ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Πρόστιμα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ χωρίς Κάρτα Καυσαερίων

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες καινούριων αυτοκινήτων, με ηλικίες κάτω των 4 ετών, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που κυμαίνονται από 30 έως και 200 ευρώ καθώς δεν διαθέτουν την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων που ορίζει η νομοθεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr οι Αρχές έχουν δώσει εντολές στα όργανα της Τροχαίας να ξεκινήσουν άμεσα τους ελέγχους.. για Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων στα οχήματα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου λόγω της αύξησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αλλά και των εκπεμπόμενων μικροσωματιδίων.
Από την άλλη μεριά όπως επισημαίνουν στο movenews.gr στελέχη από τον κλάδο των ΚΤΕΟ σχεδόν κανένας ιδιοκτήτης καινούριου αυτοκινήτου δεν προμηθεύεται την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων γιατί πιστεύουν πως το όχημά τους όταν θα περάσει από τον πρώτο τεχνικό έλεγχο τότε θα πρέπει να προμηθευτεί και κάρτα ελέγχου καυσαερίων.
Ωστόσο η νομοθεσία είναι εντελώς διαφορετική και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. το αυτοκίνητο μόλις κλείσει τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να προμηθευτεί την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων η οποία έχει ισχύ για ένα έτος!
Έκτοτε κάθε χρόνο θα πρέπει να προμηθεύεται την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ΚΤΕΟ τα πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τον Οκτώβριο του 2018.
Σε περίπτωση πάντως που κάποιος ελεγχθεί και διαπιστωθεί πως δεν διαθέτει την Κάρτα Εέγχου Καυσαερίων το πρόστιμο ανέρχεται σε 35 ευρώ ενώ αν ελεγχθεί από κινητό κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών και βεβαιωθεί πως το όχημα εκπέμπει πολύ περισσότερους ρύπους τότε το πρόστιμο ανεβαίνει στα 200 ευρώ…

- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews