ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

«Κατά παραγγελία τοποθέτηση δημοσιογράφου» από υπουργό

Το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα κληθεί να ερευνήσει και να εξετάσει μια σοβαρή καταγγελία δημοσιογράφου για παρέμβαση υπουργού στο δημοσιογραφικό έργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του mediatvnews δημοσιογράφος της ΕΡΤ υπέβαλε την παραίτησή της από το ρεπορτάζ της, καταγγέλλοντας ότι η διοίκηση το... έδωσε σε άλλον δημοσιογράφο επειδή αυτό ήταν.. απαίτηση κορυφαίου υπουργού.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του mediatvnews, η δημοσιογράφος υπέβαλε την καταγγελία της στη γενική διεύθυνση ενημέρωσης της ΕΡΤ, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ενώ προσέφυγε και στο Πειθαρχικό συμβούλιο της Ενωσης εναντίον του έτερου δημοσιογράφου τον οποίο επέλεξε ο υπουργός!
Όπως σημειώνει στην καταγγελία της στην Ένωση Συντακτών, οι προϊστάμενοι της τής κατέστησαν σαφές πως «είναι άνωθεν εντολή» να καλύψει άλλος και όχι η ίδια το ρεπορτάζ.
Η δημοσιογράφος ζητά την παρέμβαση των δημοσιογραφικών οργάνων στην «κατά παραγγελία τοποθέτηση δημοσιογράφων» από υπουργούς.