ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Χάρρυ Κλυνν

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Χάρρυ Κλυνν, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio επεισόδιο της εκπομπής «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» με καλεσμένο τον σπουδαίο καλλιτέχνη.
Στην εκπομπή, που προβλήθηκε το 1987, ο Διονύσης Σαββόπουλος φιλοξενεί τον Χάρρυ Κλυνν και.. μαζί επιχειρούν μια χιουμοριστική προσέγγιση της ιδιωτικής τηλεόρασης.
Ο αγαπημένος κωμικός και σατιρικός ηθοποιός, κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, είχε εργαστεί στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο και στο θέατρο, ενώ ρεκόρ πωλήσεων σημείωσαν και οι σατιρικοί  δίσκοι που είχε κυκλοφορήσει. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη συγγραφή, τη ζωγραφική, ενώ ήταν πάντα ενεργός και πολιτικά. Είχε βραβευτεί πέντε φορές από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
Το πηγαίο χιούμορ του, για το οποίο ξεχώρισε, είχε επιστρατεύσει ο Χάρρυ Κλυνν κι όταν βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι», το 1987. Μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο «έστησαν» ένα φανταστικό ιδιωτικό κανάλι, στο οποίο ο Χάρρυ Κλυνν παρουσίαζε τη δική του μουσική εκπομπή. Για τις ειδήσεις επιστρατεύτηκαν τόσο ο παρουσιαστής όσο και ο καλεσμένος του, οι οποίοι στη συνέχεια συζήτησαν για το ελληνικό τραγούδι και την πολιτική, ενώ η εκπομπή κλείνει με την απρόβλεπτη μουσική τους σύμπραξη.