ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Δ. Μαρινόπουλος

Συνελήφθη σήμερα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Λ. Μαρινόπουλος λόγω της άρνησης παροχής όρκου για τα προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία. Οι εξελίξεις προέκυψαν το μεσημέρι της Δευτέρας και έχουν να κάνουν με τη διαμάχη της οικογένειας Μαρινόπουλου με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, γνωστό ιδιοκτήτη αλυσίδας σουπερμάρκετ στη βόρεια Ελλάδα. Στο Ειρηνοδικειο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αντιδικίας των δύο πλευρών,.. ο Δημήτρης Λ. Μαρινόπουλος  δεν προσήλθε για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά του στοιχεία, με αποτέλεσμα ο Ειρηνοδίκης να διατάξει την άμεση σύλληψή του.
Όπως αναφέρει το περιβάλλον του επιχειρηματία, πρόκειται για τυπική υπόθεση η οποία αναμένεται να τελειώσει σύντομα, καθώς η άρνηση παροχής όρκου αφορά την άσκηση έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης για την οποία βαρύνεται ως μέλος του ΔΣ της Μαρινόπουλος ΑΕΒΕΓΕ.
Σύμφωνα με το άρθρο 864 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στην περίπτωση που μία εκ των δύο πλευρών δεν προσέλθει στο Ειρηνοδικείο για να δώσει όρκο για τα περιουσιακά της στοιχεία, τότε ο Ειρηνοδίκης υποχρεούται να εκδώσει ένταλμα κράτησης. Όπερ και εγένετο.
Ο επιχειρηματίας το απόγευμα της Δευτέρας εκρατείτο στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.