ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Οι αθλητικοί συντάκτες επιμορφώνονται

Σεμινάριο με θέμα «Εφαρμογή του VAR και ερμηνεία κανονισμού ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Ρωσίας» διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ΕΡΑ Σπορ, την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, από τις 11:30 έως τις 15:00, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Το σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Στούντιο C, απευθύνεται σε όλους τους.. αθλητικούς συντάκτες–σχολιαστές των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018 της ΕΡΤ και αποτελεί συνέχεια του A΄ κύκλου εκπαίδευσης που είχε γίνει τον Αύγουστο 2017, στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των αθλητικών συντακτών της ΕΡΤ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των συντακτών για την εφαρμογή του Video Assistant Referee (VAR), του συστήματος που έχει αποδεχθεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), ως επιβοηθητικό στον διαιτητή σε επίμαχες φάσεις.
Στο σεμινάριο συμμετέχει ο επικεφαλής του VAR στην Ελλάδα Μιχάλης Κουκουλάκης (πρώην διεθνής διαιτητής), ο εκπαιδευτής διαιτησίας και επικεφαλής διαιτησίας της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής Πέτρος Κόνιαρης, καθώς και σχολιαστές της ΕΡΑ Σπορ και της Τηλεόρασης της ΕΡΤ.
Η πρώτη ενημέρωση για το VAR,  σε εκπροσώπους ΜΜΕ από όλο τον κόσμο, είχε γίνει από τον επικεφαλής της FIFA για το VAR, Massimo Busacca, στις Βρυξέλλες στις αρχές Μαΐου, στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS), όπου συμμετείχε ο προϊστάμενος της ΕΡΑ Σπορ και αντιπρόεδρος της AIPS, Γιάννης Δάρας.