ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Δ. Ψαρράς εναντίον όλων (και συναδέλφων του στην ΕφΣυν)

Μετά τις αντιδράσεις για το κείμενό του σχετικά με τα σκίτσα του Μιχ. Κουντούρη 

Επανέρχεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς της Εφημερίδας των Συντακτών μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από κείμενό του με κριτική για τα σκίτσα του Μιχάλη Κουντούρη για Παλαιστίνη - Ισραήλ. Αντιδράσεις υπήρξαν και εντός των γραφείων της..
Κολοκοτρώνη 8 -δημοσιοποιήθηκαν στην πολυφωνική ΕφΣυν μέσω άρθρων- αλλά και εκτός  πχ Στάθης Σταυρόπουλος, ανακοίνωση της Λέσχης Ελληνων Γελοιογράφων κλπ. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ κι ΕΔΩ)
Τώρα ο Δ. Ψαρράς με κείμενο μιας σελίδας επανέρχεται στις αιτιάσεις περί «λογοκρισίας, με προσωπικές αναφορές σε κάθε έναν από αυτούς που του άσκησαν κριτική και κάνει λόγο για λογική του ιστορικού αναθεωρητισμού, της σχετικοποίησης του Ολοκαυτώματος και της πολιτικής εξίσωσης ναζισμού και Ισραήλ.
Ο Δ. Ψαρράς αναφέρει χαρακτηριστικά:
(...) Η «Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων», θεώρησε το κείμενό μου (και όχι τις δύο επιστολές της πρέσβειρας του Ισραήλ) ως «εξοργιστική επιχείρηση στοχοποίησης και απαξίωσης του εκλεκτού συναδέλφου», και με κατηγόρησε ως «επίδοξο λογοκριτή». Είδε φως και ο κ. Στάθης Σταυρόπουλος και μπήκε. Σε ένα δικό του λίβελλο, όπου ανακατεύει τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, το Μακεδονικό και το Μνημόνιο, με κατατάσσει στους «Ιαβέρηδες της ελεεινής μορφής». (...) (Ολόκληρο το κείμενο του Δ. Ψαρρά, με τις παραπομπές του, ΕΔΩ)

ΥΓ Στο σημερινό φύλλο της ΕφΣυν φιλοξενείται και κείμενο του Ζαν Κοέν -απευθύνεται στον σκιτσογράφο Μ. Κουντούρη- που προβαίνει σε "μαθήματα" σχετικά με το τι είναι αντισημιτισμός και τι όχι (δειτε ΕΔΩ).