ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ο Τύπος δεν σηκώνει την «Ελευθερία»

Για μελλοντικούς εκδότες (οψέποτε το επιχειρήσουν και άλλοι) μια χρήσιμη πληροφορία: η ονομασία Ελευθερία, με οποιαδήποτε σύνθεση άλλων ονομάτων, δεν έχει βοηθήσει να στεριώσει καμιά εφημερίδα. Ήδη έχουν κλείσει τέσσερις. Η ιστορική Ελευθερία του Πάνου Κόκκα ήταν ακραιφνώς δημοκρατική, υποστηρίζοντας την Ενωση Κέντρου, αλλά προσχώρησε στην Αποστασία και τελικά έκλεισε με την έλευση της δικτατορίας. Ακολούθως κυκλοφόρησε η Ελευθερία της Ενημέρωσης που εξέδωσε ο Όμιλος Φιλιππάκη και παρέμεινε στα σημεία πώλησης για λίγες ημέρες.
Ακόμα, ήρθε η ημερήσια Ελευθερία του Τύπου που δεν μπόρεσε να σταθεί όρθια..
(αν και στο τέλος μείωσε την τιμή της στο μισό ευρώ), δίνοντας σκυτάλη στην «αδελφή» της, με τη συνθέτη ονομασία Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου, η οποία αυτήν την εβδομάδα παραδίδει στην εκδοτική ιστορία του τόπου το τελευταίο της φύλλο, πριν συμπληρώσει έναν χρόνο από την έκδοσή της.
Η ονομασία Ελευθερία, πάντως δεν εξαφανίζεται από το εκδοτικό τοπίο. Τουλάχιστον δύο ακόμα φύλλα με αυτόν τον κεντρικό τίτλο εξακολουθούν να κρέμονται στα μανταλάκια -ακόμα και κάποιων αθηναϊκών περιπτέρων. Είναι η Ελευθερία της Λάρισας, με βαθιές ρίζες στο παρελθόν, και η Ελευθερία της Μεσσηνίας. Στη φωτογραφία καμαρώνουν δίπλα δίπλα στο κέντρο της Αθήνας, στην πόλη όπου δεν άντεξαν άλλες τέσσερις Ελευθερίες με παραλλαγές ονομάτων.

- από το harddog-sport