ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος

Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις αμέσες επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου» σημείωσε ο Γ. Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA. Όπως είπε, το πρωτάθλημα δεν θα.. εκκινήσει ξανά αν δεν υπάρχει ένα σαφές συμφωνημένο πλαίσιο από όλους.
«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αρχίσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω», ανέφερε αρχικά.
Σε ερώτηση εάν επίκειται ένα ποδοσφαιρικό Grexit απάντησε πως «τα πάντα είναι στο τραπέζι. Θα γίνουν οι απαραίτητες συζητήσεις και συναντήσεις με όλους και όλα είναι στο τραπέζι εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».
Στο ερώτημα που δέχθηκε, αν θα απαγορευθεί η οπλοφορία στα γήπεδα, ο G. Βασιλειάδης απάντησε χαρακτηριστικά, «αφού φτάσαμε να μιλάμε για όπλα...», υπογραμμίζοντας ότι οι ποινές θα αυστηροποιηθούν και θα εφαρμόζονται για όλους.
Τέλος διαβεβαίωσε ότι «θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες ώστε να μην επηρεαστεί η Εθνική ομάδα».