματίου.
Αμέσως μετά ο υποδιοικητής έδωσε εντολή να καθαριστεί και ο διάδρομος από τις κουτσουλιές των περιστεριών. Ως υποδιοικητής δεν έχει φροντίσει να τοποθετηθούν σιτες ώστε να μην μπαίνουν στο χώρο νοσηλείας τα πουλιά. Έχει όμως εξουσία να απαιτεί να καθαρίζονται οι διάδρομοι οπότε αυτός κρίνει
Όμως το νοσοκομείο βρισκόταν σε εφημερία και στο βομβητή της καθαρίστριας υπήρχαν ήδη 6 κλήσεις.
Η καθαρίστρια έδωσε προτεραιότητα σ΄ αυτές τις κλήσεις.
Ουσιαστικά αμφισβήτησε την εξουσία του υποδιοικητή.
Αλλά αυτός είχε την εξουσία να την απολύσει.
Όχι δεν είναι διορισμένος από τον Άδωνι.
Πάντως αριστερό δεν θα τον έλεγα.

- από το fb του Κ. Μαν.

* Η φωτογραφία είναι από το σποτ της κυβέρνησης που αφορά τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους στη φύλαξη, την καθαριότητα, τη σίτιση και ιματισμό στο δημόσιο τομέα. Στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού σημειώνεται χαρακτηριστικά:
"Με τη νομοθετική ρύθμιση, η οποία ψηφίστηκε το 2016 και η οποία προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες) από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα για τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης και ιματισμού, επανέρχεται η νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις στους κλάδους αυτούς, που είχαν μετατραπεί σε σχέσεις δουλείας και άγριας εκμετάλλευσης , λόγω της εκτεταμένης παραβατικότητας των εργολάβων, που απομυζούσαν για χρόνια το δημόσιο χρήμα.
Όλοι οι εργαζόμενοι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες στα νοσοκομεία, τα σχολικά κτίρια, τα μέσα μεταφοράς κλπ., πολλές φορές απλήρωτοι, διατηρούν τη δουλειά τους και αργότερα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα αποκτήσουν συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η εφαρμογή του νόμου παρά τις αντιστάσεις που συναντάει, με προσφυγές στο ΣτΕ, προχωράει. Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη".