ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

ΕΣΡ: Kανονικά το «Μακεδονία TV», περιφερειακό το «ΑΡΤ»...

...εν αναμονή για «Mega» (έχει οριστεί ακρόαση στις 5 Μαρτίου)

Kανονικά συνεχίζεται η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας Μακεδονία TV, καθώς, σύμφωνα με το ΕΣΡ, δεν εμπίπτει στην περίπτωση των ενημερωτικών σταθμών που θα έπρεπε να σταματήσουν να εκπέμπουν εντός τριμήνου.
Υπενθυμίζεται ότι το Μακεδονία TV είχε κάνει αίτηση τον Ιούνιο του 2016 να θεωρηθεί μη ενημερωτικό κανάλι, βάσει του νόμου 4279/14, αλλάζοντας αντιστοίχως το..
πρόγραμμά του, κάτι που το κράτησε τελικά "ζωντανό" έως την προκήρυξη των θεματικών αδειών που προβλέπεται για την αρχή του φθινοπώρου.
Όσον αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό AΡΤ TV, το ΕΣΡ τροποποεί αυτεπαγγέλτως την 241/2013 απόφαση της ολομέλειάς του, που προέβλεπε ότι το κανάλι μπορούσε να εκπέμπει εκτός από την Αττική και από τον Χορτιάτη. Η απόφαση αυτή είχε ακολούθως ερμηνευτεί ότι μπορεί ο σταθμός να εκπέμπει πανελλαδικά.
Επομένως, τώρα το ΑΡΤ θα μπορεί πλέον να εκπέμπει μόνο στην Αττική.
Σιγή ιχθύος τηρείται στο ΕΣΡ όσον αφορά το μέλλον του Mega. Έχει οριστεί ακρόαση στις 5 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια ημέρα θα συσκεφθεί και το ραδιοτηλεοπτικό.

Χρήστος Ξανθάκης (newpost)