ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Καταδικάζουν όλοι την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη

«Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα, με χτυπούσαν σε όλο μου το σώμα, αλλά δεν θέλω να κάνω άλλες δηλώσεις σήμερα. Θα τα πούμε τη Δευτέρα». Αυτά δήλωσε μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιούς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ο Γιάννης Μπουτάρης μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε το Σάββατο στην πλατεία Αγίας Σοφίας μετέβη στον Λευκό Πύργο,..
συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, για την τελετή υποστολής της σημαίας από ποντιακό και στρατιωτικό τιμητικό άγημα.
Κάποια φασιστοειδή που βρίσκονταν στην τελετή, όταν αντιλήφθηκαν τον δήμαρχο, άρχισαν να τον βρίζουν και να τον χτυπούν αντιδρώντας στη στάση που κρατά τόσο στο Μακεδονικό και στην Τουρκία όσο και για το Radical Pride που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πόλη.
 Ο Γιάννης Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε μετά την επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι εκπρόσωποι των τριών Ομοσπονδιών των Ποντίων με κοινή τους δήλωση αναφέρουν:
"Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση. Ακραία στοιχεία, δράστες της επίθεσης, ουδεμία σχέση έχουν με τον οργανωμένο ποντιακό χώρο. Αναφέρουμε ότι μέλη της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τον δήμαρχο".

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
"Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους.
Όσο πολιτικές δυνάμεις επιτρέπουν σε ακροδεξιά περιθωριακά στοιχεία να κρύβονται πίσω από ένα δήθεν αίσθημα πατριωτισμού, τόσο το φίδι του φασισμού θα απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία." αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΝΔ: Φασιστική επίθεση πατριδοκάπηλων
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για την επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Κινημα Αλλαγής: Να απομονωθούν οι τραμπούκικες συμπεριφορές
"Το Κίνημα Αλλαγής καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ και προστίθεται:
"Τέτοιες τραμπούκικες, ανεπίτρεπτες συμπεριφορές πρέπει να απομονωθούν από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού".