ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Από Δευτέρα οι ενστάσεις για τις άδειες

Γιατί κόπηκε η αίτηση της «Ελληνική Τηλεοπτική»
 
Τις ενστάσεις των υποψηφίων για την απόφαση περί προσωρινών υπερθεματιστών θα υποδέχεται από την προσεχή Δευτέρα το ΕΣΡ.
Οι ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν εντός 10 εργάσιμων ημερών και ακολούθως, αφού περάσει ανάλογος χρόνος για να ελεγχθούν, θα ανακοινωθεί ο.. οριστικός κατάλογος των αδειούχων.
Στη συνέχεια θα κληθούν οι αδειούχοι στο ΕΣΡ, για να τους ανακοινωθεί το πότε θα πρέπει να καταθέσουν την πρώτη δόση, οπότε και θα λάβουν επισήμως την άδεια.
Την προσεχή Δευτέρα επίσης, θα συναντηθούν στο ΕΣΡ εκπρόσωποι των υποψηφίων για να συνεννοηθούν μεταξύ τους ποια από τα στοιχεία των αιτήσεών τους, θα μπορούν να είναι διαθέσιμα για ανάγνωση στους υπόλοιπους.
Όσον αφορά στην αίτηση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής», από το Συμβούλιο διευκρινίστηκε ότι η απόφαση απόρριψής της, βασίστηκε στο άρθρο 5 του νόμου 3592/2007 που αναφέρει τα εξής:
«Οι εν λόγω μέτοχοι πρέπει να είναι πραγματικοί δικαιούχοι των οικονομικών μέσων που διέθεταν για τη συμμετοχή τους στο κεφάλαιο της υποψήφιας εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που αποκτήθηκαν από αναγνωρισμένους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς».
Σε απλά Ελληνικά δεν πείστηκε το ΕΣΡ, ότι δικαιολογούνταν επαρκώς τα ποσά για το σχηματισμό του ιδίου κεφαλαίου της εταιρίας που κατέθεσε την αίτηση.
Σημειώνεται ότι στην αίτηση της «Ελληνικής Τηλεοπτικής», δεν υπήρχε καμία εμφάνιση του ονόματος του Φ. Βρυώνη ή μελών της οικογένειάς του.Να κλείσουμε τέλος με τις θεματικές άδειες, για τις οποίες η προκήρυξη από το ΕΣΡ αναμένεται να εκδοθεί τις αρχές του Φθινοπώρου.

Χρήστος Ξανθάκης (newpost.gr)