ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

EΡΤ: ανάθεση παραγωγών σε συγγενείς και φίλους

«Διαφθορά και αδιαφάνεια από τη διοίκηση της ΕΡΤ στην ανάθεση παραγωγών, που παραπέμπουν σε εποχές που δεν επιτρέπεται να ξαναζήσουμε» καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων της ΕΡΤ με επιστολή της.
Στην επιστολή τους (ολόκληρη στο tvxs) οι εργαζόμενοι αναφέρονται σε ένα πολιτιστικό μαγκαζίνο, που όπως τονίζουν, πέρυσι, ανάλογου περιεχομένου καθημερινή εκπομπή ήταν εσωτερική παραγωγή και πρακτικά είχε μηδενικό κόστος για την ΕΡΤ. Όμως, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους,.. «φέτος η διοίκηση αποφάσισε να αναθέσει την παραγωγή σε εταιρεία έναντι συνολικού ποσού 131.893 ευρώ και μάλιστα σε εταιρεία που συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του Διευθυντή του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ».
Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων της ΕΡΤ, μετα και το κουίζ Τσακνή (ΕΔΩ) αναφέρεται στην πρόσφατη γραπτή ενημέρωση του εκπροσώπου των εργαζομένων (την είχαν δημοσιοποιήσει οι zoornalistas ΕΔΩ) για τα τεκταινόμενα στο ΔΣ της ΕΡΤ και σημειώνει πως «η απλή έρευνα σε δημόσια έγγραφα αναβαθμίζει την υπόθεση σε σκάνδαλο σαν αυτά για τα οποία έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και παραπέμπουν σε εποχές της ΕΡΤ που δεν επιτρέπεται να ξαναζήσουμε».
Ο Τέλης Μεταξάς, εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ ανέφερε σε σχετική  ανακοίνωσή του: "Καταψήφισα την συγκεκριμένη πρόταση γιατί την περυσινή χρονιά στην ΕΡΤ2 υπήρχε καθημερινή εκπομπή, ανάλογου περιεχομένου, η οποία ήταν εσωτερική παραγωγή, ... και πρακτικά με μηδενικό κόστος για την ΕΡΤ" και συνεχίζει "Η πρόταση αυτή πέρασε από αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ μέχρι να καταλήξει να εγκριθεί κατά πλειοψηφία... Στις συνεδριάσεις αυτές… ασκήθηκε έντονη κριτική, γιατί στο εταιρικό σχήμα της εταιρίας παραγωγής συμμετέχει συγγενικό πρόσωπο του Διευθυντή του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ."