ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μία ημέρα μετά τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ανοίγει τα χαρτιά του σε μια αποκλειστική συνέντευξη που θα παραχωρήσει στη δημόσια τηλεόραση, αμέσως μετά το τέλος του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1.
Μαζί του στο στούντιο θα βρεθούν ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξης Παπαχελάς και ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» Τάσος Παππάς, σε..   μια συζήτηση που θα συντονίσει η Δώρα Αναγνωστοπούλου.
** Θέμα αναφοράς στα διεθνή ΜΜΕ αποτέλεσε η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, την οποία ανακοίνωσαν οι δυο πρωθυπουργοί το απόγευμα της Τρίτης.Μιλώντας για μια σημαντική συμφωνία, μετά από 27  ο ξένος Τύπος έδειξε να δέχεται με ιδιαίτερη θέρμη την εξέλιξη, γεγονός που αποτυπώνεται στα σχόλια των ανταποκριτών.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του BBC το οποίο τόνισε στον τίτλο του τα 27 έτη που πέρασαν για την επίτευξη της συμφωνίας, επισημαίνοντας τις ενστάσεις των Ελλήνων, αλλά και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει, καθώς η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών, πρέπει να επικυρωθεί αφενός από τον λαό των Σκοπίων, μέσω δημοψηφίσματος.