ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η κάμερα στον ΕΔΟΕΑΠ και οι καχύποπτοι...

Το είπαμε: αυτές οι εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ είναι όχι μόνο αμφιλεγόμενες αλλά πιο διαφορετικές από όλες τις προηγούμενες –φυσικά λόγω του διευρυμένου εκλογικού σώματος, αλλά όχι μόνο γι’ αυτό. Οι αρχαιρεσίας στο Ταμείο του
Τύπου γίνονται υπό την «εποπτεία» κάμερας που είναι τοποθετημένη έξω από την αίθουσα με τις κάλπες. Επίσημη αιτιολόγηση: για λόγους ασφαλείας τη νύκτα, κάτι που..
  διασφαλίζει την καθαρότητα της εκλογικής διαδικασίας και εκμηδενίζει την πιθανότητα καλπονοθείας εν κρυπτώ. Αλλά η κάμερα δουλεύει και τη μέρα και μεταφέρει σε όποιο κέντρο ελέγχου τα πρόσωπα που προσέρχονται να ψηφίσουν.

Ε, και; Σύμφωνοι, τι θα μπορούσαν να κάνουν οι κάμερες; Οι ακραία και υπερβολικά καχύποπτοι θα έχουν πάτημα να πουν ότι οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν, χάρη του ηλεκτρονικού ματιού, τη δυνατότητα να στείλουν επικαιροποιημένο sms υπενθύμισης στους προσερχόμενους. Γίνεται; Είπαμε: ακραία σκέψη. Αλλά, τέλος πάντων, η λειτουργία της κάμερας την ημέρα θυμίζει τα γνωστό περί της τιμιότητας της γυναίκας του Καίσαρα και του «φαίνεσθαι».

Το σίγουρο είναι, όπως μαθαίνουμε, ότι αυτή η άτυπη ηλεκτρονική καταγραφή των προσερχομένων έχει ενοχλήσει κάποιους από τους υποψηφίους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει οσονούπω διαμαρτυρία ή, ακόμα, και καταγγελία. Είπαμε: τούτη η εκλογική διαδικασία στον ΕΔΟΕΑΠ είναι το κάτι άλλο σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη.

- από το harddog-sport