ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ο Χάρρυ Κλυνν και μια εφημερίδα που δεν βγήκε ποτέ...

Ονειρευόμουν κάποτε να βρεθεί ένας χρηματοδότης για να εκδοθεί μία καθημερινή σατιρική αθλητική εφημερίδα! Στα σχέδια επί χάρτου αυτή η "αλυσοδεμένη πάπια" (ας την ονομάσουμε έτσι)... προέβλεπε Κανάκη και Σερβετά, Μητσικώστα και Ζαραλίκο, Παπαγεωργίου και Βαϊμάκη, Ζουγανέλη και Τσουβέλα, Σταρόβα και Ντηνιακό, καμιά δεκαριά σκιτσογράφους και γελοιογράφους, γραφίστες,.. ζωγράφους και άλλους "περίεργους" που θα... περιέγραφαν την αθλητική επικαιρότητα.
Γι΄αυτό το εγχείρημα που έμεινε βέβαια στα χαρτιά, η όλη σκέψη ξεκινούσε από τον ένα και μοναδικό Χάρρυ Κλυνν, που μου είχε κάνει την τιμή να με θεωρεί φίλο του.
Δεν... περπάτησε ποτέ η "πάπια", δεν του το είπα ποτέ, καθώς είχα χρόνια να τον δω και να μιλήσουμε.
Εκεί στα γραφεία της "Πρώτης", Πατησιών 134, ερχόταν ο Χάρρυ για να μιλήσει με τον Δημήτρη Χρήστου. Με μια κουβέντα έπιανε το θέμα και σε δέκα λεπτά είχε γράψει αριστουργήματα!
Ανεπανάληπτο σπινθηροβόλο βλέμμα, οξυδερκής, ευφυής, εκατό χρόνια μπροστά αυτοσαρκαζόταν και σάρκαζε πράγματα και ανθρώπους. Ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος, πρωτοπόρος και στο χώρο του αθλητισμού ήταν ο πρώτος που έκατσε στο ίδιο τραπέζι Βαρδινογιάννη και Νταϊφά.
Καθημερινός του σχεδόν συνομιλητής ο θρυλικός "αποδυτηριάκιας" του Φίλαθλου, ο Κώστας Καίσαρης, θα έχει - υποθέτω - πολλά να θυμηθεί, να γράψει και να μας αποκαλύψει ντοκουμέντα από εκείνη την εποχή.
Στο καλό Χάρρυ, καλό ταξίδι! Και όπως ο "αρχηγός" Θόδωρος Σγουρδαίος είχε γράψει, το όνομά σου γράφεται με δύο ρο και δύο νι, γιατί είσαι ο ένας και μοναδικός Χάρρυ Κλυνν.
Ελαφρύ να είναι το χώμα της αγαπημένης σου Καλαμαριάς, που σε σκέπασε σήμερα.
Ησουν εσύ ο Χάρρυ Κλυνν και υπάρχουν και ακολουθούν και οι άλλοι... Χαίρε Χάρρυ!!!


Χάρης Ξύδης (facebook)
* Η κηδεία του Χάρρυ Κλυνν έγινε σήμερα παρουσία πλήθους κόσμου στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως στη Μητρόπολη Καλαμαριάς. Παρέστησαν συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοί του και πολιτικοί όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.