ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Στο εδώλιο τρεις για την επίθεση στον Μπουτάρη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη το περασμένο Σάββατο μπροστά στον Λευκό Πύργο, κατά τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Πρόκειται για δύο 20χρονους σπουδαστές τεχνικών σχολών και.. έναν άεργο 36χρονο ομογενή από τη Γεωργία που έχει ποινικό παρελθόν για διαρρήξεις.
Ο τέταρτος εκ των συλληφθέντων, μόλις 17 ετών, αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Δευτέρα από την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης για να παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.
Οι τρεις, που παρέμειναν κρατούμενοι στην Ασφάλεια όλες αυτές τις μέρες, βαρύνονται με κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένες φθορές.
Στα δικαστήρια έφτασε και ο Γιάννης Μπουτάρης μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Έρευνα

Εν τω μεταξύ, οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό ενός άνδρα που, όπως φαίνεται καθαρά σε βίντεο που κυκλοφορεί από την επίθεση, δίνει το σήμα με τα χέρια του και αμέσως νεαροί ορμούν εξαγριωμένοι πάνω στον δήμαρχο.
Ο άνδρας «με το πράσινο μπλουζάκι» στέκεται λίγα μέτρα πίσω από τον κ. Μπουτάρη και αρχικά τον βιντεοσκοπεί με το κινητό του τηλέφωνο. Εν τω μεταξύ, γύρω του αρχίζουν και συγκεντρώνονται κάποιοι νεαροί.
Ξεκινάει τότε η φραστική επίθεση κατά του δημάρχου και καθώς κλιμακώνεται η ένταση, το συγκεκριμένο πρόσωπο με μια εμφανή κίνηση των χεριών δίνει την προτροπή για τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα.

Νίκος Φωτόπουλος (ΕφΣυν)