ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

A. Δελλατόλας: Είχα κριθεί «ακατάλληλος»...

Δεν υπήρξε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis ούτε με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ούτε με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε δημοσίευμα του vima.gr με τίτλο "Επαφή με Τσίπρα έψαχνε ο Φρουζής" το οποίο επικαλείται στοιχεία από τα cd με τα πρόσθετα στοιχεία (σημειώματα, με μορφή καθημερινών αναφορών που απευθύνονται από τη γραμματέα του Κ. Φρουζή στον ίδιο) τα οποία διαβίβασε η ανακρίτρια στην Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartiς. Στα σημειώματα.. υπάρχει και η καταγραφή «ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΣΟΥΡΑΝΗ/ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ».
Συγκεκριμένα, από το Μαξίμου αναφέρουν:
"Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima.gr σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε συνάντησε τον κ. Φρουζή είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού είτε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η διαφορά από τα ραβασάκια του κ. Σαμαρά στη Novartis για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις έμμισθες σχέσεις του κ. Στουρνάρα με την πολυεθνική, είναι ότι στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φρουζής εδώ και πέντε χρόνια ακόμα περιμένει..."
Για το ίδιο θέμα ο δημοσιογράφος - εκδότης του "Ποντικιού", Αντώνης Δελλατόλας δήλωσε:
«Με αφορμή τις σημειώσεις που με εμφανίζουν να μεσολαβώ το 2013, εκ μέρους του κ. Κ. Φρουζή, α’ αντιπροέδρου της Novartis Hellas, για συνάντησή του με τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δηλώνω ότι ουδέποτε ζήτησα από τον κ. Τσίπρα να συναντήσει τον κ. Φρουζή ή οποιονδήποτε άλλον παράγοντα της εν λόγω εταιρείας. Εξ άλλου, όπως αναφέρεται σε μία από τις σημειώσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, είχα κριθεί... ακατάλληλος για μια τέτοια “αποστολή"».