ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πανδαισία ελαφρότητας

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Συνωστισμός παραδοξολογημάτων, πανδαισία ελαφρότητας, παρέλαση βοερών γελοιοτήτων. Το Μακεδονικό δίνει την ευκαιρία στον κάθε πικραμένο να υποστηρίξει όποια ανοησία του έρθει στο κεφάλι. Δυστυχώς, για τη δημιουργία αυτού του κλίματος έχουν ευθύνη..  μέσα ενημέρωσης και κόμματα.

- Η Νέα Δημοκρατία ζητάει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην επιτρέψει να υποστεί η χώρα έναν ταπεινωτικό συμβιβασμό. Δεν καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση, απλώς τον προτρέπει να «κάνει κάτι», αλλιώς θα είναι υπόλογος απέναντι στο έθνος και την ιστορία. Ξέρει ότι με βάση το Σύνταγμα δεν μπορεί ο πρόεδρος να παρέμβει, ωστόσο για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Ντόρος να γίνεται. Ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού για να μην βγει σε κοινή θέα το αλαλούμ που επικρατεί στο εσωτερικό της. Ο ορισμός του υπεύθυνου και σοβαρού κόμματος εξουσίας.
 
- Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. θεωρεί ότι η συμφωνία είναι καλή (σε σχέση με ό,τι συζητούσαν προηγούμενες κυβερνήσεις), αλλά το κόμμα του δεν θα την ψηφίσει γιατί δεν δέχεται να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στο όνομα της γειτονικής χώρας. Απειλεί με διαγραφή όποιον τολμήσει να την στηρίξει. Την ίδια στιγμή δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Ναι, αλλά ο βασικός εταίρος αυτής της κυβέρνησης, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι υπεύθυνος για την «εθνική ήττα» (έτσι αξιολόγησε τη συμφωνία βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ) και διαπράττει έγκλημα (χαρακτηρισμός άλλου βουλευτή). Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

- Το ΚΚΕ είχε πάει κόντρα στο ρεύμα εθνικιστικής υστερίας το 1992-93, εισπράττοντας γι' αυτή την «αποκοτιά» του κριτική του τύπου «είμαστε όλοι εδώ (σ. σ στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη) πλην Λακεδαιμονίων». Κρατούσε με συνέπεια τη θέση για «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Σήμερα λέει «όχι» σε οποιαδήποτε συμφωνία γιατί αυτή θα βάλει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διαλεκτική στην κλίνη του Προκρούστη.

- Στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Θέατρο του παραλόγου σε πολλές πράξεις. Και «ναι» και «όχι» στη συμφωνία και άντε να βγάλεις άκρη. Τώρα αποδεικνύεται ότι το σχήμα αυτό στήθηκε με λάθος τρόπο. Το πρόβλημα των περισσότερων στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν είναι η συμφωνία αυτή καθαυτή, αλλά ο Τσίπρας. Η ΔΗΜΑΡ, συνιστώσα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με ένα βουλευτή, τον κ. Θεοχαρόπουλο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για να μετατραπεί η συμφωνία σε λύση απαιτείται η πλευρά των Σκοπίων να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και ο κ. Τσίπρας ρητά να δεσμευθεί ότι θα πάει σε εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας. Αυτές είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μετατραπεί η συμφωνία σε λύση». Αν μεταφράζω σωστά, η ΔΗΜΑΡ, λέει ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία υπό την προϋπόθεση ότι ο Τσίπρας θα παραιτηθεί και θα πάει σε εκλογές αμέσως μετά. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

- Εκπρόσωποι συλλογικοτήτων που οργανώνουν τα συλλαλητήρια φιλοξενούνται καθημερινώς στα ιδιωτικά κανάλια λέγοντας του κόσμου τις υπερβολές χωρίς αντίλογο. Ακούω διάφορους να υποστηρίζουν ότι με τη συμφωνία δεν παραχωρούμε μόνο το όνομα, παραχωρούμε και εδάφη στους γείτονες! Ποια εδάφη παραχωρούμε; Αυτονόητη η ερώτηση; Σίγουρα. Δεν γίνεται όμως από τους συντονιστές των εκπομπών. Μήπως αναφέρονται στα εδάφη που σήμερα ανήκουν στην ΠΓΔΜ, τα οποία πρέπει να καταλάβει επιτέλους ο ελληνικός στρατός; Η νεκρανάσταση της Μεγάλης Ιδέας. Όπου όμως μας παίρνει. Με τους αδύναμους «γυφτοσκοπιανούς», γιατί οι άλλοι προαιώνιοι εχθροί του έθνους, οι Τούρκοι, είναι ισχυροί και μπορεί να μας ρίξουν καμιά κατραπακιά όπως το 1897 και μετά να εκλιπαρούμε τους σιχαμερούς Δυτικούς να τους σταματήσουν και να μας προστατεύσουν.

- από το efsyn.gr