ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

To Facebook έκλεισε τη σελίδα Jo Di με “εντολή” Ερντογάν

Φαίνεται ότι η κριτική, η σκληρή αλλά βάσιμη κριτική, σε ηγέτες όπως ο Ερντογάν, που δεν είναι και το πρότυπο δημοκρατικού ηγέτη, δεν χωρούν στο facebook και οι σελίδες που το κάνουν κατεβαίνουν, χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Πριν από λίγες μέρες ο τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν αντέδρασε στο σκίτσο του γνωστού γραφίστα Jo Di, που διατηρεί λογαριασμούς και στο twitter και στο.. facebook, ζητώντας από τα κοινωνικά δίκτυα να κατεβάσουν ανάλογες φωτογραφίες και γραφήματα, που τον εμφανίζουν σαν χασάπη. Και ενώ η φωτογραφία ταξίδευε στο διαδίκτυο, χωρίς κανείς να πιστεύει ότι το facebook θα φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει λογαριασμούς, αργά χθες το βράδυ ο Jo Di έλαβε e- mail που τον ενημερώνει ότι η σελίδα του στο facebook δεν είναι πλέον ενεργή. Χωρίς σκεπτικό, χωρίς αιτιολόγηση.
Πρόκειται για μία από τις πιο επιθετικές κινήσεις λογοκρισίας στα social media, που απαγορεύει κριτική σε έναν ηγέτη, που σφάζει κόσμο στη Βόρεια Συρία και είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους.
Δημήτρης Σούλτας (viewtag)