ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το ΣτΕ ανέστειλε την απόφαση του ΕΣΡ για κλείσιμο του MEGA

Με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου, «παγώνει» η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Mega (η ολομέλεια του ΕΣΡ απέρριψε με ψήφους 6-3 το αίτημα του καναλιού να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό προκειμένου να συνεχίσει να εκπέμπει.)
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε.. ο τηλεοπτικός σταθμός Mega (Τηλέτυπος ΑΕ) ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της υπ' αριθμόν 18/2018 απόφασης του ΕΣΡ βάσει της οποίας επρόκειτο να πέσει «μαύρο» στο κανάλι.
Το Mega υποστηρίζει ότι το άρθρο 14 του νόμου 4339/2015 δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής γιατί οι διατάξεις του είναι ανίσχυρες ως αντισυνταγματικές, αντίθετες στην ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντίθετες στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί. Η αίτηση ακύρωσης του Mega προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 4 Μαϊου του 2018 και εισηγητής έχει οριστεί ο Σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος.