ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Μετωπική για το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ που ψήφισε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
Η NΔ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για επιτομή στυγνής κομματικής προπαγάνδας, ενώ σε απάντησή του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς χαρακτήρισε προβλέψιμη τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,..
σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να χωνέψουν το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
«Η κυβέρνηση που εδώ και 6 μήνες επεξεργάζεται εν κρυπτώ ένα νέο οργανόγραμμα για τη δημόσια τηλεόραση, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να έχει απέναντί της ακόμη και τους εργαζομένους που επαναπροσέλαβε, οι οποίοι την καταγγέλλουν για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες και ωμές παρεμβάσεις στο έργο τους», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς ως προς την ΕΡΤ,  απαντώντας δήλωσε: «Η ΝΔ είναι απολύτως προβλέψιμη. Επιτίθεται στη Δημόσια Τηλεόραση πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Είναι προφανές ότι θα ήθελε πολύ να την κλείσει εκ νέου. Είναι, επίσης, προφανές πως δεν μπορεί να χωνέψει ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ ήταν η αρχή του τέλους της τελευταίας της διακυβέρνησης. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει ορθοποδήσει, είναι πρώτη στα μεγάλα αθλητικά και άλλα γεγονότα, πρώτη στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Ας καταλάβει ότι οι εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο συμπυκνώνουν για αυτή μια τεράστια πολιτική και ιδεολογική ήττα».

Νωρίτερα οι Ενώσεις Συντακτών είχαν στείλει κοινή επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ Α.Ε. Βασίλη Κωστόπουλο, σχετικά με τη θεσμοθέτηση Εσωτερικού Κανονιοσμού Λειτουργίας της ΕΡΤ όπου ανέφεραν μεταξύ αλλων: Επιθυμούμε να μη ληφθούν αποφάσεις στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά αντίθετα να δοθεί παράταση δεκαπέντε (15) ημερών προκειμένου να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι τις προτάσεις τους, οι οποίες πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, όταν θα κατατεθεί προς ψήφιση το νέο οργανόγραμμα.