ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Χειροπέδες στον Δημήτρη Ρίζο

Στις φυλακές της Κω οδηγήθηκε ο Δημήτρης Ρίζος για χρέη προς το Δημόσιο και την Εφορία. Οπως έγινε γνωστό, την περασμένη Παρασκευή ο 83χρονος π΄ρωην εκδότης Δημήτρης Ρίζος εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, όπου έπρεπε να δίνει το «παρών» λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του.
Τελικά ομως διατάχθηκε η κράτησή του λόγω καταδικαστικών εις βάρος του αποφάσεων για χρέη προς το Δημόσιο και την Εφορία.  Ο Δ. Ρίζος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί και έτσι χθες Τρίτη οδηγήθηκε στις φυλακές της Κω.
Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» είχε δηλώσει πτώχευση πριν από πέντε χρόνια και είχε αναστείλει την έκδοση του φύλλου, έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για επτά μήνες, μετά από μια μακρά περίοδο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.
Το σύνολο των εργαζομένων είχε ξεκινήσει τότε δικαστικό αγώνα με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά του Ρίζου, ο οποίος αμέσως μετά το κλείσιμο της εφημερίδας είχε πιάσει δουλειά ως σχολιογράφος στον «Ελεύθερο Τύπο»...