ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Αγριος ξυλοδαρμός σε σχολική γιορτή μπροστά σε παιδιά

Είναι Σάββατο βράδυ 9 Ιουνίου και στην αυλή του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών στα Σεπόλια έχουν αποχαιρετιστήρια γιορτή. Οπως συνηθίζεται στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων διοργανώνει γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και απονομή αναμνηστικών για τα παιδιά της έκτης. Να έχουν κάτι όμορφο να θυμούνται από τα χρόνια του Δημοτικού πριν πάνε στο Γυμνάσιο.
Το γλέντι έχει ανάψει και..
οι δύο γονείς-μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, Θύμιος Χριστοδούλου και Θανάσης Νασιόπουλος, είναι στο πόστο τους μοιράζοντας σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλους.
Γύρω στις 11 δύο άλλοι γονείς (οι Α.Μ. και Γ.Χ.) τούς πλησιάζουν με επιθετικές διαθέσεις: «Γιατί φέρατε πάλι τους Πακιστανούς;».
Ζητάνε τον λόγο με έντονο ύφος επειδή στη διοργάνωση της γιορτής βοήθησαν μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας. Μολονότι τα μέλη του συλλόγου προσπαθούν να χαμηλώσουν τους τόνους και να μη δώσουν συνέχεια στον διαξιφισμό, οι Α.Μ και Γ.Χ. επιστρέφουν δριμύτεροι σε 20 λεπτά και ξεκινάνε να γρονθοκοπούν και να τραμπουκίζουν.

«Ο Α.Μ. ήρθε ξανά και άρχισε να χειροδικεί χωρίς αφορμή. Πέταξε κάτω με κλοτσιές τον Νασιόπουλο. Προσπάθησα να τον τραβήξω. Πριν καν τον ακουμπήσω, ήρθε τρέχοντας ο άλλος δράστης, με άρπαξε από τον λαιμό και με γρονθοκοπούσε. Με έριξαν στο έδαφος. Προσπάθησα να σηκωθώ να μη φάω και άλλα χτυπήματα, κλοτσιές. Κάποιοι γονείς παρενέβησαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Πήγαμε στο νοσοκομείο. Καταθέσαμε μηνύσεις. Εχω μώλωπες στα χέρια και στο πρόσωπο, ρωγμώδες κάταγμα στη μύτη. Ο Θανάσης δέχτηκε γροθιές στο πρόσωπο και στο μέτωπο και έκανε δύο ράμματα».
Ετσι περιγράφει το περιστατικό στην «Εφ.Συν.» ο Θύμιος Χριστοδούλου, ο ένας από τους δύο γονείς που δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση, την ώρα που όλο το σχολείο γιόρταζε.
Μπροστά σε παιδιά!

«Το περιστατικό το είδαν τουλάχιστον 50 παιδιά και γονείς που περίμεναν στην ουρά για σουβλάκια. Εκείνη την ώρα πάνω από 200 άτομα ήταν στο σχολείο. Εκλαιγαν και τα δικά μας παιδιά και τα παιδιά των δραστών. Ηταν σοκαρισμένα. Τα παιδιά δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί ο πατέρας τους συμπεριφέρεται έτσι. Ο 11χρονος γιος μου σπρώχτηκε από τους δράστες και έπεσε στο ψυγείο. Το βράδυ έκλαιγε και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Και τα παιδάκια των άλλων γονέων έκλαιγαν. Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν. Μάλιστα εκείνη την ώρα ήταν να δοθούν τα βραβεία στους μαθητές της έκτης και η απονομή αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων. Ομως το γλέντι συνεχίστηκε ώς αργά...».

Ετσι, τα παιδιά αντί για όμορφες αναμνήσεις για το καλοκαίρι θα φύγουν έχοντας πάρει μαζί τους μια γενναία δόση από το ακατανόητο ρατσιστικό δηλητήριο, που ξεσπάει σε όποιον θεωρείται «εχθρός» - αυτή τη φορά έτυχε να είναι «αυτοί που έφεραν τους Πακιστανούς».

- από ρεπορτάζ της Αφροδίτης Τζιαντζή στην Εφημερίδα των Συντακτών (ολόκληρο ΕΔΩ)